Holnap megyek fogorvoshoz, nagyon rosszul vagyok, valaki segítene?
Már 2x volt hasmenésem a gyomoridegtől,hát még mi lesz holnap délutánig..:( Felül tiszta fogkő a fogam,be van gyulladva pluszba egy tömött fogam,bölcsességfogaim törnek le,ja és teljes fogérzékenység van a fogsoromba.
Mit fog velem csinálni??? Nagyon nagyon félek!! Magándokihoz megyek amúgy,akit úgy ajánlottak nekem,biztos kedves nő de remegek minden bajom van.
Ha fel tudnék készülni mi vár rám,lehet jobb lenne de ez a bizonytalanság...:( Tényleg annyira fáj a dolog,mindenki nyugtat hogy nem fogok semmit érezni a zsibbadástól,de én rettegek mert csomóan itt az oldalon ahogy visszaolvastam a kérdéseket,mondták hogy ököllel ütötték a falat úgy fájt miután kiment az érzéstelenítő,meg hogy még a gyógyszer sem segített!!
Ma megyek amúgy gyógyszertárba is milyen gyógyszert vegyek ? Cataflam jó lesz? Eddig egész hétvégén rubophent szedtem fogfájásra, ez se volt rossz. Köszönöm és ezer hála aki meg tud nyugtatni,de hazudni nem kell:(
20/N
Szia!
Én azzal nyugtatnálak, hogy nálam ember biztos nem fél jobban a fogorvostól, úgyhogy tudom, mit érzel. Nemrég hasonló problémám volt (teljes szám begyulladva, fogínyem vérzett, vörös volt, minden mozdulat, beszéd, evés... fájt...
Borzasztóan féltem, hát mondom, ez a vég, már tuti az jön, hogy ki fognak hullani a fogaim.
Tudod mi lett belőle? Semmi! Kiderült, hogy egy ici-pici kis seb (valami kenyér megszúrt, vagy ilyesmi), okozta az egészet, semmi köze nem volt se fogkőhöz, se rossz fogakhoz.
A lényeg az egészben, hogy akármilyen rossz is most, egyáltalán nem biztos, hogy tényleg olyan szörnyű a helyzet, simán lehet, hogy semmit nem kell vele csinálni.
Én pontosan fél perc után jöttem ki a fogorvostól azzal, hogy nagyon szépek a fogaim, gratulál. A gyulladás eltartott vagy egy hétig (persze nem volt végig egyformán rossz), aztán elmúlt, mintha sosem lett volna.
A fogkövet leszedetheted, az amúgy állítólag tényleg nem fáj - és ezt tényleg sokan mondják!!
A letöréssel sem feltétlenül kell semmit csinálni, mondjuk ez attól is függ, hogy mennyire tört le.
Nekem egyetlen fogamból egyszer letört egy kis fél mm-es kis darab (beleharaptam valami keménybe :P), azóta is úgy van. Nem látszik, nagyon pici, meg belülről tört. Mivel nem volt elromolva a fog, ezért nem kellett semmit csinálni vele - meg mondjuk szerencse, hogy nem látszik persze, meg, hogy nagyon kicsi.
Szóval, értem én, hogy nagyon izgulsz, én is beteg voltam előtte, de ne vedd készpénznek, hogy szörnyű a helyzet, és meg fognak kínozni, mert ez egyáltalán nem biztos!
huhh :D hát sajnos nekem nincs ilyen opció hogy jók a fogaim:(( Nekem felső fogsoromon belül végig barna csík van ami fogkő sajnos. Meg ami fáj fogam az meg gondolom vagy kihúzni vagy gyökérkezelés,vagy töméscsere és ahogy ezeket írom liftezik a gyomrom az idegességtől.
Én örülök neked,mármint annak hogy szeretem tudni hogy nem vagyok egyedül,de rettentő módon irigyellek is hogy jók a fogaid. Bölcsességfogat ha lehetne én nem húzatnám ki,mert csak törik annyi,néha szinte ínyig,néha megmarad,néha meg csak félig.
Csak félek nagyon hogy begyullad,az állítólag pokoli.
És nagyon rossz hogy van 2 tábor: Egyik aki mondja hogy nem lehet kibírni a fogorvost,meg az utána való létet csak mint egy drogos gyógyszereket kapkodva,másik tábor meg hogy ki lehet bírni,nem fog fájni nekik utána se fájt..
És akkor izgulj előre hogy úristen veled vajon melyik lesz? Meg kinek higgy? Általában sajnos az ember előbb elhiszi a rosszat mint a jót..:(
De köszi hogy írtál,szerintem én is holnap ott fogok becsinálni a széken..
1 óra és megyek,nagyon szorít a mellkasom,szorongok,hasmenésem van,rosszul vagyok nagyon..pánikbeteg vagyok,számítok a rohamra is.
Írok majd mi volt,addig remegek itt mint egy nyárfalevél..jobb lenne már túlesni,de nagyon félek istenem:((
Drukkolok, és kívánom, hogy ne legyen vészes!!
Majd mesélj!!
Kitartást!
Sziasztok!!
Sajnos rossz hírem van,egy csőd volt...
Odamentem fél órát várakoztam közbe persze szorongtam de párom elkísért. Bementem akkor már sírás kerülgetett,aztán jött a dokinő azt mondta az egész szervezetem el lehet savasodva,mert a sav szétmarta a fogaim,sok a lyukas fogam, ami meg fáj fogam azt betömjük most. Na mikor megláttam a fúrót elkezdtem rettegni azt mondta kérek e injekciót. Mondom igen. Beadta az tényleg nem volt vészes,de nagyon rosszul lettem.
Kiküldött 10 percre,ott rámjött a pánikroham de olyan roham (pedig 5 éve pánikbeteg vagyok) hogy ilyen soha nem volt még. Annyira remegtem és sírtam,hogy a cigi kiesett a kezemből,le kellett ülnöm mert nem bírtam a remegéstől megállni a lábamon,az injekció nem hatott mert a fogam csattogott a remegéstől és nem kaptam levegőt úgy sírtam mint egy kisgyerek..
Mondtam a doktornnek,meg ő is mondta így nem tud belenyúlni a számba,tehát mondtam neki ez nem fog így menni nekem meggondoltam magam:((( Hazaküldött,mondta szedjek homeopátiás szereket hogy elmúljanak a rohamaim mert így nem lehet végigcsinálni a kezelést. De nem hiszek a homeopátiába,mert már szedtem és semmit nem ért..
Párom azt mondta decemberre gyűjt nekem pénzt és akkor elmegyünk egy olyan fogorvosi klinikába ahol elaltatnak,vagy éber szedációba leszek. Beleegyeztem azzal a feltétellel hogy ez lesz a karácsonyi ajándékom akkor!
Most már persze hogy megnyugodtam bár még mindig belső remegésem van,fél pofám le van zsibbadva,de hatalmas kudarc volt ez nagyon szar kedvem van hogy ilyen gyenge jellem vagyok.
Nagyon haragszok magamra,pedig nem tehetek róla..Mikor már megláttam a fúrót elsírtam magam. Dokinő rendes volt nem kért egy fityinget se. De röntgenre el kell mennem majd a fogammal,meg meg kell szüntetni a savasságot a szervezetembe mielőtt komolyabb bajokat is okoz.
Mert mondta hogy fognyakamat kezdte most el enni,és azt is kilyukaszthatja:(
Remélem decemberig kibírja a fogam..:(
de kedves vagy:) Köszönöm a megértésed!
Voltam pszichiáternél,de nem akarok gyógyszert szedni meg nagyon drága,egy kezelés tehát 1 óra 11 ezer ft ami rengeteg. 1 hete jobban voltam lelkileg,ezért tett be most nagyon ez a rettentő,talán egyik legerősebb roham,kicsit sem tudtam magam kontrollálni rettenetes volt.
Ez persze ahhoz vezetett hogy mégjobban rettegek fogorvostól úgyhogy nincs más megoldás mint az éber szedáció fogorvosnál. Állítólag olyan mint a részegség,nagyon elkábul az ember de magánál van és mély relaxációban. Kb 50 ezer ft egy ilyen,de gyűjt a párom rá,ő tudja hogy szenvedek mindig hisz ő kísérget mindenhova ami neki nem teher hál isten,szerencsés vagyok hogy már immáron 5 éve,kifogtam ilyen palit :))
Te hogy vagy a gyógyszerektől? Nem félsz hogy fogod tudni letenni majd ? Párom kényszerbeteg,ő is gyógyszeren él de pl hétvégén elfogyott a gyógszere,nagyon rossz ha nem szedi. Ezt hogy tudtad elfogadni? Mikor volt utoljára rohamod? Az életviteled mennyiben változott meg a gyógyszertől és dolgozol? Bocsi ha indiszkrét vagyok csak érdekel a másik oldal is :)
Jajj, nagyon sajnálom, hogy így alakult. :(
Szerintem az is a probléma, hogy már előre hergelted magad - én is ezt szoktam csinálni, és nagyon rossz, sokkal jobban "felnagyítja" a félelmet az, hogy már napokkal előtte ezen gondolkozol. Valahogy első lépésben szerintem ezt kellene próbálnod megszüntetni.
Hidd el, ha nem készülsz rá annyira, akkor ott nincs időd így belelovalni magadat.
Meg ne menj ki a 10 percre, hanem maradj benn. Tapasztalat, hogy a váróban idegesíti magát a legjobban az ember. Mondd meg, hogy hadd maradjál benn, beszélgessetek addig, amíg hatni kezd a szuri. Nem mondom, hogy akkor nem izgul az ember, de legalább akkor nem tudod így felhergelni magadat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!