Ma megyek fogorvoshoz, és előre félek, hogy rosszul leszek. Mit tegyek ellene?
Sose voltam még fogorvosnál, az iskolai ellenőrzéseken kívül. Igazából most is csak ritkán fáj a fogam, amikor csokit eszek pl., így gondoltam ideje elmenni. A töméstől nem is félek, de az injekciós tűtől nagyon. Attól is csak azért, mert se vérvételt, se oltást nem bírtam még ki ájulás-szédülés-vércukorszint leesés nélkül. Ezért most eléggé gondban vagyok, hogy miután beadta az érzéstelenítőt, hogy fogok felállni, és kisétálni a váróba... Ráadásul ugye még semmi cukros üdítőt nem ihatok, vagy nem ehetek egy szem cukrot...
Van valami ötletetek a "probléma" megoldására? Olvastam az érzéstelenítő-sprayről,de nővérem meg öcsém szerint semmit nem ér... :(
1. Mindenképpen szólj az orvosnak, hogy ájulós vagy, mást nemigen tudsz tenni. Ha kiküldenek a váróba, feküdj le a padra és polcold fel a lábad, még mielőtt elkezdenél szédülni, legyen nálad víz és mindenképpen kísérővel menj, nehogy kiraboljanak stb.
2. Hacsak nem gyulladt, fájós foggal mentem, nekem SOHA nem adtak töméshez injekciót. A fogorvosok nem egyformák, van, aki kapásból ad, van, aki felajánlja, van, aki nem szokott adni, csak javasolja indokolt esetben. Jogod van megkérdezni, hogy indokolt-e, ha nem az, akkor meg ne kérj. Normális esetben a 2 perc fúrást sokkal jobban el lehet viselni, mint egy több órás zsibbadást. (Amikor indokolt volt, nekem még 3-4 nap múlva is fájt a szám tőle.) Ha meg még ájulós is vagy, pláne felesleges ennek kitenni magad.
Köszi a válaszodat! Kísérő az lesz velem, barátom elkísér...
Remélem nekem se olyan vészes a helyzet, hogy kelljen az az injekció! Majd rákérdezek, és mindenképp megemlítem, hogy nem bírom a tűt.
A lábamat én is mindig felrakom magasabb helyre, sajnos volt alkalmam megtanulni az évek folyamán... :/
Kezdek izgulni, 3ra megyek.
:)
Az elején szóltam a dokinak, hogy ájulós vagyok, erre azt mondta, hogy akkor nem ad injekciót! :) Kicsit megijedtem, mert rögtön nekiesett...A közepén kicsit rosszul lettem (szerintem az izgulás miatt - féltem,hogy így meg nagyon fájni fog), akkor abbahagyta, bevizezték a tarkómat. Miután jobban lettem, folytatta. De végül felesleges volt paráznom, alig pár pillanatra fájt csak.
Mindenesetre nem a fogorvosi szék lett a kedvenc helyem :D
Sajnálom, hogy így jártál! :-(
Én azóta is rettegek a fogorvostól, pedig lassan megint időszerű a látogatás, és azt hiszem, most megint nem kontroll jön...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!