Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ma megyek fogorvoshoz, és...

Ma megyek fogorvoshoz, és előre félek, hogy rosszul leszek. Mit tegyek ellene?

Figyelt kérdés

Sose voltam még fogorvosnál, az iskolai ellenőrzéseken kívül. Igazából most is csak ritkán fáj a fogam, amikor csokit eszek pl., így gondoltam ideje elmenni. A töméstől nem is félek, de az injekciós tűtől nagyon. Attól is csak azért, mert se vérvételt, se oltást nem bírtam még ki ájulás-szédülés-vércukorszint leesés nélkül. Ezért most eléggé gondban vagyok, hogy miután beadta az érzéstelenítőt, hogy fogok felállni, és kisétálni a váróba... Ráadásul ugye még semmi cukros üdítőt nem ihatok, vagy nem ehetek egy szem cukrot...

Van valami ötletetek a "probléma" megoldására? Olvastam az érzéstelenítő-sprayről,de nővérem meg öcsém szerint semmit nem ér... :(

2011. máj. 18. 11:03
 1/7 anonim ***** válasza:

1. Mindenképpen szólj az orvosnak, hogy ájulós vagy, mást nemigen tudsz tenni. Ha kiküldenek a váróba, feküdj le a padra és polcold fel a lábad, még mielőtt elkezdenél szédülni, legyen nálad víz és mindenképpen kísérővel menj, nehogy kiraboljanak stb.

2. Hacsak nem gyulladt, fájós foggal mentem, nekem SOHA nem adtak töméshez injekciót. A fogorvosok nem egyformák, van, aki kapásból ad, van, aki felajánlja, van, aki nem szokott adni, csak javasolja indokolt esetben. Jogod van megkérdezni, hogy indokolt-e, ha nem az, akkor meg ne kérj. Normális esetben a 2 perc fúrást sokkal jobban el lehet viselni, mint egy több órás zsibbadást. (Amikor indokolt volt, nekem még 3-4 nap múlva is fájt a szám tőle.) Ha meg még ájulós is vagy, pláne felesleges ennek kitenni magad.

2011. máj. 18. 12:08
 2/7 anonim ***** válasza:
ui: a vércukornak ehhez semmi köze, a vérnyomásod esik le ilyenkor, azért kell felpolcolni a lábadat, az valamiképp javítja a helyzetet, de nem tudom, hogy. (Én is ájulós vagyok.)
2011. máj. 18. 12:09
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszodat! Kísérő az lesz velem, barátom elkísér...

Remélem nekem se olyan vészes a helyzet, hogy kelljen az az injekció! Majd rákérdezek, és mindenképp megemlítem, hogy nem bírom a tűt.

A lábamat én is mindig felrakom magasabb helyre, sajnos volt alkalmam megtanulni az évek folyamán... :/

Kezdek izgulni, 3ra megyek.

2011. máj. 18. 14:02
 4/7 anonim ***** válasza:
szia Kérdező, na, mi volt, nem ájultál el? :)
2011. máj. 27. 01:41
 5/7 A kérdező kommentje:

:)

Az elején szóltam a dokinak, hogy ájulós vagyok, erre azt mondta, hogy akkor nem ad injekciót! :) Kicsit megijedtem, mert rögtön nekiesett...A közepén kicsit rosszul lettem (szerintem az izgulás miatt - féltem,hogy így meg nagyon fájni fog), akkor abbahagyta, bevizezték a tarkómat. Miután jobban lettem, folytatta. De végül felesleges volt paráznom, alig pár pillanatra fájt csak.

Mindenesetre nem a fogorvosi szék lett a kedvenc helyem :D

2011. máj. 27. 12:58
 6/7 Beatrix0522 ***** válasza:
Én ma úgy bestresszeltem, hogy hányingerem lett, bele se ültem még a fogorvosi székbe doki kérdezi h mi a szösz van velem, ismer már minden fogam ő csinálta sose fájt eddig semmi annyira hogy ne bírtam volna ki. Nem tudom mi lett ma velem kezem lábam remegett izzadtam. Attól félt elájulok...nem tudtam lenyugodni.... nagyon figyelt rám, mindig mondta h csukjam be a szemem lazuljak el, bízzak benne...próbálta mindig eltakarni a szemem ... gyökér kezelt...aztán hősnek tüntetett ki a végén h nem ájultam be ... sose volt még velem ilyen =( mindig jól tűrtem a kezeléseket =(
2017. szept. 5. 21:53
 7/7 A kérdező kommentje:

Sajnálom, hogy így jártál! :-(

Én azóta is rettegek a fogorvostól, pedig lassan megint időszerű a látogatás, és azt hiszem, most megint nem kontroll jön...

2017. szept. 6. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!