Rettegek a fogorvostól! Hogy vegyek erőt magamon, hogy
elmenjek? Nem is, hogy elmenjek, inkább, hogy bementem rá
öt percre ne menjek el?
Nekem is van rossz, de kizárt hogy elmenjek, szerintem szedjél valami antibiotikumot, majd elmúlik. Melyik fogaidról van szó?
2012. szept. 9. 18:49
Begyulladt? Na először azt le kell húzni, addig ki sem húzzák a fogadat. Mitől törik ennyire? Van valami kálcium problémád? Kérjél injekciót, kettőt, nem hiszem hogy akkor bármi erős fájdalmat érezni fogsz...
2012. szept. 9. 18:52
Első válaszoló, komolyan gondoltad ezt a választ? Nem tudom hány éves lehetsz, de ilyen hozzáállással nem sok fogad lesz 10 év múlva. Csak úgy elmúlik...na persze... ez nem fog elmúlni, egyre sza.rabb és sza.rabb lesz!
2012. szept. 9. 18:54
Mindenképpen menj el, és minél hamarabb mert, ha halogatod csak rosszabb lesz.
2012. szept. 9. 18:56
Első vagyok, és igen, komolyan. Egy fogamat kivésték még 4-5 éve és majd beleőrültem, írtóra szétverték az egész állkapcsomat. De rájöttem hogy a rossz fog csak egy darabig fáj, azt meg ki lehet bírni fájdalomcsillapítóval, utána teljesen elmúlik.
2012. szept. 9. 18:58
6/12 A kérdező kommentje:
Szerintem örököltem ezeket a szar fogakat, mert apámnak is ilyen, anyámnak is ilyen! 20 éves vagyok, de nagyon törnek még akkor is ha nem eszek! De nagyon csámpik is, fogszabályzót nem tudtak adni, hogy jó legyen, csak milliós összegért. Foltosak is, kiskoromban mindig azzal csúfoltak, hogy túrót ettem! Tudom el kell mennem, de nem merek :S
A rossz fog csak egy darabig fáj? A szuvasodás az szétszedi a fogad, ha egyszer fájt, az nem fog elmúlni max. ideiglenesen, és időről időre előjön. Megy a szuvasodás mélyebbre és mélyebbre, aztán a végén tényleg nem fog fájni, csak úgy hogy bekakilsz, majd már a gyökérkezelés se fog segíteni, húzkodják majd ki a fogaidat, ha nem magától kiesik az ínygyulladásod, fogköved miatt, amiből nem csak a fogak elvesztése lesz a következmény, hanem az állkapocs csont sorvadása! Hajrá!
2012. szept. 9. 19:09
Ha egy szúvas fog abbahagyja a fájást, az azért van, mert elhalt benne az ideg. Onnantól a fog döglött, és belülről rohad, közben meg a gyökércsúcson keresztül a bacik átvándorolnak az ínybe, és onnan a vérkeringésbe. Az ilyen fogakat nevezik gócoknak. Általános gyulladást, szívbetegségeket és egyéb nyavalyákat okozhatnak.
Kedves kérdező! Feltétlenül menj el, addig úgysem lesz nyugtod, míg le nem rendezed a dolgot. Normális esetben a vésésnek nem szabad fájni, nem érezhetsz egyebet, mint feszegetést. Két esetben fájhat:
1. Ha az orvos rosszul adta be az érzéstelenítőt
2. Ha gyulladt a foggyökér körülötti rész, mert akkor nem hat a zsibbasztó hatás. Ilyen esetben előbb le szokták vinni a gyulladást antibiotikummal, és aztán végzik el a szájsebészeti műtétet.
2012. szept. 9. 21:17
9/12 anonim válasza:
Nekem volt egy kisebb műtétem. Nem tudták csak simán kihúzni a fogam hanem az ínyemet "lehajtották" és úgy tudták csak kiszedni , majd utána összevarrták.
Egyántalán nem fájt csak kellemetlen volt. Azért nem mindegy hogy milyen fogorvoshoz mész el. Én "fizetős" fogorvoshoz mentem de nagyon jól megcsinálta és fájdalommentesen.:)
Szóval mindenképpen menj el mert később csak rosszabb lesz!
2012. szept. 10. 14:43
10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! El fogok menni, remélem lesz bátorságom! Mindenképp írok majd mi volt!
Kapcsolódó kérdések: