Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennem kéne gyökérkezeltetni...

Mennem kéne gyökérkezeltetni a fogam de nagyon félek mert még soha nem csinálták. Milyen az és hogy fáj-e?

Figyelt kérdés
2009. jún. 18. 12:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem érzéstelenítik rendesen, hihetetlenül fáj.

Nekem első alkalommal rendesen érzéstelenítették, másodszorra más orvos nem érzéstelenített, na akkor elég rendesen sírtam a fájdalomtól (pedig jól bírom), már amennyire lehet sírni, ha egy kéz van az ember szájában.

Mindenképp mondd, hogy kérsz érzéstelenítőt, mert mondom, nekem másodszorra nem adtak, és mire észbekaptam, már csinálta.

Viszont muszáj megcsináltatni, mielőtt teljesen tönkremegy.

Tulajdonképpen annyi, hogy ilyen "szőrös" tűkkel kiszedik az idegeket, aztán kálciumos próbatömést kapsz. Ha szerencséd van, egy alkalommal megcsinálják, de lehet, hogy hetekig kell járnod.

2009. jún. 18. 12:52
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

sokan azt mondják hogy fáj,de nekem egyáltalán nem fájt,pedig úgy bevolt gyulladva a fogam,fogy a fél arcom fel volt dagadva.persze sokban függ a dokitól is,a mi dokink aranyos kedves,türelmes..

Ne féj!Nekem pl a húzás rosszabb volt..Igaz a gy.kezeléssel vissza kell menni 3-4 alkalommal.Fel a fejjel!

2009. jún. 18. 12:53
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Bàr kapsz érzéstelenitôt, de még is érzel valami kellemetlent, de csak egy pillanatra! Ne huzd sokàig! Nekem egyszer begyulladt, azt nem irom le mi történt, nem akarlak riasztgatni, de jobb ha megcsinàltatod! Az eset utàn én megcsinàltattam az összest, s a végén màr nem is féltem! :)
2009. jún. 18. 12:54
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is lelkibeteg voltam a rettegéstől már napokkal a gyökérkezelés előtt, de kár volt, ugyanis egyáltalán nem fájt (tényleg nem!!!) és ráadásul egy hihetetlenül sármos jóképű fogdoki kezelt:P nyugi, neked sem fog fájni és ha szerencséd van, neked is egy helyes doki/dokinő csinálja majd:)
2009. jún. 18. 12:59
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
nekem 3 is van, egyáltalán nem fájt :O mikor kitépi az ideget kicsit kellemetlen de nem fájt...
2009. jún. 18. 13:14
 6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.Már bátrabb vagyok ugyhogy ma d.u elmegyek megcsináltatom.Köszönöm mindenkinek
2009. jún. 18. 13:31
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem csinálták már érzéstelenítés nélkül is, és még úgy is túl lehet élni. Ha meg kapsz szurit, akkor meg tényleg nincs miért félni.

És ezt egy olyan ember mondja, aki 6 évig még a fogorvos gondolatát is elhessegette, annyira rettegett... :S

2009. jún. 18. 14:05
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
nekem be volt gyulladva a fogam kaptam egy szurit és úgy sem fájt szal nyugi:)
2009. jún. 18. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!