Lehet, hogy gyökérkezelés kell? (bővebben lent)
igen, ilyenkor gyökérkezelés kell, arra pedig koronát tesznek előbb, vagy utóbb(a gyökérkezelt fog nagyon hamar eltörik, a korona megvédi).
nem fáj amúgy.
Legközelebb fordíts kellő figyelmet a fogaidra!
Ha be van gyulladva, akkor kapsz majd egy erős gyulladás-csökkentőt (cataflamot).
A gyökérkezeléstől nem kell félni, nekem is volt. Az eljárás a következő.
Kifúrja a fogat a doki, eltávolítja a fogbelet és kitisztítja a gyökércsatornákat, majd tesz bele gyógyszeres fogtömést ha szükséges. Ez azért kellhet, hogy a még csatornákban élő kórokozók kinyúvadjanak. A gyógyszeres tömés általában egy-két hétig bent van, utána kifúrja a tömést és megint kitisztítja a az egész fogat. Ez addig megy így, amíg nem lesz steril a fog. Ha ez megvan, akkor eltömi a gyökércsatornákat és megkapod a végleges tömést. A művelet fájdalom-mentes, maximum akkor érezhetsz fájdalmat, ha valamelyik csatornád be van gyulladva, mikor tisztítja a kis tűkkel. Nekem be volt gyulladva az egyik és mikor belenyúlt eléggé éles volt a fájdalom, de ha én kibírtam, akkor te is. Amúgy sincs sok esély erre szóval fel a fejjel, csináltasd meg! :)
Előző meg marhaságot írt, hogy a gyökérkezelt fog hamar eltörik. Nekem egy öt éve kezelt fogam van és még mindig faja. Maximum akkor törhet el, ha a fogorvos szarul dolgozott, mert a fog koronai részéből már nincs elég ahhoz, hogy normálisan megtarthassa a végleges tömést.
legalább ne írnád, hogy marhaságot írtam :(
nemrég voltam fogorvosnál, és ketten is ezt mondták nekem, ugyanis a gyökérkezelt fog hamar kiszárad, kipotyog a tömés, és mindig kicsit nagybbobbra kell fúrni, addig, amíg már nem lehet, és jön a korona. vagy pedig kiszárad a fog, és egy mogyorótól letörik. nem funkcionál ugyanúgy.
nagyon sajnálom, nekem tényleg orvosok mondták, kevesebb mint 2 héttel ezelőtt, ezért kérlek ne írd, hogy marhaságot írtam. van, aki 10 évig elvan tömött gyökérkezelt foggal, de van, akinek 2 hónap mulva tőből letörik egy piros mogyorósból, akkor meg már csak a húzás segíthet. ezért ajánlanak minél hamarabbi (nekem 2-3 hónapot mondtak) koronát. persze, marhaság..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!