Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Lelkileg teljesen tönkretesz...

Lelkileg teljesen tönkretesz a tudat, hogy valószínűleg gyökérkezelni kell a fogam, mit tegyek? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Nagy valószínűséggel gyökérkezelni kell az első frontfogamat, mert tömve van, de elvileg mélyen. A tömés 2 hónapja készült, közben volt nagyon érzékeny, nyomós érzés, ezek mára csillapodtak, meg is nyugodtam, de a héten előjött ilyen 10 másodperces lüktetés és a fog felett az íny is icipicit púpos.

Rettenetesen félek a gyökérkezeléstől. Nem sok jót olvastam róla eddig, de már egész nap sírni tudnék ettől. Félek, hogy milyen lesz utána a fog, ha megmarad persze, koronát vagy héjat tesznek rá, avagy ki is lehet fehérítetni, valamint a megmaradt üres fog mennyire törékeny? Ha mégis erre kerülne a sor, inkább fehérítetnék, de azt olvasom, hogy a gyökérkezelt fogak eltöredeznek egy idő után. A korona és a héj milyen, mennyire látszik?

Nagyon félek, rosszul vagyok ettől az egésztől, mit tehetnék?

2012. márc. 11. 20:05
 1/4 anonim ***** válasza:

nem tudom melyik városban laksz de ma már lehet kéjgázat kérni és altatásban is kérni a kezelést!

Amúgy pont valamelyik nap beszéltük édesanyámmal hogy kiállta a gyökérkezelés megpróbáltatásait de ugyanúgy fáj a foga semmit se javult..

2012. márc. 11. 20:16
 2/4 anonim ***** válasza:
ne félj, gondolj arra, hogy ennél létezik sokkal rosszabb.. a gyökérkezelés rutin dolog, a porcelánkerámia héjak pedig megtévesztőek, több sztárnak is abból van az egész fogsora! de esetleg rákereshetsz tom cruise fogaira is;)
2012. márc. 11. 20:25
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én nem lennék olyan biztos abban, hogy mindenképpen gyökérkezelni kell. Lehet, hogy csak a tömést kell majd kicserélni.

Pontosan milyen ez a fájdalom? Nyomásra, hirtelen ráharapásra jelentkezik? Hidegre-melegre mennyire érzékeny?

Először is meg fogja röntgenezni a fogadat az orvos és ez alapján dönt. Ha nagyon félsz, válassz egy magánrendelőt és mondd meg az orvosnak, hogy a legerősebb zsibbasztót szeretnéd. Ez az ő érdeke is, hogy a beteg ne érezzen fájdalmat vagy ne essen pánikba a kezelés közben. Azt nem ajánlom, hogy utána olvass a témának, mert sokkal visszataszítóbban írják le, mint amilyen valójában (ha eddig még nem tetted meg). A törékenységéről pedig annyit, hogy ez inkább a kisőrlőkre vonatkozik, a frontfogakra már kevésbé.

2012. márc. 11. 21:09
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Valahogy nem is a fájdalomtól, hanem az utána járó következményektől félek nagyon. Pl őrültnagy fájdalom, elszürkülés... A fog alapból nem fájt,sosem fájt, érzékeny hidegre, és leginkább a fognyaknál, mivel a doki "lereszelte" az ínyt onnan, vagy nem tudom mit művelt vele. Enyhe feszülő érzés van a gyökérnél, az ínyben, pici pukli és ennyi. 2-3 napja előjön ilyen pár másodperces lüktetés, el is múlik azonnal. Ilyenkor már pánikba vagyok és szedem a Cataflamot... A dokim mindenáron gyökérkezeltetni akarja, nem akar bele gyógyszeres tömést tenni, de én nem hiszem, hogy máris ki kéne nyírni ezt a fogat. :(
2012. márc. 11. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!