Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szerintetek milyen ez a fogsor?

Szerintetek milyen ez a fogsor?

Figyelt kérdés
[link]
2012. márc. 23. 12:07
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
Csúnya. Rendezetlen, lepedékes, és tele van lyukas fogakkal. A tiéd?
2012. márc. 23. 12:18
 2/41 A kérdező kommentje:
igen, sajnos :(
2012. márc. 23. 12:23
 3/41 anonim ***** válasza:
Úgy látom, a jobb felső 2-es fogad még tejfog.Rtg.-vel meg tudják nézni, hogy van e alatta maradó fogad. A két felső 1-sed a 2-sed, és a jobb felső tej/?// 5-söd lyukas. Sárgák, és lepedékesek a fogaid . Meg kellene tanulnod helyesen fogat mosni. Menj el mielőbb fogorvoshoz.
2012. márc. 23. 12:38
 4/41 A kérdező kommentje:

Szerintem nincs már tejfogam. Elég sok lyukas fogam van sajnos hátul, meg elől ami bejjebb van szerintem az is lyukas, meg az első kettő között is meg alul mindegyik között van egy kis fekete rész, de az nem látszik.

Megmondom őszintén hogy nem nagyon szoktam fogat mosni, csak amikor anyám rámszól. Ma mentünk volna az osztályal fogorvoshoz osztályfőnöki órán, de nem akarok égni, ugyhogy inkább ellógtam a suliból.

2012. márc. 23. 12:52
 5/41 anonim ***** válasza:

Tényleg nem a legszebb, de nem olyan drámai azért a helyzet.

Szépen rendbe lehetne még hozni.

2012. márc. 23. 14:08
 6/41 anonim ***** válasza:

Egyébként meg nem égtél volna, viszont az picit ciki, hogy nem mséz el. :)

Hány éves vagy?

2012. márc. 23. 14:08
 7/41 anonim ***** válasza:
Lány létedre jobban oda kellene figyelned a fogaidra, és nem meglógni a fogorvosi kezelés elől. Előbb, vagy utóbb, úgy is fogorvoshoz kell menned. Fiatal felnőttként már kivehető fogsort akarsz? Mert ha így folytatod, az lesz.
2012. márc. 23. 14:22
 8/41 A kérdező kommentje:

16 éves lány vagyok.

Ha elmentem volna utánna akkor meg mindenki arról beszélt volna hogy milyen sok lyukas fogam van.

A képen nem látszik de bal oldalt hátul felül 3 lyukas fogam van, alul 2 de ott az utolsó lyukas, az előtte levő le van törve, csak egy pici rész látszik belőle, és az előtte lévő is lyukas, ezek fájnak ha ott rágok. A másik oldalon felül 1 lyukas van meg ami látszik a képen, de az csak kívül, alul meg a két utolsó, ezekkel szoktam rágni, ezek nem szoktak fájni. Meg alul az első 4 fogam között van egy kis lyuk, azok érzékenyek.

Nem akarom hogy kihúzzák őket, nem akarok fogatlan lenni, jobb így lyukasan inkább.

2012. márc. 23. 14:26
 9/41 anonim ***** válasza:

Tudod, hogy mi lesz, ha így hagyod őket? Pár éven belül nagyon csúnyán be fognak gyulladni, az állkapcsod meg bedagad a gyulladástól, olyan lesz, mint egy hörcsögnek. Akkor muszáj lesz dokihoz menned, mert meg fogsz veszni a fájdalomtól. A gyulladás pedig az állkapcsodban átterjedhet a még ép fogaidra is, így alulról betegíti meg őket.

Ha most elmennél, szépen rendbe lehetne még hozni, lehet, hogy nem is kellene egyet sem húzni. A betegek több, mint 90%-ban halálra ítélik a még menthető fogakat. Valamiért mindenki azt hiszi, hogy már csak húzni lehet, miközben gyökérkezeléssel, sőt néha egy egyszerű töméssel simán kezelhető a dolog.

2012. márc. 23. 14:32
 10/41 anonim ***** válasza:
...és miből gondolod, hogy azok a lyukak maguktól begyógyulnak? Fokozatosan le fognak töredezni a fogaid, már csak a gyökér marad a szádban, és csak szájsebészeten tudják kihúzni őket. Egy 16 éves lány már csókolózna, de nem lesz kivel, ha büdös a szája, a nem megfelelő szájhygénia miatt, a gyulladt, és lyukas fogak miatt. Azért egy kicsit lehetnél igényesebb is magadra.
2012. márc. 23. 14:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!