Milyen az amikor már a fogamat szájsebészeten kell kihúzatnom? Tapsztalatok?
Figyelt kérdés
Ebben az esetben nincs altatásos kezelés? Nagyon parázok ! Két örlő fogam is lyukas! vki? tapasztalatok fogsebész által ki mütött fogakra?2012. márc. 15. 19:49
1/9 anonim válasza:
De van, de baromi drága. A szájsebész alapjában véve ügyesebb, mint egy fogszakorvos, aki többnyire konzerváló fogászattal /tömések, gyökérkezelések/ foglalkozik. Semmivel nem fájdalmasabb, ha szájsebészhez mész.
2/9 A kérdező kommentje:
De ezt már a fogorvos nem tudná kihúzni nekem, mivel már a fogam oldala van meg...:/ ezt már csak a szájsebészeten tudnák kivenni!
2012. márc. 15. 19:55
3/9 A kérdező kommentje:
tapasztalatok?
2012. márc. 15. 19:56
4/9 anonim válasza:
Túlélhető, kapsz injekciót, nem érzel semmit. Utána pár napig kellemetlen lesz, de megszabadulsz 2 problémától. Ne heregeld túl magad, ennyi a lényeg. Senki nem halt még bele foghúzásba.
5/9 anonim válasza:
Valószínűleg ki tudná húzni, de lehet, hogy fél attól, hogy komplikáció lesz. Például széttörik a fogad (összeroppan a fogótól) és akkor esetleg a gyökerek kiszedéséhez speciális szerszámok kellenek. Összességében nagyobb biztonságot ad a fogsebészet.
6/9 anonim válasza:
Ugyanígy vagyok. A fogorvosom megmondta, hogy ki ne engedjem húzni senkinek /ő nagyon messze van tőlem, kb. 150 km-re/, menjek a szájsebészetre, mert vésni kell. Ez a lényeg. Ezt pedig csak ott tudják megcsinálni. Tehát: vésés lesz nálad is. Próálj kérni kábítást. Én is megpróbálom, ha odajutok.
7/9 anonim válasza:
Fogat távolítanak el,még jó hogy fáj hiába az érzéstelenítő,ráadásul ha bevan gyulladva akkor nem hat az injekció és mindent érzel!!!
Nekem 2 hónap alatt 2-őt húztak ki és majd meghaltam a fájdalomtól,még a császármetszés is jobb volt!
28/N
8/9 anonim válasza:
Már nagyon öreg szájsebész dolgozik vésővel. Újabban fúróval választják szét a gyökereket, és emelővel emelik ki a foggyökeret.
9/9 anonim válasza:
Már mindenhol emelővel dolgoznak. Kalapácsal és vésővel csak az idősebb korosztály foglalkozik.
Valószínűleg azért kell menned szájsebészetre, mert a fogorvos nem akarja bevállalni a foghúzást, mivel fél, hogy beletörik fog stb stb. Azt szokták mondani, hogy a szájsebészek a legjobb fogorvosok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!