Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szájsebészeten műtétre jegyezt...

Szájsebészeten műtétre jegyeztek elő, mivel impaktált bölcsességfogam van (jobb alsó), vagyis előtört, de csak a koronáig. A műtét során mire számíthatok? Illetve a műtét után bent tartanak még a kórházban, vagy haza is jöhetek majd egyből?

Figyelt kérdés
2012. jan. 20. 21:37
 1/6 anonim ***** válasza:
60%
Ez ambuláns beavatkozás, nem kell befeküdnöd. Megnyitják az utat, azaz bemetszik a fogínyt. Nem vészesebb, mint egy foghúzás. Hasonló körülmények között történik.
2012. jan. 20. 22:57
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem 2 napja műtötték ki a bölcsességfogam.

Iszonyatosan fájt,pedig kaptam injekciót.

Nekem a fogam 3/4-e volt már kint.Felvágta az ínyt,kivéste a csontot és kihúzta a fogat.Utána rögtön hazajöhettem.1 hét múlva varratszedés.

Aznap mikor műtötték beszartam a fájdalomtól,első nap 4 cataflam,2.nap már csak 2 ma van a 3.nap és ma már csak hajnalban vettem be gyógyszer de tegnap óta hörcsögfejem van,iszonyúra dagadt az arcom,és részleges szájzáram van.

Sok sikert!!

2012. jan. 21. 13:51
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Az első válasz után kezdtem nyugodt lenni, de ez a második kicsit megijesztett :D Jobbulást kívánok! Nagyon érdekes, hogy van, aki tök simán "megússza", másnál pedig ilyen fájdalmakat okoz maga a műtét is.. na de majd elválik, én melyik oldalhoz fogok tartozni! :D
2012. jan. 21. 14:18
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem is alig van kibújva de már lyukas, és nem tudom, hogy hogyan mehetnék vele műtétre? Valamiért azt érzem a műtét kevésbé fájdalmasabb mint az ha belehuppanok a fogorvosi székbe és már húzzák is a fogóval. Kivel kell ezt a műtéti beavatkozást megbeszélni? Mennyibe kerül egy ilyen műtét? Mi a különbség a szájsebészeti műtét és a fogorvosi rendelőben végzett bölcsesség fog húzás között?
2012. jan. 22. 11:27
 5/6 A kérdező kommentje:
Műtétet a szájsebészeten végeznek, ahová beutalóval kell menned, amit vagy a fogorvosod ad, illetve háziorvos is adhat. Előtte el kell menni szintén a szájsebészeten egy fogászati röntgenre (ide is kell külön beutaló), hogy megnézzék a bölcsességfogad helyzetét, a gyökerét stb. És így nem is kerül semmibe. Viszont, ha egy magánklinikára mész ott 20 és 50 ezer ft közötti összegért szedik ki. Kb. ennyit tudok a dologról, remélem tudtam segíteni! :)Ja és a különbség annyi, a szájsebészeti és fogászati kezelés között, hogy az előbbi több eszközt igényel, speciálisabb.
2012. jan. 22. 12:01
 6/6 A kérdező kommentje:
Na, túl vagyok rajta! :) Se a műtét nem fájt, utána sem, persze gyógyszerrel elejét vettem és veszem a dolognak. Viszont a műtét nagyon nagyon kellemetlen volt, főleg a fúrás.. :((( Inkább lelkileg viselt meg ez az egész. Enni nehezen tudok, enyhe szájzáram van nekem is. Talán(?) fél év múlva bevállalom a bal alsó kiműtését is... :D Köszönöm az infókat és a bátorítást a válaszolóknak! :)
2012. márc. 25. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!