A bölcsességfogat csak szájsebészeten húzzák?
Letört a a fél bölcsességfogam (fenti baloldali)fájdogál is.Fogorvoshoz készülök,de nagyon félek.Van egy másik letört fogam is 3/4-e hiányzik,alig van pereme.
Mit gondoltok,tud vele mit kezdeni a fogorvos,vagy rögtön beutalót kapok? :(
Jujj, ezzel talán előbb kellett volna már orvoshoz menni :O
A letört fogadra, aminek az 1/4-e van csak meg, szerintem csak ráépíteni lehet egy új fogat (ha nem bölcsesség fog). A fél bölcsességfogadat meg szerintem mindenképp kihúzza, mert egy haszontalan fog, így legalább több baj nem lesz vele. Ha jól meg tudja fogni a fogóval, akkor szerintem a sima fogdoki is kihúzza, ha rá van nőve az így vagy nagyon hülye helyzetben van, akkor meg majd elküld a szájsebészetre. Így is- úgy is kapsz egy érzéstelenítő szurit és semmit nem fogsz érezni, csak hogy matatnak a szádban :) (Ha van rá pénzed, menj inkább magán orvoshoz, ott sokkal ügyesebbek.)
Egyébként az ilyen letört fogakkal minél előbb el kell menni dokihoz, mert ha halogatod, nagyon hamar tovább romlik.
Köszönöm a választ!
5000/csatorna a gyökérkezelés és 20.000 egy porcelán korona :(
Sajnos csak 2 hét múlva tud fogadni,mert zsúfolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!