Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit csinál ilyen helyzetben a...

Mit csinál ilyen helyzetben a doki?

Figyelt kérdés

Két fogamból letört egy-egy darab, ami közvetlen az inyem mellett van(elöl). Nem fáj, de az egyiknél látszik a fogam "belső része".

Ha elmegyek fogorvoshoz, mit fog csinálni: kihúzza, vagy egyszerűen csak betömi? (Ilyenhez kell injekció?)

2010. dec. 30. 13:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem betömi.Amúgy semmihez nem kell injekcio ha nem kérsz,én sose kérek(persze töméshez)húzás méág nem volt ahoz lehet kérnék.
2010. dec. 30. 13:47
 2/5 anonim ***** válasza:
az én dokim felépítette a fogam. Imádom a fogorvosom.Pedig én ezelőtt féltem tőlük. És kaptam injekciót 6 db-t én kértem. És nem éreztem belőle semmit.
2010. dec. 30. 13:47
 3/5 anonim ***** válasza:
a "belső részt" fogbélnek(pulpa) hívják, de nem hinném, hogy az látszana, mert akkor úgy fájna a fogad, hogy már nekiszaladtál volna a falnak. Ha azért tört le mert pl. elestél, akkor nem szuvas, vissza lehet építeni, fúrni sem sokat kell, így nem nagyon fog fájni. Ha mégis félsz és injekciót szeretnél, akkor kérhetsz előtte érzéstelenítő zselét v sprayt(orvosfüggő, melyiket használja) és utána adja be, akkor nem érzed. De ehhez nem feltétlen szükséges, ezt előtte meg kell beszélni az orvossal. Készülj fel, hogy a tömés része nem fáj, de nem 2 perces mutatvány, mert több rétegben kell felrakni. Elképzelhető, hogy indokolt egy csap berakása, mert különben nem lenne tartása, ekkor kell érzéstelenítő, utána meg csak látod, hogy csinál vmit, de nem érzed. Az is elképzelhető, hogy koronát kell rárakni, ez mind attól függ, hogy melyik része, milyen mértékben van letörve, ezt csak akkor lehet megmondani, ha látja az ember.
2010. dec. 30. 16:39
 4/5 A kérdező kommentje:
Utolsó kommentelő: Úgy értem, hogy nagyon halvány barnás az a része a fogamnak, és ha véletlen megnyomom nagyon fáj :S
2010. dec. 30. 17:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Kérj injekciót! Az sokkal kevésbé kellemetlenebb, mint mondjuk egy fogfúrás.
2010. dec. 30. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!