Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » S. O. S Ilyen helyzetben a...

S. O. S Ilyen helyzetben a fogorvos mit csinál?

Figyelt kérdés

Egyik hátsó fogamnak kb letört a negyede. És nagyon félek h nem lesz képes tömni és le kell h köszörülje.

Volt már vki így, és mit csináltak vele?

18l

2010. júl. 21. 22:29
 1/7 anonim ***** válasza:

Negyede?? :D Nekem volt, h semmi koronám nem volt. :D

Szerintem kifúrja, max épít.

2010. júl. 21. 22:32
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha letört,akkor nincs mit tömni. Vagy leköszörüli vagy kihúzza. Kellemes álmokat :D
2010. júl. 21. 22:34
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nézesd meg minél előbb egy fogorvossal, mielőtt még rosszabb lesz. Ha nem tudja betömni, akkor valószínűleg lecsiszolja a fogat és koronát tesz rá.
2010. júl. 21. 22:34
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én fogorvosnak tanulok!Még nincs nagy tapasztalatom,de vannak olyan tömések amiket inlaynek hívnak, valószínűleg olyat készíthet!Kifúrja a fogat lenyomat mintát vesz róla,ezt elküldi technikusnak,aki egy úgymond betétet készít és a fogorvos beragasztja.De ugyanakkor manapság a kompozit(fehér színű) tömőanyagokkal és könnyen be lehet tömni a fogad,ha a negyede tört le az még nem sok.

2010. júl. 21. 22:38
 5/7 anonim ***** válasza:
nekem gyökérkezelték, tömték még kb. 8x, mert kiesett folyton a tömés, aztán kihúzattam, mert meguntam.
2010. júl. 21. 22:43
 6/7 anonim válasza:
én fogorvos vagyok a teendő ilyenkor ki kell fúrni majd betömi de ha fáj akkor ugyan ez csak pluszba ki kell idetelni de ha túl sok tört le belőle akkor ki kel húzni de minél előbb nézesd meg egy jó fogorvossal
2010. júl. 22. 00:38
 7/7 OliaTIRA ***** válasza:
nekem is ez volt a szemfogammal. . vartam vartam. . letort a masik fele is. . mult heten huzta ki. . meg mindig szenvedek vele. ma megyek vissza mert genny folyik belole.
2010. júl. 22. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!