Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Jártál már így, ez így rendben...

Jártál már így, ez így rendben van, korrekt, hozzáértő orvosnál történhet ilyen?

Figyelt kérdés

Elmentem kedvesség alapján ajánlt fogorvoshoz, mert iszonyúan félek a fúrótól meg a fájdalomtól. Úgy mentem, hogy van letört fogam, szeretném megcsináltatni. Csináltak egy röntgent, amin látszott, hogy van egy ép, nem fájó fogam, aminek picit fekete aprócska helyen a belseje. Szúvasnak látszott a röntgenen, de külső látszata nem volt, és nem is fájt. Hidegre érzékeny volt nagyritkán, de picit. Mikor megérintették valami hideg vattával, akkor nagyon fájt, de amúgy nem tűnt fel egyáltalán a hétköznapjaim során. Na gondolták betömik, mert pici lyuk, rövid az időpontom a másik fog kezeléséhez, az nagy munka. Nyitotta, nyitotta, egyre nagyobb lett a lyuk, itt is szúvas, ott is szúvas, ahogy haladt bentebb. Puff, már gyökérkezelni kell, ez elég durván szúvas. Ideiglenes tömés, visszamenni. Nyitotta következőleg is, de azt hittem majd betojok, úgy fáj, mikor mégjobban nyitotta volna.. adott antibiotikumkezelést, gyulladt idegre nem hat a fájdalomcsillapító injekció, 2t kaptam. Lecsiszolta a fog egy részét, majd visszaépíti, kellett, hogy ne harapjak rá és ne fájjon. Visszamegyek, még mindig gyulladt, antibiotikumos kezelés és 3 injekció nem hatott, azt hittem majd betojok a fájdalomtól, azt mondta vagy lefognak kezelésnél, vagy kihúzzák a fogat, nem tud mit csinálni, de érdemes lenne megmenteni, majd felépítjük. Jó, lefogtak, kivették az idegeket, ott sírtam, mintha késsel vágtak volna bele az ínyembe, tényleg qrvára erős éles fájdalom volt sokáig.. Visszamegyek következő alkalommal, már majdnem mindenhol oké, de még van egy rész, amire szintén nem hatott a fájdalomcsillapító, szerencsére csak egy csatornánál maradt pici ideg, másik két csatorna megvan, de már nem lehet építeni, csak korona jó rá a doki szerint.

Úgy érzem ez hatalmas átverés vagy nagyon blfsz doki. Egyrészt rohadt sok pénz, másrészt úgy mentem oda, hogy volt egy egész fogam, ami nem fájt. Jó, néha a jeges italra érzékeny volt, de ennyi. Most meg van egy halott preparált gyökér, a maradék részt is eltüntetnék és valami építőanyagra raknának porcelán koronát. Qrva sok pénz, iszonyatos fájdalom(csak akkor fájt, mikor kezelte!) és elvesztettem egy fogat amivel nem volt (még) bajom, csak rosszul nézett ki a röntgenen picit.

Most ez az orvos ért egyáltalán hozzá? Azt se tudtam, mi a korona, most kerestem rá! Ha tudom, hogy ez lesz, kihúzatom inkább, leghátsó fog. Ráadásul felettem beszélték meg, mennyire gyomorforgató egy gyökérkezelés(amúgy elhiszem, az ideget szedik ki) és mennyire nem szereti csinálni(ezt meg pláne elhiszem, kínzás, alig fér hozzá és rengetegszer mondta, hogy ömlik a vér). De olyan benyomásom lett tőle, hogy gőze nincs róla, főleg, hogy áthívta a szomszéd dokit is, hogy most mi van és ő kezelt 10 percig.

Lehet ekkora pechem, vagy nem ért hozzá az orvosom? Aki amúgy nagyon rendes és elmondja mi történik, de elég szrul jártam anyagilag és fogügyileg is, pár évet még kihúzott volna a nem fájó fogam, most megy valami törékeny porcelán lesz a helyén, a fogból meg alig maradt valami.

nov. 8. 06:21
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Nincs meg a rontgen? Ha feltoltod, szivesen ranezek.
nov. 10. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!