2.gyökérkezelésnél ez rendben van?
hát ezt nem tudni, röntgeneztetni kell és akkor látszik, hogy maradt e kósza ideg.
Mindenesetre nekem egy gyökérkezelt fogam van. Ha bizonyos szögből megpöccintem akkor érzékeny. mármint nem fájdalmasan érzékeny..enyhén fura érzékenységi reakciót vált ki. 3 orvosnál voltam, mind azt mondta h tökéletes munka..szóval passzolják.:D
Azt mondták ne pöccintsem bizonyos oldalról. így hát hallgatok rájuk és nincs is probléma.:D
Nekem az volt, hogy az idegeket kivégezte, kitisztitotta a helyet, ideiglenes tömést kaptam. Majd utána ideiglenes tömés kifúrva, megint kitisztitotta a fogam és jött a rendes tömés.
A második, befejező fázis nem fájt. Ezután jött egy röntgen, h minden okés.
Amikor a tűvel a csatorna végéhez ér, azt érezheted, mert a gyökércsatornán túl élő szövet van. Ez teljesen normális, pontosan eddig kell eljutnia a tűvel. Ha például a gyökércsatorna hosszát akarja bemérni ún. apex lokátorral, akkor a gép egy nagyobb csippanással pontosan akkor jelez a dokinak, amikor a pici szúrást érzed.
Ez a pici élő szövet viszont lehet gyulladásban, illetve a gyökérkezelés meg is bojgathatta, ezért mindenképp szükséges a gyógyszeres tömés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!