Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Rendben van ez így?

Rendben van ez így?

Figyelt kérdés
Fogpótláson estem át. Egy porcelán híd lett felragasztva a felső fogsoromra. 10 fog lelett csiszolva és megkaptam rá a hidat. Mivel kaptam érzéstelenítőt, ezért közben semmit nem éreztem. De miután kiment a zsibbasztó hatása egyből éreztem, hogy valami nem oké. Mikor összeharapom a hátsó fogaimat csak a bal oldal érintkezik a felső fogsorom az alsóval. A jobb oldalon pedig egy kis rés van. Plusz egy erősebb harapásnál kellemetlenül nyomódik, és enyhén fáj. Ez normális? Az evés is kellemetlen. Zavaró, szokatlan érzés. Idővel jobb lesz, vagy menjek vissza a dokihoz?

2024. jún. 19. 18:31
 1/1 anonim ***** válasza:

Mióta van bent az új híd?

Meddig nem volt ott fogad? Ha az alsó fogaid sokáig nem érintkeztek a felső fogakkal (mint mikor ép fogsorral összeharapnál), akkor egy idő megszokni, és sokáig furcsa lehet.

Az, hogy nem ér össze az egyik oldalon, vagy hogy nem egyforma a harapásod, az is összefügg vele hogy meddig nem érintkeztek a fogaid azon az oldalon ahova kaptad a hidat.

Nekem is lett hidam és nekem se egyfogmán érnek össze a két oldalon, és nekem csak 1 fog lett pótolva (a lyuk két oldalán lévő fogra lett rátéve a híd), de másfél év eltelt a húzás óta. A fogaim a híd fölött kifejezetten irritáltak voltak bőven egy hónapig mire tudtam rajta rágni.

Az egyenetlen harapásról még nem volt alkalmam kérdezni a fogorvosomat, de lehet hogy az, hogy évekig nem tudtam rágni azon az oldalon ahol híd van, megváltoztatta valamennyire a harapásomat, és ez okozhatja. Mindenképpen a fogorvosomat fel fogom keresni ezügyben és ha van rá mód, akkor valamiféle fogszabályzással szeretném a harapásomat korrigálni, ugyanis nagyon érzem hogy felemás és nagyon zavar.

Szerintem legjobb felkeresned neked is a fogorvost aki csinálta a hidat, és megérdeklődni az opciókat. Érdekelne mit mond!

2024. jún. 20. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!