Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szerintetek az rendben van...

Szerintetek az rendben van hogy a fogorvosom puszta kézzel matat a számban?

Figyelt kérdés
Női fogorvos.Nem fogom megnevezni mert amúgy semmi bajom sincs vele emberileg,csak nekem furcsa hogy kesztyű nélkül puszta kézzel matat az emberek szájában.Ti ehhez mit szóltok?

2024. febr. 15. 23:24
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%
Az enyémben nyugodtan matathat.
2024. febr. 15. 23:27
 2/16 anonim ***** válasza:
Hát nem túl higiénikus de ő tudja. Ha a betegeinek jó akkor nekem is.
2024. febr. 15. 23:34
 3/16 anonim ***** válasza:
73%

A száj belseje nem steril.

Mostanában már gumikesztyűt használnak, de régen nem használtak. Ha idős, lehet, hogy úgy szokta meg, vagy jobban tud nélküle dolgozni.

Nyilván megmossa két beteg között a kezét.

2024. febr. 15. 23:37
 4/16 anonim ***** válasza:
Nálunk annó az iskolafogorvos nyúlt így a szánkba. Senkinek semmi baja nem lett.
2024. febr. 15. 23:40
 5/16 anonim ***** válasza:
0%

“Nyilván megmossa” én nem hiszem. Minden tekintetben higiéniátlan.

Amikor ilyen fontos dologgal nem foglalkoznak mint a higiénia (egy orvosi rendelőben) az számomra 0 és oda többet nem megyek. Konkrétan ilyen okokból lehet hallani nap mint nap, hogy ilyen meg olyan hepatitisz járvány meg stb.

2024. febr. 15. 23:42
 6/16 anonim ***** válasza:
38%

Ma talán már nem tartják higiénikusnak, de teljesen rendben van. Nyilván megmossa, fertőtleníti a kezét, nincs ok ebben kételkedni. Ennyi erővel azt is gondolhatnád, hogy egy kesztyűben dolgozza végig a rendelési időt.

2024. febr. 16. 00:00
 7/16 anonim ***** válasza:
Dobd fel a helyet, ki tudja mi megy még ottan. Egy orvosi rendelőben ez a módszer elfogadhatatlan.
2024. febr. 16. 01:54
 8/16 anonim ***** válasza:
#7 El sem tudom képzelni, milyen szörnyűség mehet még ott, ahol -a gumikesztyűn kívül- a kérdező szerint minden rendben volt.
2024. febr. 16. 11:24
 9/16 anonim ***** válasza:
Ja, gondolom neked az is beleférne, hogyha kesztyű nélkül műtétenek az orvosok. Elvégre minden más rendben van, csak az a fránya kesztyű. Szerencsére a valóságban ez nem így megy.
2024. febr. 16. 11:34
 10/16 anonim ***** válasza:

Valóban: régebben műtét előtt az orvosok "bemosakodtak", és kesztyű nélkül műtöttek. Általában ezt is túlélték, ha mégsem, nem emiatt haltak meg.

Ettől függetlenül ma már kellene gumikesztyűt viselni...

2024. febr. 16. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!