Gyökérkezelt fog fáj??
Ha fájt, és gyökérkezelni kellett, akkor feltételezem gyulladásban volt a fog. Most gondolj bele, hogy a gyulladt fogad eléggé megpiszkálta, érthető, hogy még fáj. A gyógyszeres tömés és a dalacin együtt meg fogják ezt oldani. Ha esetleg ez hétfőig sem javul, akkor azért telefonálj be a fogorvosodnak.
Fordítok neked pár dolgot, nagyon konyhanyelven, összefoglalva:
-átöblítés= a gyökércsatornák tisztítása közben szükséges öblíteni, segít a tisztításban
-gyógy zár=gyógyszeres tömés került bele, ezt zárta ideiglenessel
-ideiglenes tömés occlusodist=szerintem ez occlusalis akart lenne, azaz a rágófelszínbe került az ideiglenlenes tömés
-trepanálás,tágítás=a fog megnyitása, a gyökércsatornák tagítása
2es vagyok, véletlenül küldtem el a választ, még pár apróságot hozzátennék:
-dalacint értelem szerűen a gyulladás miatt kaptad. Ajánlok mellé probiotikumot, ha esetleg az anibiotikum kikezdi a gyomrod.
Minimális pontatlanságra reagálnék még az előttem szóló válaszában:
-valóban létezik olyan, hogy nem sikerül maradéktalanul a gyökérkezelés (nem égetik ki, de unalmas részletekbe nem mennék bele)
-ha gyökérkezelés után is fáj, még nem feltétlenül kell kihúzni. Lehet próbálkozni többször is ideiglenes töméssel, ez a kezelés elég kiszámíthatatlan, sokszor nem épp úgy történnek a dolgok, ahogy a könyvekben le van írva. A húzás mindig az utolsó utáni opció, de tény, hogy néha nincs más lehetőség.
-hogy koronát kell-e rakni, az megint sokmindentől függ. Vannak gyökérkezelt fogak, amik évtizedeket bírnak hibátlan állapotban, mások kevésbé szerencsések.
Szóval egyenlőre ne aggódj, vegyél be fájdalomcsillapítót, és a dalacint. De ha nem lesz jobb, esetleg rosszabb, azt valóban jelezni kell. Drukkolok, hogy minden rendben legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!