Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A fogorvostol kerhetem hogy...

A fogorvostol kerhetem hogy injekcio nelkul huzza ki a fogam?

Figyelt kérdés
nagyon faj az eggyik felsö 4 fogam. voltam fogorvosnal es azt mondta huzni kell

2022. júl. 22. 11:07
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
31%
Én fogorvosként visszautasítanám a kezelést így. Úgy nem lehet dolgozni, ha közben 200 decibellel üvöltenek az ember arcába, de ami még ennél is lényegesen fontosabb az az, hogy a fájdalomtól nem fogod tudni mozdulatlanul tartani a fejed, rém balesetveszélyes mindenki számára, ha az orvos kezében emelő vagy fogó van, a beteg meg ide oda cikázik. Teszem hozzá, szinte nincs olyan napom, hogy valaki ne azzal kezdené, hogy “tűfóbiás”, tehát egyáltalán nem ritka sőt, de végül csak ki lehet bírni, a lehető legvékonyabb tűkkel dolgozunk, nálam előtte még érzéstelenítő zselé is van, ha valaki felnőtt emberként ezt nem tudja kibírni, akkor az illető legyen kedves altatásos fogászatra összespórolni, mert ez túlmutat bármilyen fogorvosi rendelő kompetenciáin. Más kérdés, hogy azért sokszor ez inkább szürkeállomány kérdése, kezdő koromban én is felültem ezeknek a jeleneteknek, ma azoknál az embereknél, ahol még 4 éve gond volt a szuri beadás és kezelések maradtak el, vígan csinálunk bármit. Az orvos részéről kell egy határozottság, a beteg részéről pedig fegyelmezettség.
2022. júl. 22. 19:07
 22/29 anonim ***** válasza:
19%

Lehunyod a szemed, bekenik zselével, utána nem fogod érezni a szúrást. Szólj előre, biztos volt már hasonló tűfóbiással dolguk.

Ha nagyon nem megy, egyes helyeken altatásban is megcsinálják, de szerintem nem éri meg, hogy altassanak-bódítsanak, az drágább is.

2022. júl. 22. 21:18
 23/29 anonim ***** válasza:
16%
A lepontozónak üzenem: a balesetveszély alatt azt értem, hogy esetleg jól átvágok egy artériát mondjuk a nyelve alatt, de megcsúszhat úgy is a műszer, hogy a szemüregében köt ki. És akkor csak a páciens sérült, magamról nem beszéltem. És arról sem, hogy utána lehet menni bíróságra, ahol aligha fogja elfogadni a bíró azt a mentséget, hogy “de félt a szuritól”. Mielőtt sértődötten lepontozzátok a szakembert, kicsit használjátok azt az okosat, azért van ott, hogy egy kicsit elgondolkodjatok.
2022. júl. 22. 21:41
 24/29 Luna.F. válasza:
30%
Én ugyan ilyen vagyok, mint te. Nem bírom a tűt, én is mindig rosszul leszek, korábban el is ájultam injekció után. Azóta előre szólok a fogorvosnak, hogy számítsanak rá. Soha egyszer sem nevettek ki vagy néztek volna emiatt furcsán rám, sőt, mindig megköszönték, hogy szóltam előre, mert akkor őket sem érte váratlanul a helyzet. Pont 1 hónapja voltam én is gyökérkezelésen. Abban a pillanatban, amint látták rajtam, hogy kezdek rosszul lenni, azonnal intézkedtek. Nem is ájultam el…. Megvárták, amíg teljesen rendbe jöttem, utána kezdték csak el a kezelést.
2022. júl. 22. 22:22
 25/29 anonim ***** válasza:
57%

Siralmas, hogy hová jutott a mai világ.

Több száz évvel ezelőtt is végeztek foghúzásokat, még azokban az időkben is, amikor még semmilyen fájdalomcsillapító szer nem létezett. És lássatok csodát, úgy sem döglött bele a foghúzásba senki!

Szerintem ha valaki sok pénzt fizet érte, biztosan elvállalják valahol. Nekem egészségesek a fogaim, de ha bármi bajuk lenne, én sem engedném, hogy idegmérgekkel tömjenek egy legfeljebb pár órás beavatkozás miatt.

A fájdalomtól semennyire nem félek, a mindenféle vegyszerek későbbi következményeitől viszont annál inkább. Ez így lenne a normális.

2022. júl. 23. 18:30
 26/29 A kérdező kommentje:
én le tettem az ötletröl. ma meg volt a foghuzas es igaz elajultam de sikerult szoval nincs baj
2022. júl. 23. 18:40
 27/29 anonim ***** válasza:
66%
Elég gáz dolog elájulni egy tű látványától. Az meg még gázabb, ha valaki fél még a fájdalomtól is. A Gyakoris közösségre hallgatni pedig... De hát a te dolgod. :D
2022. júl. 23. 18:54
 28/29 anonim ***** válasza:
Be is csukhatod közben a szemed és nem látod a tűt. Közben gondolhatnál másra, hogy vmi más eszközt használnak. Pszichológia az egész. Mondjuk tömésnél nekem megengedték, hogy ne kérjek szurit. De húzásnál lehet nem engedték volna.
2022. júl. 24. 14:32
 29/29 Luna.F. válasza:

25-ös, 27-es

Ne haragudjatok, de fogalmatok sincsen, miről beszéltek! Szerencsére, tényleg.

Ezt nem mi irányítjuk, akik így viszonyulunk a tűhöz. Egyszerűen ilyenek vagyunk. Nevetséges, igen, mi is tudjuk, mert mi sem értjük, mert egyáltalán nem fáj, sőt, tudjuk, hogy PONT emiatt nem fog fájni a művelet, amit csinálni fognak. De egyszerűen mi így reagálunk a tű látványára, a tudatra, h meg fognak szúrni. Mondom, nekem sem fájt soha egyszer sem az injekció, sőt, legtöbbször meg sem éreztem, hogy megszúrnak. De ez ilyen, nem lehet mit kezdeni vele. Nálunk pl rajtam kívül apukám ilyen, sem anyukám, sem a két húgom nem. 100kg-os meglett férfi, világ életében kemény fizikai munkát végzett/végez, mégis, minden szúrásnál kidől, mint egy liszteszsák… ez pszichés adottság. Ezt azzal lehet megelőzni, h szólsz előre, hogy nem bírod a tűt. Sokan vannak így ezzel. Amióta szólok, nem ájultam el, mert időben reagáltak rá az ott lévők. Nincs ezen mit szégyelleni. Ilyenek vagyunk sajnos, ez van…

2022. nov. 29. 23:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!