Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A fogorvostol kerhetem hogy...

A fogorvostol kerhetem hogy injekcio nelkul huzza ki a fogam?

Figyelt kérdés
nagyon faj az eggyik felsö 4 fogam. voltam fogorvosnal es azt mondta huzni kell

2022. júl. 22. 11:07
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

11

szoval akkor ezt igy is meglehet. szolok az orvosnak hogy hajlamos vagyok az ajulasra a tu latvanyatol aztan meg latom mit mond.

Akarom hogy ki huzza mert nem birom mar a fajdalmat es remelem sikerul megoldani

2022. júl. 22. 11:57
 12/29 anonim ***** válasza:
27%

12

Akkor elájulsz. Senkit nem érdekel. Ugyanúgy beadja az érzestelenítőt, fellocsolnak és utána mehet a húzás.

2022. júl. 22. 11:57
 13/29 A kérdező kommentje:
hát remélem sikerul igy megoldani mert nem akarom vissza utasitani
2022. júl. 22. 12:01
 14/29 anonim ***** válasza:
16%

Mindenképp szólj a fogorvosnak, hogy nagyon félsz a tűktől, elájulsz a látványára is, van ilyen, neki sem lesz új. Ne aggódj, megoldja, csak légy együttműködő és bízz benne, pláne ha rendes, empatikus orvosról van szó.

Én is félek a tűktől, ennyire épp nem, de velem is előfordult, hogy elszédültem vagy elájultam injekció után, egyszer fogorvosnál is. Ilyenkor az a dolguk, hogy segítsenek. Ha meg előre tudják, mire számítsanak, akkor lehet, hogy meg is előzhető a rosszullét.

2022. júl. 22. 12:17
 15/29 anonim ***** válasza:
16%

Baszki,

1. egy normális fogorvosi rendelőben zselével bekenik a szúrás helyét előtte, így semmit sem érzel a szúrásból.

2. a tű látványától nem fogsz elájulni, ha nem nézel oda. én sem néztem még soha oda, a fogorvosnál mindig csukott szemmel fekszek.

2022. júl. 22. 12:17
 16/29 anonim ***** válasza:
16%
17 igen, ilyen zselével bekenés nekem is volt, sokkal kevésbé éreztem a szúrást utána.
2022. júl. 22. 12:19
 17/29 A kérdező kommentje:

16

nagyon rendes empatikus orvos biztos megoldja. csak szegyellem hogy ennyire félek a tűtöl (sokan gyerekesnek tartsak) és ezért szégyeltem szolni

2022. júl. 22. 12:31
 18/29 anonim ***** válasza:
19%
Kérdező, ne szégyelld, pláne az orvos előtt, van ilyen felnőtteknél is. Ha rendes és empatikus orvos, akkor segíteni fog ebben is.
2022. júl. 22. 12:54
 19/29 anonim ***** válasza:
19%

Nem kell szégyellni, szemedet tartsd csukva, szólhatsz is.

Annak örülök hogy a kérdésben szereplő ötlettől elálltál, mert nagyon rossz ötlet lenne érzéstelenítő nélkül...

Régen, iskolai fogászaton emlékszem egy osztálytársra, aki félt a fogfúrástól (minden alkalommal volt lukas foga), félt a tűtől is.

Érzéstelenítőt sose kért, végig "ÁÁÁÁÁÁÁÁ" hangokat adott ki a fúrás közben, míg aki érzéstelenítőt kapott, 0 fájdalommal megúszta.

2022. júl. 22. 12:56
 20/29 A kérdező kommentje:

20,

17 eves vagyok. beszeltem a fogorvossal es azt mondta hogy ha netalan elajulnek akkor be adja az erzestelenitot mig nem latom es utana akkor mar nem lessz baj.

2022. júl. 22. 13:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!