Bölcsességfog mögötti gyulladt tasak kezelése mennyire fájdalmas?
Figyelt kérdés
Nem teljesen kibújt alsó bölcsességfogam mögött egyik napról a másikra lett egy duzzanat, egy tasak az íny tetején. Nagyon fáj, a fülem, nyirokcsomóm is. Gyulladáscsökkentőt szedek és antiszeptikus szájvizet használok. Mivel sehol nem fogadnak rövid határidővel, az ügyeletre kell mennem. Nagyon félek a kezeléstől. Tudom, hogy gyulladtan nem húznak bölcsesség fogat, főleg olyat, ami nincs kint. Ezt később, altatásban szeretném kiműttetni. Viszont most meg kell szüntetni a gyulladást. A gyulladt tasakot kell kitisztítani. Viszont tartok tőle, hogy nagyon fog fájni, mivel gyulladt területet nem lehet érzésteleníteni. Ha van valakinek tapasztalata, hálás lennék, ha megosztaná.2022. máj. 6. 15:30
11/17 anonim válasza:
#7-es, valóban nem lenne muszáj, de ha a ki nem jött bölcsességfog miatt alakul ki egyszer is gyulladás, a gyulladás visszatérésének megelőzése érdekében el szokták távolítani a bölcsességfogat (nyilván nem akkor, ha épp növésben van, hanem ha mondjuk 5 éve félig kijött, és azóta nem mozdul). Nehezebb tisztítani mögötte, ha csak félig jött ki, ételmaradék kerülhet mögé, és begyulladhat. Többször is.
12/17 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm. Mennyire hatékony ilyenkor az érzéstelenítés? Félek, hogy a gyulladás miatt nem hat az érzéstelenítő, mikor a gyulladt részt kapirgálják. Mennyi ideig tart a folyamat?
2022. máj. 6. 16:34
13/17 anonim válasza:
Ne szarjál már itt ennyire, mondom nagyon király cuccaik vannak, nem fogsz érezni semmit, csak a matatást! :) Előre nem lehet tudni, hogy 2 perc lesz vagy 3x vissza kell menni 10 percre újra kezelni és zselézni. :) Majd a doki tudja, csak másszál el hozzá!
14/17 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm. Mivel problémát okoz,hosszabb távon mindenképp el kell távolítani a bölcsességfogat,ami egy külön tortúra lesz. Csak altatásban vagyok hajlandó elvégeztetni. Még keresek ehhez jó szájsebészt. A jelenleg fennálló akut esetben a gyulladás megszüntetésére mindenképpen elmegyek az ügyeletre, hogy kitisztítsák azt a tasakot. Leghamarabb holnap reggel tudok menni. Ma délutánra volt időpontom a fogorvoshoz, akihez egyébként járok, de váratlanul lemondta a rendelést.
2022. máj. 6. 16:53
15/17 A kérdező kommentje:
Visszajelzek az "eredményről", hátha másnak is hasznos lesz az információ: Végül fertőtlenítőszeres öblítés után gyógyszeres csíkot kaptam az ínyem alá. Pillanatok alatt megvolt és egyáltalán nem fájt. Kár volt annyit izgulni. Azt mondta a doktornő, hogy ételmaradék kerülhetett oda, ezért szaporodtak el a baktériumok és gyulladt be. Nehéz tisztítani azt a területet. Holnap is vissza kell mennem ugyanilyen öblítésre és csíkért. Antibiozikumot akart felírni, de miután megtudta, hogy néhány félére allergiás vagyok, nem merte felírni, pedig teljesen más hatóanyagú. Én úgy látom, szükséges lenne, holnap megpróbálok kérni az akkori ügyeletestől. Hétfőn a saját fogorvosomhoz kell mennem azt mondta a doktornő. A Corsodyllal való öblögetést és a Gingisollal való ecsetelést ajánlotta még. Remélem rendbejön. Azt mondta még, hogy ha ismét előfordul kb.fél éven belül, akkor körbe kell vágni az ínyt, hogy kiszabaduljon a fog, mert most még csak részben van kint a bölcsességfogam.
2022. máj. 7. 13:52
16/17 anonim válasza:
Naugye, hogy nem fáj, ezt mondtam! :) Ezek már nem azok a gagyi cuccok!
17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a támogatást! Jó egészséget mindenkinek.
2022. máj. 7. 22:19
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!