Fogorvosnal nem féltek, hogy elkezd csorogni az orrotok? Én mindig ettől félek. Meg sem lehet törölni ott normálisan, főleg ha tele van a szánk mindenféle fogászati eszközzel.
Én allergiás vagyok kb. tavasztól őszig (a parlagfű a legrosszabb, de többé-kevésbé szinte mindig van valami, ami épp virágzik...), télen pedig a hidegtől folyik az orrom, de a fogdokinál szerintem még sosem volt ilyen problémám. 🙂 (Mármint orrfolyás nem volt, viszont én is tartok tőle, mindig egy tízes csomag zsepivel ülök be a székbe 😀)
Mondjuk a legtöbb ilyen "para" helyzetet meg szoktam úszni, én arra tippelek, hogy emögött vakami pszichés testi ok állhat, mondjuk a stressz (vagy figyelemelterelés) miatt rövid távon a szervezet "megfeledkezik" a válaszreakciótól, ami adott esetben a tüsszögés/orrfolyás. Vagy mondjuk az izgalom megemeli a pulzust/vérnyomást, ezáltal hirtelen kiszárad az orr-nyálkahártya vagy ilyesmi 🙃
(Biztos, hogy hülyeségeket írtam, mert nem vagyok orvos/biológus, de attól még én biztos vagyok benne, hogy van erre valami tudományos magyarázat, mert túl gyakori lenne véletlennek 😊)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!