Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nem “ciki” iszonyú szar...

Nem “ciki” iszonyú szar fogakkal megjelenni a fogorvosnál?

Figyelt kérdés
Nyilván ez nem tart vissza attól, hogy menjek, csak most szégyellem magamat, mert tavaly meg kellett volna csinálni valamit már, de nem mentem vissza emiatt (más dolgok rendbe lettek téve) és hát persze rosszabb lett és most mennék. A fogorvos egy tök igényes, korombeli fiatal csaj, arra gondoltam, hogy jaj hát biztos látott már rosszabbat, de aztán meg az jutott eszembe, hogy az ilyen igénytelenebb fogú emberek többnyire biztos az sztk-ba járnak, nem magánorvoshoz, szóval lehet mégsem sok ilyet látott😃 Hülye vagyok?
okt. 24. 20:33
 1/10 anonim ***** válasza:
Azért fogorvos, hogy megcsinálja.
okt. 24. 20:36
 2/10 anonim ***** válasza:

Igen, hulye vagy.

Ez pont ugyanaz mintha azt kerdezned h nem ciki e a banknál hitelt felvenni

okt. 24. 20:36
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Akkor ne menj el fogorvos. Majd kapsz egy vérmérgezést. Ebből tüdőgyulladás, összes végtag amputáció, sőt halál is lehet. Bizony, ismerek olyat, aki rossz fog miatt patkolt el. A baktériumok bekerülnek a véráramba.
okt. 24. 20:39
 4/10 Mad Max2 ***** válasza:
52%

A fogorvosoknak valóban van egy olyan érdekes szokásuk amugy hogy beszólnak, okoskodnak, kioktatnak ha nekik nem teszik a fogaidon valami.

Nekem is van 3-4 fogam amit potolni kéne.

Mikor fáj 1 fogam és emiatt elmegyek a fogorvoshoz(én sztk ba járok) akkor általában kapom is a beszólásokat hogy.... Ej nem lehet igy élni, potolni kella fogakat, ronda stb...

Egyszer szóltam is neki(egy öregasszony a körzeti fogorvosom) hogy jó lenne ha a fájós fogammal foglalkozna, mert azért jöttem, nem kioktatást hallgatni.

nagyon nem teszett neki.

Azóta ha menni kell inkább "bekéredszkedek valameylik másik körzethez tartozó fogdoki rendelésére, mert azt az öregasszonyt nagyon nem szeretném többet látni

Ugy hogy valóban, szeretnek arcoskodni, és lekezelőn beszolni annak akinek gondok vananka fogaival!

okt. 24. 20:51
 5/10 anonim ***** válasza:
60%
De, szerintem ciki, de valahol akkor is el kell kezdeni. Ha kifogsz egy normálisabb orvost, az meg fogja érteni a mögöttes okokat azért, és amúgy pedig ez a dolga, hogy evvel foglalkozik.
okt. 24. 21:27
 6/10 anonim ***** válasza:

4! Tehát, ha jól értem, neked volt 1, az az egy rossz tapasztalatod a fogorvosoddal, amiből te levonod a következtetést, miszerint mindegyik ilyen? Akkor a fogorvos is mondhatja azt ugye, hogy milyen igénytelen minden páciens, mert betéved egy elhanyagoltabb?

Kérdező: én fogorvos vagyok, dolgoztam körzetben is, most magánrendelőben. Utóbbiban is vannak szépségek, tehát ha valaki amúgy csak privát dolgozott, biztosan látott már csúnyaságokat - de ez a munkánk része! Abból élünk, a rossz fogakból. Ha mindenkinek jó foga lenne, nem lenne munkánk. Tehát nem, nem fog csúnyán nézni, ez van, majd átgondolja, hogy hogyan tudja rendbe tenni. Az okoskodás részéhez meg annyit, hogy nyilván el fogja mondani, hogy min kellene változtatnod - szájhigiénia, nassolás, dohányzás pl - de nyilván elmondja, hiszen ez ugyanúgy a munkája része, mint a tömés, plusz úgy semmilyen munka nem lesz hosszú életű, ha azok a rossz szokások, amelyek idáig juttattak téged, nincsenek elhagyva. Ezt vannak, akik magukra veszik - lásd 4-es válaszoló - de ha megérted, hogy a te érdeked, akkor hálás leszel érte. Nyilván lehet ezt is sokféle stílusban elmondani, de nekem az a tapasztalatom, hogy amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten. Ha úgy mész be, hogy rámosolyogsz, elmondod, hogy eddig sajnos nem volt időd ezzel foglalkozni, ŐSZINTÉN elmondod, hogy milyen rossz szokásaid vannak, hogy esetleg te magad is tudod, hogy nem figyeltél annyira oda stb, akkor sokkal kedvesebb és készségesebb lesz veled, mintha már az ajtóban letagadsz mindent, amikor mondjuk messziről érezhető, hogy dohányzol, meg jobb szájhigiéniát akarsz igazolni, mint ami az orvosnak van, miközben szintén messziről látszik, hogy még azokon a területeken sincs jól megmosva, ami még egy kezetlen, lábatlan embernek is megy. Az orvos-beteg kapcsolat bizalmi alapú, de nem csak a betegnek kell bíznia az orvosban, ez fordítva is így van. Ha az orvos már az első percekben hazugságon kap, akkor nem nagyon fogja törni magát azért, hogy ott maradj nála, hiszen mint írtam, akkor lesz egy munka hosszú életű, ha mellé vigyáz is rá az ember. Így meg nyilván nincs is miről beszélni, ha próbál az orvos segíteni, de a beteg hárít, tagad. Merthogy ilyen is van sőt, sokan vannak, akik végül azért nem jutnak szép fogakhoz, mert saját maguk előtt sem ismerik be, hogy hát az utóbbi időben minden is fontosabb volt a fogmosásnál.

Nálam most van egy amúgy reprezentatív megjelenésű fiatalember, félig már készen vagyunk vele, katasztrofális állapotok voltak a szájában. Ehhez képest, nagyon kedveljük, és nagyon jó is vele dolgozni, mert együttműködő, és amit megcsináltunk, azt nagyon meg is becsüli. Egyáltalán nem ciki a rossz fogazat a fogorvos előtt, nem ez alapján fog téged megítélni!

okt. 25. 13:16
 7/10 A kérdező kommentje:

3# Nem tudom, mit kell bunkózni, épp azt írtam, hogy ez nem akadályoz, csak kíváncsi voltam. Keddre kaptam időpontot, remélem addig nem kapok vérmérgezést és amputálni sem kell semmimet…

6# Köszönöm a választ :) Kedves a fogorvos, csak ugye tavaly megbeszéltük már, hogy erre meg arra visszamegyek, aztán végül is csak két dolgot csináltunk meg. Dohányzom, de ezt leszámítva nem tudom, mi miatt romolhatnak a fogaim ennyire. Illetve a fogorvos a szabálytalan fogsort említette, hogy kellene szabályozni, mert nem tudom rendesen tisztítani így ott, ahol fedik egymást. (Sajnos anyukám nem volt anno elég szigorú, gyerekkoromban csak esti fogszabályzóm volt, de szerintem azt sem használtam elég ideig, mert utáltam. Ő meg rámhagyta. Valamennyit azért használt, de nem lett szabályos fogsorom.) Mosni szoktam egyébként rendesen reggel meg este, csak lehet bénán csinálom azt is. Cukrot meg alkoholt nem fogyasztok rendszeresen, max néha hétvégente veszek egy csomag kekszet vagy valami, alkohol meg havi 1-2x barátokkal.

okt. 25. 17:17
 8/10 A kérdező kommentje:
Ja, a többieknek is köszönöm természetesen :)
okt. 25. 17:17
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
De, valamilyen szinten ciki, fogorvosként mondom. De én pl. kb 20 mp alatt tulteszem rajta magam. Plusz én is voltam olyan helyzetben, fogorvosként, hogy húztam évekig a dolgok. Ez az irtó ciki, de túléltem. Biztos megvolt a véleménye rólam a kollégának, de na, olyan volt az élethelyzetem akkor, hogy a saját fogaimra épp sz.rtam. :)
okt. 25. 19:41
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem pasizni/csajozni mész a fogorvoshoz, szóval ne foglalkozz vele, hogy mit gondol. Amúgy egy magánorvos örül neki, ha sok munka van a fogaiddal, mert abból van bevétele. Ha mindenkinek csak fogkőleszedés kéne, mert töméletes lenne minden foga, akkor csődbe is mennének rövidesen. Láttak már ők durvább dolgokat, szóvak nem te leszel az első.
okt. 26. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!