Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Soha nem kaptam még fogorvosná...

Soha nem kaptam még fogorvosnál szurit, fájni fog? Alul vagy felül a rosszabb?

Figyelt kérdés
10-es skálán mennyire fáj, amikor beadják?
okt. 10. 14:12
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
HA jó a fogorvosod, alig fogod érezni, 10-es skálán max 2-est mondanék. A szúrás lehet kellemetlen, illetve, ha hátsó fog, amíg végigvezeti a tűt az feszíthet. Nekem nagyon kicsi a fájdalomtűrő képességem, de a fogorvosi érzéstelenítéstől még én sem félek, annyira nem fáj.
okt. 10. 14:24
 2/16 anonim ***** válasza:
az a tu olyan vekony mint a ... ha az faj, nem pedig csak erzed, akkor rugjatok a lovamat seggbe.
okt. 10. 15:48
 3/16 anonim válasza:
Nem szeretem a tűket, de ez tényleg teljesen elviselhető :) Kérj zsibbasztó zselét az ínyedre, és akkor tényleg alig érzed (max pici feszítő érzés).
okt. 11. 09:20
 4/16 anonim válasza:

Fogaszati asszisztens vagyok.

Nem fog fájni, főleg ha előtte bekent a doki lidocain srpayvel a nyálkahártyát. Amugy ahova kellemetlen az a szájpad, illetve elöl a front fogaknál.

okt. 11. 10:10
 5/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, és kb. meddig fog hatni a szurit? Vagy nem is fogom érezni egyébként a szuri hatását csak annyiban, hogy csak nem fogom érezni, amikor fúrják a fogamat?
okt. 11. 11:40
 6/16 anonim ***** válasza:
Zsibbadni fog a szád, általában a kezelés után 1-2 órával elmúlik a zsibbadás.
okt. 11. 11:43
 7/16 anonim válasza:
De fogod erezni. Orakon kereszrul zsibbadni fog a szád széle illetve a nyelved azon az oldalon.
okt. 11. 16:53
 8/16 A kérdező kommentje:
Ez olyan érzés, mint amikor a kezem elzsibbad?
okt. 12. 02:14
 9/16 anonim ***** válasza:

Hűha, jó hogy ide kattintottam :)

Aki azt mondja, hogy a szuri beadása nem fáj az vagy hazudik vagy nagyon jól bírja a fájdalmat :)

Az összes fogászati kezelés közül tulajdonképpen csak a szuri beadása fáj.

Nekem gyökérkezelték több fogamat, csiszoltak, fúrtak-faragtak, húztak több fogat, tettek fel koronát stb.

Komolyan mondom soha semmilyen kezelés nem fájt!! A csiszolásoknak, fúrásoknak borzalmas és néha ijesztő hangja van de ennyi! Nem érzel semmit!

Maximum a kezelés után érzel fájdalmat! De arra adnak fájdalomcsillapítót.

Ami konkrétan fáj az a szuri beadása de az is csak egy másodpercre. Nálam nagyon szokott fájni főleg akkor a legrosszabb amikor 4-et 5-öt adnak be. :/

De valóban kérhetsz spray-t az szuri beadása előtt, az vakamennyit használ de úgy már valóban ki lehet bírni azt is!

Viszont! A felső fogsoron a kettő örlő fognál ahogy #4 írta ott a legrosszabb! A kettő metszőfognál nem sokat ér a spray sem (azért az is jobb vele). Konkrétan azt fogod érezni hogy már majd' az orrodon jön ki a tű és a tetejébe még fájdalmas is. De csak ennél a kettőnél ilyen, meg még max mellette 1-1 fognál érzékenyebb de az már sokkal jobb.

Mindenhol máshol ha kaptál spray érzéstelenítést, csak nagyon kicsit lehet érezni a tűt.

Ha mem kapsz, akkor lehet érzni de akkor sem vészes (csak a front fogaknál).

De minenképpen kérj spray-t!

Meddig hat az érzéstelenítő? Ez attól is függ hogy milyet ad a doki. Szerintem nem mindegy és többfajta érzéstelenítő létezik.

Amikor nálam komolyabb kezelést adtak, akkor kb 3 óráig szó szerint semmit nem éreztem.

A teljes felső fogsoromat érzéstelenítették de olyan szinten hogy köpni-nyelni-öblíteni nem tudtam. Egy tálba csurgattam a nyálam mert köpni nem tudtam. Délután 4-re mentem kezelésre, beadta a szurikat, kb fél 5-kor állt neki a doki, kb fél 7-re végzett. Utána még persze még mindig teljes bénulás. Nagyjából este 8-ig maradtam a megfigyelőben, addig egy tálba csurgattam a nyálam. Valahogy este 8-tól kezdett kimenni az érzéstelenítő, akkor nehezen de már tudtam köpni meg öblíteni.

Hazaértem kb este 10-ig 11-ig még mindig zsibbadt volt a teljes állkapcsom, de már éreztem valamit.

Szóval még este 11-kor sem ment ki teljesen. El tudtam azért aludni nehezen, amikor felkeltem akkor persze már teljesen kiment.

Azért eléggé durva érzéstelenítőket tudnak beadni.

okt. 12. 05:00
 10/16 anonim ***** válasza:

9

akkor faj ha nagyon nagy a business. ha ugy be van gyulladva mint a zsiraf, akkor persze, hogy ugy faj mint az elefant. ha csak kicsit, van egy kis szuvasodas, szunyog sem lesz. sot, denever ami ha meg is csip, egyaltalan nem erzed.

okt. 12. 08:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!