Soha nem kaptam még fogorvosnál szurit, fájni fog? Alul vagy felül a rosszabb?
Fogaszati asszisztens vagyok.
Nem fog fájni, főleg ha előtte bekent a doki lidocain srpayvel a nyálkahártyát. Amugy ahova kellemetlen az a szájpad, illetve elöl a front fogaknál.
Hűha, jó hogy ide kattintottam :)
Aki azt mondja, hogy a szuri beadása nem fáj az vagy hazudik vagy nagyon jól bírja a fájdalmat :)
Az összes fogászati kezelés közül tulajdonképpen csak a szuri beadása fáj.
Nekem gyökérkezelték több fogamat, csiszoltak, fúrtak-faragtak, húztak több fogat, tettek fel koronát stb.
Komolyan mondom soha semmilyen kezelés nem fájt!! A csiszolásoknak, fúrásoknak borzalmas és néha ijesztő hangja van de ennyi! Nem érzel semmit!
Maximum a kezelés után érzel fájdalmat! De arra adnak fájdalomcsillapítót.
Ami konkrétan fáj az a szuri beadása de az is csak egy másodpercre. Nálam nagyon szokott fájni főleg akkor a legrosszabb amikor 4-et 5-öt adnak be. :/
De valóban kérhetsz spray-t az szuri beadása előtt, az vakamennyit használ de úgy már valóban ki lehet bírni azt is!
Viszont! A felső fogsoron a kettő örlő fognál ahogy #4 írta ott a legrosszabb! A kettő metszőfognál nem sokat ér a spray sem (azért az is jobb vele). Konkrétan azt fogod érezni hogy már majd' az orrodon jön ki a tű és a tetejébe még fájdalmas is. De csak ennél a kettőnél ilyen, meg még max mellette 1-1 fognál érzékenyebb de az már sokkal jobb.
Mindenhol máshol ha kaptál spray érzéstelenítést, csak nagyon kicsit lehet érezni a tűt.
Ha mem kapsz, akkor lehet érzni de akkor sem vészes (csak a front fogaknál).
De minenképpen kérj spray-t!
Meddig hat az érzéstelenítő? Ez attól is függ hogy milyet ad a doki. Szerintem nem mindegy és többfajta érzéstelenítő létezik.
Amikor nálam komolyabb kezelést adtak, akkor kb 3 óráig szó szerint semmit nem éreztem.
A teljes felső fogsoromat érzéstelenítették de olyan szinten hogy köpni-nyelni-öblíteni nem tudtam. Egy tálba csurgattam a nyálam mert köpni nem tudtam. Délután 4-re mentem kezelésre, beadta a szurikat, kb fél 5-kor állt neki a doki, kb fél 7-re végzett. Utána még persze még mindig teljes bénulás. Nagyjából este 8-ig maradtam a megfigyelőben, addig egy tálba csurgattam a nyálam. Valahogy este 8-tól kezdett kimenni az érzéstelenítő, akkor nehezen de már tudtam köpni meg öblíteni.
Hazaértem kb este 10-ig 11-ig még mindig zsibbadt volt a teljes állkapcsom, de már éreztem valamit.
Szóval még este 11-kor sem ment ki teljesen. El tudtam azért aludni nehezen, amikor felkeltem akkor persze már teljesen kiment.
Azért eléggé durva érzéstelenítőket tudnak beadni.
9
akkor faj ha nagyon nagy a business. ha ugy be van gyulladva mint a zsiraf, akkor persze, hogy ugy faj mint az elefant. ha csak kicsit, van egy kis szuvasodas, szunyog sem lesz. sot, denever ami ha meg is csip, egyaltalan nem erzed.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!