Ha a fogkövesedés miatt már eléggé mozog a fogam, akkor
mennyi idő még mire magától kiesik?
Én szeretek fogorvoshoz járni, egy házban "lakunk", az első emeletem van a rendelője. Egy tündér, sosem fájt a fogkőleszedés. Gondolom akinek ki van rohadva a fél pofája, persze hogy fél a fogorvostól meg utálja. Ha ilyen igénytelen vagy meg fosos akkor ne menj orvoshoz, szánalmas. Napok-hetek és kihullanak, ha szerencséd van beszerzel egy jó kis gyulladást és fertőzést is.
2021. dec. 21. 12:56
És fog nélkül akarsz lenni? Nem tudjuk megmondani, mikor esnek ki, mert egy normális embernek több esze van annál, mint hogy ezt megvárja, elmegy inkább orvoshoz. Lehet, hogy még szakszerűen kihúzatni is jobb, mint megvárni, hogy a maga módján kitörjön, félig beragadt gyökérrel. A legrosszabb fogorvosi kezelés is kellemesebb és rövidebb, mint egész életünkben fogak nélkül élni. Nem csak 4 fog kiesni, mert az ínysorvadás nem áll meg. De a szádban az a 4 fog is hiányzik, elferdül a mellette lévő és könnyebben kilyukad a szembelévő, megváltozik az arcberendezésed.
2021. dec. 21. 13:01
13/25 A kérdező kommentje:
Azért még csak 1 jó órája írtam ki a kérdést. Ennyi idő alatt várható hogy nem olvassa ezt olyan aki már átment ezen. De ha valaki van még ilyen mint én, és kiestek a fogai is, annak nagyon megköszönném a válaszát.
Azért írtam le azt is hogy 41 vagyok, mert jelenleg csak 1 fogam hiányzik. Ezzel a 4-el már kb jó 5 évvel ezelőtt kezdődtek el a bajok., Illetve 1 db volt az elején ahol visszahúzódott az íny, és ez szétterjedt az elől lévő kisebb fogak mentén. De mint írtam több éve mosom, és nem terjedt tovább. A vastag nagyobb fogaim teljesen stabilak, és azok nekem elegek is hiszen nem vagyok már fiatal.
41 évesen EGYSZER voltál fogorvosnál?
Hát most majd gyakrabban fogsz járni, mert ez házilag nem megoldható, és elég csúnya vége lesz a dolognak.
2021. dec. 21. 13:22
Keresed szintén azt aki ilyen igénytelen hogy hagyta kirohadni a pofáját? Még ha lenne is inkább bújjon el szégyenében. Két büdösbogár 🤢
2021. dec. 21. 13:22
16/25 A kérdező kommentje:
Csak arra akarok választ kapni hogy fél éven belül ki fog-e esni? Mert már nem akarok vele sokat szenvedni. Ha tudnám hogy több is lehet még fél évnél, mire magától kijön akkor inkább még ma kihúzatnám a barátommal.
Hihetetlen milyen bántóak is egyesek :(
17/25 A kérdező kommentje:
Kérdező, én azt csodálom hogy nem szégyelled magad. Én meghalnék a szégyentől ha 41 évesen ilyen állapotba juttatnám a fogaimat. 33 éves vagyok, semmi baja a fogaimnak, már itt ülök fogorvosnál fogkőleszedésért. Fél óra a kezelés összvisz és fél évente járok hozzá.
2021. dec. 21. 13:41
A barátoddal? De mért nem a fogorvossal? Nem a középkorban vagyunk! Aligha bírja az már egy fél évet, mert beletörik, ha ráharapsz. Csak épp kiesés helyett kitörik, és úgyis orvos kell hozzá, hogy a csonkot kioperálja. Felnőtt ember hogy félhet ennyire egy orvostól, aki érzéstelenítéssel dolgozik?
2021. dec. 21. 13:42
Végeztem fogorvosomnál, kent zsibbasztó gélt az ínyemre, semmit sem éreztem! Komolyan nem bírom megérteni, hogy lehet ennyire félni egy felnőttnek.
2021. dec. 21. 14:31
Kapcsolódó kérdések: