Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi okozza a fogkövesedésem?

Mi okozza a fogkövesedésem?

Figyelt kérdés
Naponta 2x mosok fogat! Reggeli után és lefekvés előtt. Egy fogmosás 2 percig tart kb. Használok a fogmosások mellé Listerin szájvizet: stay white-ot. És mindezek mellett fogkövesedik a fogam, fél évente el kell mennem leszedetni, mert már vérzik tőle az ínyem. Nem tudom van-e köze hozzá, de vesebeteg vagyok, ezért magas a véremben a foszfát szint, sokszor a kálcium is.

2012. okt. 11. 22:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
ez a nyál összetételétől szokott függni, de biztos hogy akkor nem a hanyagság miatt. "Legnagyobb részét baktériumok teszik ki. Ha ehhez a lepedékhez kalcium-karbonát rakódik le, fogkő keletkezik, ami igen kemény állagú. " akkor lehet, hogy a magas kalcium szint miatt van
2012. okt. 11. 22:54
 2/9 A kérdező kommentje:
Nagyon odafigyelek a szájhigiéniámra, de mégis, házilag próbálkoztam szódabikarbónával, de nem segített, ezért inkább elmegyek a dokihoz, csak elég sokba kerül.
2012. okt. 11. 22:59
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is hozzájárulhat a betegséged.

De én a két perces fogmosást kevésnek tartom. Én ugyan laikus vagyok, de kb. 5 percig is szoktam mosni a fogaimat, 2 perces sikálás után még nem érezném tisztának.

Nekem még életemben nem volt fogkövem, igaz lehet, hogy eleve nem is vagyok hajlamos rá.

2012. okt. 11. 23:01
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Az ajánlott fogmosás is MIN. 3 perc!
2012. okt. 11. 23:02
 5/9 A kérdező kommentje:
Lehet meg van 3-4 perc is változó, de 2 perc minimum.
2012. okt. 11. 23:09
 6/9 A kérdező kommentje:
És akkor még erre rájön a fél perces öblögetés.
2012. okt. 11. 23:10
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ja, hát az öblögetést ne számold hozzá.

Nekem csak a fogaim sikálása 5 perc, akkor még jön az íny, szájbelső, nyelv, majd az alapos öblítés. Nekem össz. van vagy 7-8 perc. De fogmosás előtt még fogselymezek is, szinte minden este. Az is pár perc.

2012. okt. 11. 23:12
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Akkor lehet, hogy az egészben a fogmosás hossza volt a probléma. Jövőhéten megyek a dokihoz és utána tovább fogom sikálni a fogamat. Remélem ez a probléma, mert már nagyon szeretnék megszabadulni a fogkövesedéstől.
2012. okt. 11. 23:14
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Sikálás előtt használj fogselymet is, sokkal később jelennek meg így majd a fogkövek, tapasztalat.
2012. okt. 12. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!