Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Torokgyulladásom lehet? Mitől...

Torokgyulladásom lehet? Mitől alakul ez ki? Mit kezdjek vele?

Figyelt kérdés

Már lassan egy éve kezdődött, amikor a torkomon fura fehér foltok jelentek meg. (kb 2020 márciusban) Nem szenteltem neki nagy figyelmet, ittam diófa levél teát (gyulladás csökkentő) és 1 hét alatt teljesen rendbe jött a torkom. Azután rá 3 hétre megint előjött, de akkor láz kisérte és hidegrázás. Rettenetesen rossz volt a közérzetem, nehezen nyeltem, mert ilyen nyúlós anyag volt a torkomon amit nyelnem kellett folyamatosan.

Amikor ez nagy nehezen elmúlt, nem is jött vissza max rá 2 hónapra,majd elmúlt. Most idén is kezdett előjönni márciusban, megint diófa levél teával gyógyítottam, de nem sokat hatott, mert ahogy éppen elmúlt elő is jött újra. Eleinte arra gyanakodtam, hogy a hideg szénsavas üdítő italok a hibásak, de nem azok, mivel mostanában nem ittam.

Mi okozza? Mit kezdjek vele? Félek orvoshoz menni, mert valószínűleg most a koronavírus miatt, nem a mandulámmal foglalkoznának, hanem avval, hpgy covidos vagyok-e. Engem meg nem kell tesztelgetni, mert nincs olyan tünetem.

Előre köszönöm a válaszokat!

16l

2021. ápr. 7. 08:51
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Ez három kép kollázsa, így alakult a jobb oldali az egy mai kép. A baloldali meg a kérdés feltételekor készült.

[link]

2021. ápr. 14. 15:57
 12/31 anonim ***** válasza:

Most is be van gyulladva,tüszős és a torkod is piros.

Tedd fel külön csak a mai képet.

2021. ápr. 14. 16:09
 13/31 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

[link]

Ezek csak a mai képek

2021. ápr. 14. 16:20
 14/31 anonim ***** válasza:

Egy árnyalattal jobb,de nem egészséges most sem.A torkod nem olyan vészes már.Az uvulád sincs megduzzadva,inkább pici.

A helyedben én kivetetném ezeket a mandulákat!

Mandulakövek nem szoktak lenni? A leheleted rendben van,nincs szájszagod.

2021. ápr. 14. 16:35
 15/31 A kérdező kommentje:
Kicsit kellemetlen volt eleinte, ezt avval tudtam elnyomni egy nagyon kicsit, hogy rágóztam. De akkor is lehetett érezni😐
2021. ápr. 14. 16:49
 16/31 anonim ***** válasza:

Gondolom!

A nyelved nem lepedékes,fehér? Az is okozhat rossz leheletet.A fogaid látom rendben vannak.

A nyelvedről van kép?

2021. ápr. 14. 16:58
 17/31 A kérdező kommentje:
Nincs, de felesleges is, mert nem lepedékes.
2021. ápr. 14. 17:21
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Tájékoztasd a szüleidet hogy minél előbb menjetek el orvoshoz mert ha valami maradandó károd lesz ebből és összefuttok egy nem elnéző orvossal akkor ebből ügy is lehet.

Ez hanyag bánásmód kategóriába esik azért mert ők tudatlanok vagy nem elfogadóak az orvoslással kapcsolatosan azért nem kell a gyereküket szopatni ezért. Vannak szabályok kötelességek amiket be kell tartani még akkor is ha hülye az ember, és bocs most a szüleidre gondolok.

Másrészt ahhoz is gratulálok nekik hogy 16 éves gyereküknek gyakorikérdéseken kell vergődnie egy olyan probléma miatt amit 1 hetes Augmentin kúra pikkpakk megoldana.

2021. ápr. 14. 17:22
 19/31 anonim ***** válasza:

De orvoshoz azért menj el,mert a manduládidra antibiotikum kell!

Egyből a gégészetre mert az a szakorvos.

2021. ápr. 14. 17:46
 20/31 anonim ***** válasza:

Mi van a torkoddal,rendbejött már?

Voltál már orvosnál?

2021. ápr. 19. 16:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!