Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Torokgyulladásom lehet? Mitől...

Torokgyulladásom lehet? Mitől alakul ez ki? Mit kezdjek vele?

Figyelt kérdés

Már lassan egy éve kezdődött, amikor a torkomon fura fehér foltok jelentek meg. (kb 2020 márciusban) Nem szenteltem neki nagy figyelmet, ittam diófa levél teát (gyulladás csökkentő) és 1 hét alatt teljesen rendbe jött a torkom. Azután rá 3 hétre megint előjött, de akkor láz kisérte és hidegrázás. Rettenetesen rossz volt a közérzetem, nehezen nyeltem, mert ilyen nyúlós anyag volt a torkomon amit nyelnem kellett folyamatosan.

Amikor ez nagy nehezen elmúlt, nem is jött vissza max rá 2 hónapra,majd elmúlt. Most idén is kezdett előjönni márciusban, megint diófa levél teával gyógyítottam, de nem sokat hatott, mert ahogy éppen elmúlt elő is jött újra. Eleinte arra gyanakodtam, hogy a hideg szénsavas üdítő italok a hibásak, de nem azok, mivel mostanában nem ittam.

Mi okozza? Mit kezdjek vele? Félek orvoshoz menni, mert valószínűleg most a koronavírus miatt, nem a mandulámmal foglalkoznának, hanem avval, hpgy covidos vagyok-e. Engem meg nem kell tesztelgetni, mert nincs olyan tünetem.

Előre köszönöm a válaszokat!

16l

2021. ápr. 7. 08:51
1 2 3 4
 1/31 A kérdező kommentje:
Gondolkodtam,hogy orális szex okozhatja? Őszintén életemben 1x csináltam és az időpont 1x egyezik vele, hogy utána jött ki, de márciusban biztosan nem az volt a kiváltó ok.
2021. ápr. 7. 09:43
 2/31 anonim ***** válasza:

Kerüld a hideg,csípős,szénsavas dolgokat.Gargalizálj langyos sós vízzel, használj torokfertőtlenítőt és nézesd meg a torkod a fül orr gégészeten.

Nekem is régóta tartó idült garatgyulladásom van,lehet nálad is ez lehet baj.

Van kép a torkodról?

2021. ápr. 11. 07:43
 3/31 A kérdező kommentje:
2021. ápr. 11. 18:23
 4/31 anonim ***** válasza:
Visszatérő mandulagyulladásod van. Hívd fel szépen a háziorvosodat, valószínűleg egy antibiotikum kúra lesz a megoldás. De mivel ilyen gyakran előjön az eltávolítása lesz a végleges megoldás, nem szedhetsz havonta antibiotikumot.
2021. ápr. 11. 18:47
 5/31 A kérdező kommentje:
Egyébként gondoltam a csókbetegségre is. Az lehet ilyen tünetekkel?
2021. ápr. 11. 20:39
 6/31 anonim ***** válasza:
Lehet az is,bár nekem még nem volt,nem tudok véleményt mondani róla.
2021. ápr. 12. 06:59
 7/31 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy az orvost ajánlotta mindneki, de nem tudok elmenni, mert a szüleim nem foglakkoznak evvel, mert szerintük csak elkaptam valamit ami hamar elmúlik.

De a mandulámról kezd eltűnni a fehér valami, de most hátul a garatba vagy mi annak a neve kezdett el elfehéredni. Olyan mintha peníszes lenne. Mit csináljak az orvoshoz menésen kívül?

2021. ápr. 14. 07:51
 8/31 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy csodaszép tüszős mandulagyula.

Hívd fel a dokidat.

Erre nem diófalevél tea kell, hanem antibiotikum!!

2021. ápr. 14. 08:29
 9/31 anonim ***** válasza:

Pedig fel kell hívnod a háziorvosodat, ezt házi praktikával megoldani nem fogod tudni.

Mindenféle fertőtlenítő öblögetéssel elnyomhatod bizonyos időközönként, de újra elő fog jönni, hegesedik a mandulád, emellett ez egy góc lesz a szervezetedben, nőgyógyászati problémáktól az ízületi problémákig nagyon sokmindent okoz hosszútávon.

2021. ápr. 14. 08:42
 10/31 anonim ***** válasza:

Szüleid nélkül is elmehetsz a gégészetre csak tel.időpontot kell kérni.

Most milyen,fotózd le.

Gargalizálj sós vízzel és Glycosepttel ecseteld a torkod,hátha rendbejön.

Ki kéne vetetni a manduláidat.

2021. ápr. 14. 15:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!