Végre! Lehet végre enyhülhet a fitymaszűkület?
Hali ismét!
Először is, NYUGODJ MEG! :-o
Tudom, ezt a legkönnyebb mondani, de hidd el, hideg fejjel könnyebb végiggondolni a helyes lépéseket. Elég friss neked is ez az élményed, és ahogyan kiveszem a szavaidból elég kettős, ambivalens érzéseket ébresztett benned ez az eset, h. hátrahúztad minden mind1 alapon, ill. hogy tudod, h. be van szűkülve. Nem lennék meglepve, hogyha most némiképp zaklatott hangulatállapotban lennél...
Tehát nagy vszséggel attól félsz, hogy a szűkület olyan mértékű, hogyha hátramenne a fityma a makk alá, ott spanyolgallérrá válna és teljesen beszorítaná a makkodat, elzárva a vérellátást... (parafimózis) ...igaz!?
Próbálj meg nyugodtan gondolkodni a témában, és mielőtt eszeveszettül kés alá rohannál, gondolkodj. Hasznos! :-o
Ha nincs ellenedre, kérdeznék néhányat, amivel nagyobb rálátás kap6unk a fitymád állapotáról. Bízom benne, hogy válaszolsz. Okés? :-)
_ Petyhüdt ill. merev állapotban MOST tehát mennyire jön hátra?
___ Le is tapadt eddig a makkodra a fitymád, vagy csak be van szűkülve a bőrgyűrű a fitymád végén, ami olyan nagyon szorít?
_ Ha már beszorít, és ugye azt is mtad a kifejtésben, hogy még azelőtt sosem láttad a makkodat, arra tippelek, hogy van némi fitymatúltengésed is. Mennyi ez kb? (mm/cm-ben megadva) ___ (Tehát arra glok a "fitymatúltengés" alatt: Annyira hosszú a fitymád, hogy alapállapotban is befedi a makkodat, de rendesen? Mennyi fityma "csücsörít" a makkodon túl még?
___ A fitymád vége milyen? Sima, megvastagodott vagy bojtos?
_ Csöveléskor mennyiben fúvódott fel zsákszerűen a fitymád az eddigiekben a szűkületnek köszön7ően?
_ Hogy érzed? A féked is rövid le7? (amikor hátrahúztad) Szted feszül?
_ Konkrétan hol fáj hátrahúzáskor? Mely pontokon?
_ A makkod vagy a fitymád fáj, éget, csíp, vagy micsinál... jobban? A makkod ennyire érzékeny, gyulladt lenne?
_ A szex ill. önkielégítés, hogy megy így? (Feltételezem szoktál ;-) )
___ Milyen gyakran és ennek során mit tapasztalsz? (Az nem kérdés, mennyire zavar...!?)
___ Bnőd van/volt már, vagy pont emiatt nem mertél kapcsolatba kerülni egy lánnyal?
_ Mióta van szűkületed?
_ Hogyan jöttél rá, hogy szűkületed van? Mikor esett le, hogy szted az lehet a bajod?
_ Az életedet mennyiben befolyásolta/befolyásolja ez a fimózis? Szégyenlős, gátlásos vagy/lettél miatta? Szoktál lelkileg dilemmázni ezen, hogy nem tökéletes minden odalenn?
_ Szüleid tudnak a szűkületről, vagy valaki? Gyerekkorodban ők nem szokták húzogatni a fitymádat? Na és te?
_ Eddig mit tettél a szűkület megoldása érdekében?
___ Mit szeretnél? Mikor akarod megoldani a problémát és milyen megoldásokon gondolkodtál eddig? Tisztában vagy azzal, hogy milyen le7őségeid vannak a szűkület megoldására? (Mielőtt az oldalra írtál, és megnézted volna amiket itt a hszólók írtak, milyen le7őségeket ismertél?)
A kamillás fürdővel meg ne várj, minél hamarabb kezdd el: Ha van otthon kamilla, áztasd be, és ha úgy érzed be van gyulladva és ha bekened gyulladáscsökkentőt tartalmazó krémmel, ami ráadásul felpuhítja a bőrt és regenerálja,... könnyebben fogod tudni kezelni. Veszítenivalód NINCS! De inkább nézz utána a papsajtnak, az jobb.
Egy picit most még várj, ne lépj semmit, csak húzogasd naponta 3x és várjuk ki mi történik, aztán, ha úgy glod nem javul, és tanácsot kérsz, akkor ha glod, megbeszél7jük... hogyan tovább. Oks?
Most várom a válaszaidat, ha megtisztelsz vele.
Ne aggódj, nem vagy egyedül a bajoddal. Pláne, hogy eddig már számos korodbélinek van uilyen baja, mint neked, és hasonlóképpen érzik magukat elveszettnek, tanácstalannak, időnként megsemmisültnek.
FEL A FEJJEL, Pajtás! Ne aggódj! Segítünk! ;-)
Üdv: EE
ne haragudj de túl sok a kérdés EE
amióta tudom ez van nekem. nem tudom megállapítani mi fáj ilyen veszettül égő csípő érzés, szerintem a makk. vzeléssel nem volt gond. egy kicsivel ér túl a bőr.
Semmi baj! :-)
Egy picit bevallom nekem is van némi lelkiismeretfurdalásom, hogy egyik sokkból a másikba kergettelek ezzel a tömérdek kérdéssel... nem is várom, hogy azonnal megválaszold. Ilyen helyzetben sztem örülsz, ha már eleve levegőt kapsz... :-)
Figyu, nem muszáj mindent egyszerre megválaszolnod. Én nem foglak rá kötelezni, (ahogy senkit sem...nem is le7ne...) és abszolút megértelek, milyen helyzetben vagy. Ezeket a kérdéseket nemcsak neked tettem föl ebben a mennyiségben, hanem azoknak is, akik hozzám fordultak tanácsért új topiknyitástól függetlenül. (Sokan szégyellnek nyilvánosan erről szót ejteni, ők nagyon magukba zárkóznak, s általában inkább >>priviben keresnek meg, hogy merjenek beszélni róla vkinek, akiben bizalmat éreznek -- ha nekem írnak, akkor bennem.)
Ami a kérdéseket illet, azt azonban meg kell értened, hogy ahhoz, hogy lássuk mi a PONTOS helyzet, ahhoz meg kellene osztanod az idekapcsolódó információkat is. Mivel ilyenkor sztem eléggé kétségbe le7sz esve, azt sem tudod, hol áll a fejed, ezért kérdezek annyit célirányosan, hogy neked így 1xűbb legyen és csak a válaszokkal kelljen foglalkozni, s hogy ezekre az egyébként fontos részletekre fény derülhessen. Vannak, akik ezért megköveznek, de elhiheted. Egészségügyisként uezt csinálom kezelés előtt...: Alaposan kikérdezem a pácienst, ha vannak leletei, csatolt iratai, azt is meg kell nézni, és le kell tisztázni, mik az előzmények!? :-o
Azt tanácsolom, bontsd szét a kérdéseket. Amire amikor tudsz, majd válaszolsz. Oké? ;-)
Próbálj megnyugodni, és ne ess kétségbe! Oké? ;-)
Nem feltétlen.
Tudod, te most szembesültél IGAZÁN azzal, hogy mi a főgond nálad, és ezzel, hogy ide kiírtad ezt a kérdést ide a GyK-ra, megtetted az első lépést a megoldás irányába: információt kértél.
Tény és való, én nem fogom tudni közvetlenül megoldani a problémádat, de ha képesnek érzed magad megnyílni (akár nekem, akár másnak, akiben meg mersz bízni, és aki tiszteletben tartja a személyedet, és figyelembe veszi az akaratodat, érdekeidet is,) akkor egy ilyen segítséggel képes le7sz elmozdulni a holtpontról a megoldás irányába.
Tehát, ha te bennem meg mernél mjuk bízni, és válaszolnál mjuk az általam feltett kérdések mindegyikére kivétel nélkül... (amelyek egyforma fontossággal bírnak, nem várhatod, hogy hottentottára kicsemegézzük közülük azokat, amelyek számodra szimpatikusak/fontosak, ez nem így megy!) ...akkor le7őséget adsz nekem, hogy beleláthassak a problémádba, és ezen a szempontokat is figyelembe véve összevessem a megoldási alternatívákkal, amelyeket meg tudunk beszélni előre, és ha egyetértesz és megfogadod, akkor minden egészséges kontroll alatt fog futni, és a megoldás úgy fog kiviteleződni, ahogyan az számodra a legjobb, és benned a legkevesebb negatív, rossz élményt hagyja majd. Jó megoldást találni, kivitelezni csak alaposan megfontolt, átgondolt döntések meghozatalával lehetséges. Enélkül továbbra is olyan maradsz, mint amilyen most vagy: "remegő kocsonya", amibe bárki beleehet. Vagyis, védtelen és naív, aminek következtében bárki rá tud beszélni vmi ésszerűtlen hülyeségre, amit igen hamar megbánnál, akárcsak az első oldalon a két kapásból körülmetélésre buzdító hszóló. És ésszerűtlen, rossz döntések következtében már vannak, akik végeztek önmagukkal..., vagy mély depresszióba estek a problémáik ill. rossz döntéseik következményeként kialakult lelki gátlások miatt.
Kettő hasonlóval jelenleg is kapcsolatban vagyok, akik lelkileg igen ramaty állapotban voltak, de MSN-en ill. egyéb formán xtül sikerült kinavigálni őket a mély depressziójukból, hogy rátaláljanak önmagukra, és elkezdjenek végre élni, mint egészséges fiatalok.
Egyébként korodbeliekről beszélek... 19 ebben igencsak mágikus szám...
Egyik barátom is 19 volt, amikor teljesen körülmetélték, de akkor az osztályon is több 19 éves beteg feküdt... viccen kívül. A barim azelőtt nem gta volna rólam, hogy tudok segíteni a (pszichés) baján, ami a szűkület és egyéb problémák okozta gátoltsága, szégyenérzete és kisebbségi komplexusa miatt jött létre. Azonban erőt vett magán, és megnyílt, így most boldog, mert felvilágosultan feküdt a műtőasztalra, ez önbizalommal töltötte el (kommunikáció), mellette volt vki a bajában, akivel osztoz6ott benne, és aki segített, és mert tudja, hogy MINDENT elkövetett annak érdekében, hogy a legvégső megoldást elkerülje. Ha nem szólok neki időben... kapásból aláfektették volna a szikének, döntése és akarata ellenére, így azonban megelőztük a lelki tragédiát. Elküldtem több orvoshoz is, ő pedig belátta, hogy talán van ebben vmi igazság. Igaz, sajna a többi doki is azt mta az ő fitymájára, hogy "menthetetlen", de innentől MINDENBEN Ő DÖNTÖTT. És sztem nagy különbség, hogy TE DÖNTHETSZ VMIBEN, és nem köteleznek vmire! <:-o
Szóval nem én fogom a szikét tartani fölötted, azonban tudlak segíteni abban, hogy a számodra legmegfelelőbb döntést meghozhasd. Persze, csak, ha bízol abban, hogy van megoldás, mert a hangvételed erősen azt érezteti, hogy hiába adna neked bárki is tanácsot, a te eseted reménytelen, AMI NEM IGAZ!!! De aki nem hisz a megoldásban, az nem is fog meggyógyulni. Azonban aki mer az nyer... ezt néhány hónapja a saját bőrömön tapasztaltam meg.
Szóval ne magyarázd be magadnak azt a reménytelenséget erőltető, levakartató, "tedönteszhelyettem" rizsát, amit az előző 00:11-es hszsodban írtál, mert még a végén tényleg elhiszed, és akkor tényleg reménytelen este vagy.
És mivel egy elég bátortalan 19 éves vagy... nem fogom lekorlátozni a feltett kérdéseket, mert mindegyik egyformán fontos. Ha megoldást akarsz, állj a sarkadra, fejezd be az önsajnáltatást és válaszolj -- de akkor mindegyikre! Felelősségteljes felnőttként képesnek kellene már lenned felelős döntéseket hozni a saját jövőd érdekében. Ha azonban továbbra is nyuszi módon próbálod elhárítani a döntést ill. a válaszadást, ha továbbra is másvkire hagyod a döntést a te jövődről, énedről... mindenedről... akkor nyavajogj még egy sort, nézz a tükörbe és csodálkozz magadon, miért tartasz még mindig ott, ahol... kétségbeesve, reménytelenül, esetleg részegen (ha azért iszol, hogy a problémáid elől menekülj)!
Egy problémát nem húzni-halogatni kell tovább, hanem megoldani, vele MINÉL HAMARABB szembenézni, persze nem ész nélkül. Mindenképpen döntened kell, (NEKED!) ezt nem háríthatod tovább el, ha felnőtt férfinak szeretnéd látni magad, akár magadért felelősen, akár felelőtlenül hozod azt meg. De annak következményeit NEKED MAGADNAK KELL VISELNED! De ha ennyit nem tudsz dönteni, akkor még nagyon sok és nagyon nagy csalódások, és bazinagy szopások várnak rád a további életedben.
Köszöntelek a FELNŐTTEK között, Pajtás! :-)
Segítséget kértél... kaptál egy kezet!
Az már csak a te bátorságodon, eltökéltségeden, talpraesettségeden ill. gyávaságodon múlik, hogy belecsapsz és megfogod, vagy rácsapsz és elhárítod a nyújtott kezet...
Ha megfognád, akkor válaszolj a kérdésekre.
Ha itt nem mersz megnyílni, inkább >>priviben, nyugodtan írj rám, vagy bárkire, akiben bízol. Ha meg nem... nem kötelező, ahogy meggyógyulni sem... Segíteni csak úgy le7 vkinek, ha azt ő is akarja, ha nem, nem fog menni.
19 VAGY, FELNŐTT FÉRFI (elvileg)!
DÖNTSD EL, MIT AKARSZ!!!
AKARSZ SEGÍTSÉGET?
_IGEN vagy NEM?_
bassz EE, te nem vagy semmi
sok jó kérdés, csak tök felesleges, amikor ép ésszel mindenki vag ylegalábbis kicsit is hozzá értő tudja, hogy ennek körülmetélés a megoldása, semmi más
legalább ne etesd a srácot minmden hülyeséggel, inkább szokja a gondolatot, hogy szánja már rá magát az urológusra !
de kedves kérdező, ne haragudj, így ennyi idősen akkor mi a helyzet a nemi életeddel?
már bocsánat, de ha az nincs rendben ezek szerint és ilyen makacsul nem is vagy hajlandó tenni ennek érdekében, ez már most sztem pszichés problémákat okoz, ami idővel csak egyre erősebb lesz
áruld már el mi a frásztól félsz ???
elmész és ambuláns módon megcsinálják a körülmetélést, és max 1 hónap alatt begyógyul és teljesen új életed kezdődik !! ennél mi lehet jobb ?? tehát miért is nem mész el körülmetéltetni ? válaszolj már nekem lécci mint értelmes nagy fiú elvileg !!
Engem körülmetéltek és nagyon rosszul jártam vele, kedves kérdező, én csak egy dolgot tudok neked javasolni, de azt melegen ajánlom: minél többet igyekezz megmenteni a fitymádból, hogy funkcionálhasson.
Nekem teljes körülmetélést csináltak a Heim Pálban (egy ma is aktív főorvos amúgy) és nagyon ronda is lett és nem tudom használni se, max pisilni lehet vele problémamentesen (...)
5 körülmetéltből 4 általában valóban elégedett, de senki nem fogja neked garantálni, hogy te nem az az egy leszel, mint pl én.... és akkor akik itt a teljes körülmetélésre küldtek, majd csöndben hallgatnak majd, nem vállalja senki se a felelősséget, maradsz te meg a szétcseszett farkad a szobában, egyedül
Keress normális megoldást, a többieknek meg ne hagyd, hogy a te farkaddal csapkodják a csalánt.
Ha szűkület van, akkor ott lehet tágítani, bemetszést végrehajtani, z-plasztikát csinálni, esetleg részleges metélést csinálni, ha minden kötél szakad.
Ezeknek nézz utána, a teljes körülmetélést meg felejtsd el, ha jót akarsz.
de mondd mi a bajod akörülmetéléssel, mi nem sikerült ?
mert egy haverom meg pont kb 2 hónapja csináltatta meg magának pedig annyi oka volt rá h a csajok kedvvéért h tovább bírjja és iszonyúan bejött neki, és rajta jívül tudok még egyeről, neki is nagyon bejött
mit tudtak annyira elcseszni neked ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!