Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Végre! Lehet végre enyhülhet...

Végre! Lehet végre enyhülhet a fitymaszűkület?

Figyelt kérdés
fitymaszűkülettel küzdöm sok-sok éve. lassan 20 éves vagyok és akármilyen gáz egyáltalán nem láttam még a farkam bőr nélkül amióta emlékszem. nem fordultam orvoshoz ezzel, nem tudtam egyszerűen, nagyon zavart. ma részeg voltam és nem érdekelt már lesz ami lesz elkezdtem húzni..erővel. most hajnali 2-3 órakor. nagyon fájt és csípett de megmozdult! és azt hiszem most először láttam a makkomat. ernyedt állapotban látszik az egész, és merevben is kb félig. szó szerint örültem mint majom a farkának :) lehet hogy megtört a jég? ha "tornáztatom" javulhat a helyzet? eddig egyáltalán nem jött fel rajta a bőr. belegondolok miket művelek hajnali 3kor de nekem akkoris nagy megkönnyebülés több évnyi szorongás után emiatt
2010. júl. 6. 03:15
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
10%
Meg is gyógyulhat. Fürdőkádban próbálgasd visszahúzogatni.
2010. júl. 6. 04:27
 2/28 anonim ***** válasza:
Ezt érdemes lenne körülmetélni. Ha hátrahúzod erővel, és besebesedik, akkor a seb gyógyulása közben, még szűkebb lesz, és az, hogy a makkod, és a bőr közötti részt így sosem tudod tisztítani, igencsak egészségtelen is. Menj orvoshoz.
2010. júl. 6. 04:46
 3/28 anonim ***** válasza:

Szia!

Én úgy tudom, ezt ma már sikeresen műtik. Az hogy zavar és nem mersz orvoshoz menni?! Ez kb. olyan, hogy fáj a fogad, de inkább borogatod, meg piszkálod, minthogy dokihoz mennél vele. Rövid kis műtét, semmilyen hátránya nincs. Legtöbbször a fitymaszűkületet gyerek-korban "megoldják".

2010. júl. 6. 07:54
 4/28 anonim ***** válasza:
A leírtak alapján szeritnem telejsen mindegy, hogy mit írunk, mert úgysem hallgatnál a jó szóra.
2010. júl. 6. 08:02
 5/28 anonim ***** válasza:

ne viccelj már, 20 évesen ennyi az eszed ????

már réges rég orvoshoz kellett volna menned és körülmetélik, ennyi, 1 nap alatt, ambuláns módon meg van, nem nagy durranás hidd el, eg yhaveromnak is nemrég csinálták

aztán meg igaz amit valaki írt, ha huzogatod, majd szépen bereped és a heggesedés miatt még

sokkal szűkebb lesz ... ezt akarod ?

komolyan nem értelek, d elécci győzz meg az igazadról mert nem tudom elképzelni h valaki ilyen legyen

2010. júl. 6. 12:27
 6/28 anonim ***** válasza:

Ne hallgass a károgókra, örülj, hogy megvan a fitymád és vigyázz is rá a jövőben is, engem körülmetéltek és el nem tudom mondani, mennyire irigyellek :(

Nagyon vigyázz, hogy ahogy tágítgatod, ne repedezzen be az előbőr, mert akkor az tényleg hegesedik utána, erre figyelni kell. Inkább írass a dokival krémet, hogy fürdés utáni húzogatásnál segítségedre legyen.

Ha végül az egész makkról teljesen nem sikerül lehúzni majd hetek után se, akkor se ess kétségbe, van több módszer arra, hogy hogyan lehet A LEHETŐ LEGKEVESEBB ÉLŐ EGÉSZÉGES SZÖVET MEGHAGYÁSÁVAL segíteni a bajon, magyarul a fityma minél nagyobb részét meg lehet menteni bemetszéssel, plasztikával (z-plasztika) esetleg részleges körülmetélés.

Aki meg teljes körülmetélést ajánl, annak metéld körbe nyugodtan a nyakát. De ahogy én látom, itt leginkább csak olyanok ajánlgatják a körülmetélést, akik a neten a homályba vesznek, élőben soha nem fogja vállalni egyik se a felelősséget (ha esetleg neked is olyan szinten elcsesznék, mint nekem a Heim Pálban egy ma is aktív főorvos)

2010. júl. 6. 13:17
 7/28 anonim ***** válasza:

Hali!

Nah, Gratulálok! :-)

Hidd el, nem vagy egyedül ezzel a problémával, nagyon sokaknak okozott ez gátlást, és csak lelkületileg "oldottabb" állapotban voltak képesek felhúzni/felhúzatni a fitymájukat.

Jó dolog, hogy vissza tudtad húzni a fitymádat, most ezt a jótettedet most rendszeresen folytasd akkor nem kell feltétlenül orvoshoz menned.

Napi 2x áztasd be a herbáriákban, gyógynövényboltokban, ill. frissen szedett papsajtfürdőbe a brédet (ennek hiányában a kamilla sem rossz annyira...) és 10 perc áztatás után próbálgasd húzogatni a fityeszt.

Metélésre meg sztem nincs szükség, és azon a véleményen vagyok, hogy először nem szükséges mindjárt a kés alá feküdni, és a legdrasztikusabb megoldással elintézni a dolgot. Van egy olyan mondás...: Aki a kicsit (kis, apró lépéseket) nem becsüli,... a nagyot (jó megoldást) nem érdemli. Tapasztalatból mondom, könnyű GYORSAN, HIRTELEN ROSSZ MEGOLDÁST VÁLASZTANI, éppen ezért ezt ésszerűtlenségnek tartom. Finoman csinálva vmit, nem le7 akkora sérülést okozni, mint a hirtelenséggel.

Jól csináltad, amit csináltál, azonban innentől kezdve előfürdetve csináld a dolgot, majd hátrahúzás után pedig Betadine-nel fertőtlenítsd le, morzsold át a makkodat a hüvelykujjaddal, és távolítsd el a felszaporodott fitymatúrót (szmegmát), elhalt hámszövetet a fitymádról és a makkor felszínéről, majd újra fürdesd meg steril kamillával/papsajttal ismét, hogy a gyulladás lelohadjon.

Ami pedig tégedet illet...

...csak FEL A FEJJEL, Ügyes voltál! :-)

Ha tipp kell vagy bármi infó, kérdezz nyugodtan, nem foglak rábeszélni az elsők között a körülmetélésre, még akkor sem, ha ezért le is pontoznak primitív irigyeim.

Magam sem vagyok körülmetélve, de nem válnék meg könnyen tőle, ha úgy adódna, azonban kétségbe sem esnék miatta.

Üdv: EE

2010. júl. 6. 16:22
 8/28 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló az előkelő idegen szakértő eleganciájával veti oda, hogy nem bánná meg, ha teljes körülmetélésen esne át.

Hát bánnád te, ha neked is ronda és használhatatlan péniszed lenne. Addig én se bánnék semmit.

2010. júl. 6. 16:25
 9/28 anonim ***** válasza:

Egyébként,...

_ Amikor sikerült teljesen hátrahúznod a fityeszt, a makkod árkában nem volt tele szmegmával? (sárgás, túrós állagú, felszaporodott fitymafaggyúval?)

_ Hogyan élted meg a hátrahúzást, ill. hogy sikerült TELJESEN hátrahúznod? (eddigi önkielégítéseidnél soha nem próbáltad még hátrahúzni? Csak a bőrt mozgattad rajta?

_ Doki, szülőd ezek szt sosem húzta hátra a fitymádat, vizsgálta a fütykösödet, ugye?

_ Hogy érzed? Rá volt-e tapadva a fitymád a makkodra?

___ Nem volt vmiféle beavatkozás gyermekkorodban odalent? Nem tépték fel sohasem a fitymádat korábban?

Üdv: EE

2010. júl. 6. 16:32
 10/28 anonim ***** válasza:

Alapjában véve a szülők hanyagsága, ha egy gyereknek nem rendezik ezeket a problémákat időben.

Saját tapasztalat, mert én 14 évesen húztam magamnak hátra, szoktattam a fitymámat.

Nem volt olyan nagyon hosszú a folyamat, mert a bőr tágulékony.

2010. júl. 6. 18:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!