Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ez szerintetek baj? (több...

Ez szerintetek baj? (több info lent)

Figyelt kérdés

A sulinkban a védőnő beszélt a nemi szervekről, és arra került a szó, hogy fityma hogyan megy le a makkról.

ár többször is szóba esett, de most megijedtem, mert én csak félig tudom lehúzni, aztán elkezd fájni.

Van fitymafékem, az még engedné, én meg nem merem tovább húzni, mert nagyon feszül a fitymám.

+ nagyon érzékeny a makkom, ez baj lehet

F/14

lehetőleg normális válaszokat adjatok!:S

2010. máj. 9. 14:59
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
úgy értem, ha kicsit hozzáérek a csupasz makkomhoz, kellemetlen érzés.
2010. máj. 9. 15:00
 2/16 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy fitymaszűkület, bár én nem vagyok jártas a témában. Szerintem feltétlenül látogass meg egy orvost.
2010. máj. 9. 17:24
 3/16 anonim ***** válasza:
Akár a gyerekorvsosssal is beszélhetsz róla,és lehet hogy tényleg szűkületed van de eléggé az elején vagy,szóval szerintem ad rá kenőcsőt és kész.Meg amikor fürdesz akkor óvatosan huzogassd egy kicsit attól is lazzulni tud a bőr
2010. máj. 11. 11:01
 4/16 anonim ***** válasza:
Szinte biztos hogy fitymaszűkület ha nyugalmi állapotban se tudod teljesen lehúzni. Beszélj a szüleiddel hogy ez van és meg kéne oldani. A megoldás a körülmetélés, amit nem érdemes tb-re végeztetni. Keressed fel a [link] oldalt, itt rengeteg info-t találsz erről. Megtalálod egy nagyon jó szakorvos elérhetőségeit, a műtét igaz 60-70 ezer körül van nála, de megéri hisz kiváló munkát végez.
2010. máj. 11. 15:04
 5/16 anonim ***** válasza:

Vigyázz, kedves kérdező, a fitymaszűkületet gyógyítani kell, az előbb említett honlap viszont nem arról szól, hogy valakik segítenek és te meggyógyulsz, hanem arról, hogy boldog-boldogtalant rábeszéljenek a teljes körülmetélésre, ami viszont sokakat eléggé tönkretett, pl engem is.

Menj orvoshoz, kérj krémet, amivel lehet fürdés után tágítgatni, húzogatni, sokszor az is elég, de elég lehet egy kis bemetszés is, vagy esetleg, ha nem megy, akkor plasztika (nézz utána a z-plasztikának a google-ben majd) és ha minden kötél szakad, akkor esetleg részleges metélés.

A teljes körülmetélést ne hagyd, mert nagyon csúnyán póruljárhatsz vele, nekem tönkretette az életem, viszont a dokiknak az a legegyszerűbb és leggyorsabb, ezért szokták ajánlani (legalábbis az aljaorvosok).

2010. máj. 11. 15:28
 6/16 A kérdező kommentje:

próbálgattam, és félmerev, és nyugalmi állapotban teljeen lejön a makkomról (nagyon kicsi fájdalommal)

merev állapotban kicsit jobban fáj, de próbálgatom!

Észrevettem, hogy elég érzékeny a makkom, ez normális?

2010. máj. 11. 17:11
 7/16 anonim ***** válasza:
Miért tette tönkre az életed? Írhatsz privátban is!
2010. máj. 11. 19:20
 8/16 anonim ***** válasza:

15:28!

15:04 vagyok. Én senkit nem szeretnék rábeszélni, és az oldal sem erről szól szerintem. Nekem pl tb-re csinálták meg és nem kérdeztek semmit hogy milyen legyen (teljes,részleges.stb). A bemetszés hidd el nem segít, láttam képet róla és nagyon ronda volt. A tágítás megint csak rossz módszer, ugyanis a hegesedő bőr egyre jobban összehúzódik, hiába a kenőcs. Én is így jártam, 15-16 éves korom óta rejtegettem,titkoltam,szégyenlősködtem és 23 évesen estem túl rajta. Azóta sokkal könnyebb az életem, nem kell rejtegetni,szégyenkezni miatta.

Kedves kérdező! Én nem szeretnélek rábeszélni semmire, ne érts félre! Csupán azt mondom, hogy lehet segíteni ezen a problémán, de természetesen szakorvos tud választ adni arra hogy hogyan, mik az alternatívák stb.

A makkod érzékenysége nem tudom mitől lehet, talán amiatt hogy általában fedi a fitymád.

2010. máj. 11. 19:22
 9/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. nagyon normálisak és sokat segítettek.
2010. máj. 11. 20:57
 10/16 anonim ***** válasza:
Dehogy kell körülmetélni,azt csak a legvégső esetben csinálják és ne is enged,mert csúnya lehet és problémáid lehetnek utána,soknál utána kiszáradt a makk és hámlott és a látvány sem volt szép.Ez csak a legvégső esetben szokott lenni.Szerintem lehet rajta lazzítani és sokszor elég a krém is.De menj mielőbb dokihoz és ha egyből a körlülmetélést mondaná keresetek másikat,mert sok nem akar bajlodni és az egyszerűbbet választja,amit aztán nem lehet visszaállítani.Nem kell mindjárt a legrosszabbra gonodolni
2010. máj. 12. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!