16 éves fiú vagyok nyáron leszek 17 éves 186 centi vagy és 86 kiló ez sok?
Elég nagy hasam van meg fenekem is!
Szerintetek fogyó kúrázzak!?
Fiú persze hogy nem vasal,azt a lusti csajokra értem,és nem rád céloztam ,de tényleg sok ilyen kamasz van,néha iszol nem gond,de valaki ebből rendszert csinál és már 13 évesen függő dohányos,de tényleg a genetika is számít.
De tényleg örülök a magas,sportoló fiúknak,mert néha olyan kiábrándító hogy felveszel egy 5 cm sarkú cipőt és néhány 17-18 évest a hónad alá tudsz vágni,mert olyan mini.
Jó sportolást és szórakozást,még segítesz is,na te később egy főnyeremény leszel,csak így tovább és élvezd az életet!
köszi,de tényleg komolyan gondoltam.
A kérdést feltevő srácnak a súlyoddal semmi baj,de tényleg mozgással,sporttal és táplálkozás váltással probálkoz.
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 04-25 18:14
Én 16/f vagyok 174 cm 66kg és nem cigizem/nem iszom. Igen azért visznek engem sok helyre mert nincs még jogsim :) Nem azért vagyok alacsony :)
Ha Tüdőbajt akarsz apám, akkor kezdj el fogyókúrázni...
De előtte azért nézz utánna a googleben mi az a PTX vagy másnéven légmell, ugyanis fokozottan veszélyeztetett vagy ekkora magassággal ilyen fiatalon..
A spontán kialakuló légmell váratlanul, különösebb bevezető tünetek nélkül alakul ki. Leggyakrabban két életkori csoportban jelentkezik, a 20 és 30 év közöttiek, illetve a 60 és 70 év közöttiek érintettek. A fiatalabb korcsoportba főleg a hirtelen nőtt, nyurga, dohányos férfiak tartoznak, akiknél a tüdőcsúcsokban elhelyezkedő felszínes hólyagokból (bulla) megrepedéséből kerülhet kevés levegő a mellhártya lemezei közé.
Az egyik tüdő teljes összeesése még fiatal embereken is légzészavart, idősebb betegeknél pedig a részleges összeesés is akár életveszélyt okozhat. Légzészavart nem okozó esetben is, az összeesett tüdőterületben gyulladás, valamint vizes, majd gennyes mellhártyagyulladás kialakulása fenyegethet. Minél tovább áll fenn a légmell, annál valószínűbb a szövődmények fellépése.
Előfordulása:
* Férfiak kb 3-5x gyakrabban betegszenek meg, mint a nők
* Leggyakoribb 20-30 év között és 60 éves kor körül
* A mellhártya alatti kis kitágult bullák- léghólyagok megrepedése okozza leggyakrabban, ezek a csúcsban vagy az alsó lebeny csúcsában helyezkednek el
* Kialakulásának oka a tüdő állományában történő hegesedés, mely a hörgők megtöretését hozza létre, és egyes tüdőterületek így felfúvódnak.
* Befolyásoló tényező: Dohányzás!
* Gyakori sovány magas férfiakon
* Légnyomásesést követő napokon gyakrabban fordul elő
Tünetei:
* Hirtelen, többnyire nyugalomban fellépő mellkasi fájdalom, köhögés, fulladás.
* A nagyfokú fulladás, hirtelen heves fájdalom a tüdő teljes összeesésére utal (komlett ptx), kisebb tünetek csak részleges ptx (köpenyptx) jelei lehetnek.
19.58-asnak!
Figyelj írtam a genetika is számít,a gyerekek az azonos nemű szüleik magasságát szokták örökölni,általában még túl is növik.Szóval ha az apád sem magas,te se leszel,kicsi az esély.
De a kocsival cipeléshez annyi,hogy a buszozás,vonatozásnak kellene a diák élethez tatoznia, nem az autóval cipelésnek,kell annyi mozgás hogy a állomásig elsétálj.28 éves vagyok és nincs jogsim,nem vettek a szülők,nem tették a popsim alá,a pénzem haza adom többnyire,de van 2 lábam és elmegyek a peronig.Vannak kivételek amikor megértem ha elmegy a szülő a gyerekéért,de ezt újabban túlzásba viszik sokan.
Nézd 16 km-re lakom a várostól és az iskolám még 3 km volt,valaki még messzebbről járt be,de senkit sem cipeltek.Városból kötöztünk ki falura és az első 2 évben a városi gyerekdokihoz voltam még bejelentve és egyedül 11 évesen képes voltam bevonatozni majd kisétálni,ha eset akkor buszoztam.
Ha nagyon későn van pl edzés vége mert arra jársz akkor,megértem hogy visszafelé elmennek a szülők érted,de ha 4-5 kor kezdődik az edzés elmenni eltudsz egyedül.
Egy csomó embernek nincs jogsija és megy tömegközlekedéssel.De nem tudom mi nálad a szitu.
De nálam a rokon fiúk alig 4 km-re vannak a várostól és ők állandó kifogásokkal jönnek,várni kell a buszra,tankönyvosztásnál milyen nehéz ha azokat egyedül kellene haza vinni stb.,egy csomó ilyen magyarázatot hallok,de egy se merik nyíltan mondani,hogy figyi így kényelmesebb.A dokihoz szintém még kisérgetik pedig 15 éves kortól lehet menni simán egyedül is.
A kérdést beíró fiúnak tényleg mozgás bevezetés,de fokozatosan,lassan,és a nassok elhagyása,inkább gyümölcs,zöldség.
ma 12:26
Am engem is csak reggel fél6-ra visznek be kocsival, azonkivül sétálok az uszodából 2 km-t suliig majd busszal haza és onann 5km bicikli be edzeni :) szóval itthon magam megyek szinte :)
Na az tök jó,mozogsz eleget,de gondolom te is láttál már a környezetedben az említett luxus megkímélt fiatalokat,semmi dolga otthon,de még a sulit is hanyagolja.
Ügyes vagy,én voltam az előző író,senkit nem akartam megséteni,de ezt tapasztaltam,hogy sok az ilyen fiatal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!