Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Krónikus (bakteriális) proszta...

Krónikus (bakteriális) prosztatagyulladással kapcsolatos gyógyulási tapasztalatok érdekelnek! Milyen módszerrel, módszerekkel, illetve kinél jártatok sikerrel? Mire számítsak?

Figyelt kérdés

Az én történetem: 24 éves vagyok, 22 éves koromban kaphattam el valamit, szexuális úton. 10 hónap volt, mire rájöttek mi a gond, mert a merevedési zavaron kívül más tünetem addig nem volt. Majd góctalanítás: mandulaműtét, fogtömés, fogkőtlenítés. Átmeneti javulások, 4 hetes antibiotikum-kúrák megszakításokkal. Fokozatosan romló tendencia, majd orvosváltás.

Most új orvosom van, akivel az elején nagyon jól indult minden, azt hittem, meggyógyultam. Most a korábbi merevedési panaszok mellett, égő húgycső, maró, csípő, vizelési érzés, combra kisugárzó fájdalom, néha deréktáji fájdalom, nehéz székletürítés. Nincs étvágyam, alig tudok enni, aludni, teljesen felőröl az egész. Közben megismerkedtem egy csodás lánnyal, nővel, aki kitart mellettem és mindenben támogat. Nagyon szeretném boldoggá tenni. Mi a kiút? Kérlek segítsetek!

2016. jún. 20. 15:46
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:

"nem okozott súlyos panaszokat az e. faec."

Persze. Mert nem a prosztatádat támadja. A prosztata teljesen más dolog és nem a húgyúti. Ez már nemiszervi. ÉS a prosztata mellet mindig ott a mellékhere gyulladás is, ami nem feltétlen jár panaszokkal.Ezért nem érdem a kedves nő-t aki ide kommentel, mert saját tapasztalatokról nem beszélhet. Amikor a prosztatádat kézzel megnézik, akkor érzel fájdalmat?

2016. jún. 21. 09:53
 42/51 anonim ***** válasza:
Amúgy élsz folyamatos nemi életet? Lehet, hogy állandóan kiújul el a probléma és visszafertőznek téged általában magadat is lehet a bélrendszerből főleg, ha e. faec-ról van szó.
2016. jún. 21. 09:55
 43/51 A kérdező kommentje:
Miután előjött a probléma, senkivel nem történt semmi egy jó ideig. Bár most van barátnőm, de vele is kerülöm a dolgot, mert nem szeretném, ha baja esne.
2016. jún. 21. 10:30
 44/51 anonim ***** válasza:

#39,

Hol olvastad, hogy azt írtam ne menjen orvoshoz?

Nem az a legrosszabb, hogy fogalmad sincs a GV csepp hatásairól, hanem hogy önjelölt bíróként kellő tájékozottság nélkül akarsz felette ítélkezni. Folyamatosan pocskondiázod Dr. Csabai Zsolt (Ph.D.) munkásságát, miközben azt sem tudod kicsoda ő, és mit tett le az orvostudomány asztalára.

2016. jún. 23. 07:52
 45/51 anonim ***** válasza:
Hagyjuk már végre békén a GV cseppeket....
2016. jún. 23. 09:54
 46/51 anonim válasza:

Szia! Nálam sosem tudtak kimutatni kórokozót,sem a vizeletből sem a spermatenyésztésből.Annyit megállapítottak, hogy egy korábban (észrevétlenül) lezajlott gyulladás miatt prosztataköveim vannak, de ez rendkívül gyakori dolog az embereknél, és nem komoly.

Ennek ellenére a kezdeti időszakban amikor nagyon fájdalmas volt a dolog 1 hónapig szedettek antibiotikumot (ciprinol), és non steroid gyulladáscsökkentőt (brescin). Ezek hatására kb 1-2 hónapon belül a fájdalom számottevően csökkent. Ezt követően az urológus javaslatára szedtem még saballot. Majd a fennálló és visszatérő tünetek miatt(húgycsőfájdalom gáttáji fájdalom) elfelejtettem a saballot és helyette próbáltam pollstimolt de ez a gyógyszer később hiánycikké vált. Nekem leginkább a Gentos cseppeket segítettek. Emellett szedtem Bio Cinket is napi 1 db-ot, és C vitamint.Elkezdtem magam fizikailag terhelni rendszeres sportolással.Meg szerintem rendszeresen kellene üríteni a spermát vagy szex vagy önkielégítés, mert az karbantartja a prosztatát.Én 1 év 2 hónap után teljesen rendbe jöttem.Javaslom a sportot mely remek stresszoldó.

Szia!

2016. jún. 26. 01:51
 47/51 anonim válasza:

Elég régen kérdeztél, de könnyen lehet hogy valamennyire még aktuális a problémád.

Először is nekem is volt prosztatagyulladásom, bár elvileg más mint a tied, mert nekem sehonnan semmi nem tenyészett ki.

De eléggé megszenvedtem vele, és amennyire olvastam, még ha ki is tenyészik baktérium, sokszor nem az okozza a problémát.

Elég változatos tüneteim voltak, derék fájás, ide oda kisugárzó fájdalmak, viezlési inger, stb. És ami nagyon rossz volt, hogy keményen hatott a pszichére is a dolog, szédülés, gyengeség, álmatlanság stb.

Na nem szaporítom a szót, én is kipróbáltam annak idején sok dolgot (jó sokféle antibiotikum, mert ha nem is tenyészik ki kórokozó, akár rejtve lehet), gyulladáscsökkentők, gyógynövények, stb.

A lényeg, hogy nekem az antibiotikumok nem igazán váltak be. Minden melléghatásával leamortizáltak, és a probléma maradt. A gyógynövények közül, nekem a cickafark, kamilla, csalán, zsálya körömvirág jót tettek, de talán ami még fontosabb volt, hogy ezeket, nagy mennyiségben sok sok folyadékkal fogyasztottam.

Sztem a sok folyadék is nagyon lényeges.

Nagyon fontos a laza stresszmentes szexuális élet.

(már ha megoldható)

És ami nekem döntő változást hozott annak idején a kóreai red ginzeng.

Egy ismerősöm kint élt akkoriban kóreában, és ő küldött haza. Eleinte amit tapasztaltam, hogy korábban minden gondolatom a betegséggel kapcsolatos volt, aggódtam, szorongtam hogy nem múlik. A ginzenget rendszeresen fogyasztva elég hamar előjött az, hogy már nem nyomott le lelkileg a fizikai tünet. És ez gondolom visszahatott a fizikai dolgokra is. De hatott a ginzeng odalent is. Most nem akarok nagyon részletekbe belemenni, de tökéletesebb ejakuláció (ürülés) volt akcióban. Lényeg hogy persze hetek (talán hónapok alatt is) de a tünetek 90%-a elmúlt.

Ez kb 10 éve volt már. Most ott tartok, hogy a prosztata a gyenge pontom. Ha van egy komolyabb időjárási változás (pl. bejön ősszel a tél) vagy pl. influenzás vagyok, akkor KICSIT visszatérnek tünetek. De nem vészes. Akkor nyomom a nagy folyadékmennyiségű gyógyteákat, és időnként ha kell hanem ginzegezek.

Nyilván én csak egy vagyok a sok közül, de leírtam, hátha neked vagy bárkinek segítek ezzel. mert emlékszem nagyon vacakul voltam annak idején...

Ha esetleg olvasod, leírhatnád neked javult valami azóta?

2017. febr. 3. 00:49
 48/51 A kérdező kommentje:
Szia, én még mindig húzom magammal ezt a problémát, de most én is sok minden tervezek kipróbálni, remélem, hogy segíteni fog! Nagyon köszönöm a segítséged és örülök a gyógyulásodnak! :)
2017. máj. 2. 15:46
 49/51 anonim ***** válasza:
Meg mindig? :(
2018. márc. 10. 09:05
 50/51 anonim ***** válasza:
2021. febr. 5. 00:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!