Miért véres a WC papír? 18/F
Éveken át ittam a tejet, akár napi 1-1,5 l is. Nagyjaból 1 éve laktoz érzékeny lettem (dokinál nem voltam, de ha iszom akor sok a bélgáz és megy a hasam, elégé árulkodó jelek....)
Na most, imádom a tejet. Pontosabban a kakaot, de ez most részlet kérdése. Napi 2 bögre tejet megiszok esténként (suliba poén lenne ha rám jönne a hasmenés meg a sok puki...) Amióta van ez a tejjel valo probléma nagyon sokat megy a hasam (napközben jó estére meg a tejjel elrontom).
Észre vettem, hogy mint amikor az orrom folyik, úgy a fenekem is száraz lesz amikor nem megfeslő a széklet.
Mostanában gyakran van, hogy ha elmegyek WC-re akkor véres lesz a WC-papir. A székletem nem véres és amikor oda oda nyomom a WC-papirt akkor úgyan azt a mintát rajzolja ki. Ez engem arra enged következtetni, hogy az ánusz rózsám (vagy nem tudom, hogy hívják, talán végbél nyillás...) , hogy az repedezik fel a folytonos hasmenés miatt (meg tudtommal az savasabb is meg minden). Érzem, hogy miután kitöröltem úgy csip mint amikor a száj kivan repedezve. Üléssel nincs bajom, sportolok karatét heti 2x intenziven. Csak annyi a baj, hogy ez egy kicsit ijesztő :/
Spar-os WC- papirt használunk ami azért nem pont a legpuhább... Ki mit tanácsol ?
Ha valóban laktózérzékeny vagy, akkor a kakaót laktózmentes tejből készítsd. Minden nagyobb áruházban van, a tartós tejek között keresd.
A sok irritáció okozta hasmenés a beleket is megviseli, nem csak az ánuszodat. A babák ápolásához kapható nedves törlőkendővel fejezd be a positörlést, majd töröld szárazra WC papírral, és krémezd be baba-popsi-kenőccsel. Néhány nap alatt rendbe kell, hogy jöjjön.
És a megviselt beleidet egy kis Laktiv probiotikummal támogatnám, patikában vény nélkül lehet kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!