Miért véres a WC papír? 18/F
Éveken át ittam a tejet, akár napi 1-1,5 l is. Nagyjaból 1 éve laktoz érzékeny lettem (dokinál nem voltam, de ha iszom akor sok a bélgáz és megy a hasam, elégé árulkodó jelek....)
Na most, imádom a tejet. Pontosabban a kakaot, de ez most részlet kérdése. Napi 2 bögre tejet megiszok esténként (suliba poén lenne ha rám jönne a hasmenés meg a sok puki...) Amióta van ez a tejjel valo probléma nagyon sokat megy a hasam (napközben jó estére meg a tejjel elrontom).
Észre vettem, hogy mint amikor az orrom folyik, úgy a fenekem is száraz lesz amikor nem megfeslő a széklet.
Mostanában gyakran van, hogy ha elmegyek WC-re akkor véres lesz a WC-papir. A székletem nem véres és amikor oda oda nyomom a WC-papirt akkor úgyan azt a mintát rajzolja ki. Ez engem arra enged következtetni, hogy az ánusz rózsám (vagy nem tudom, hogy hívják, talán végbél nyillás...) , hogy az repedezik fel a folytonos hasmenés miatt (meg tudtommal az savasabb is meg minden). Érzem, hogy miután kitöröltem úgy csip mint amikor a száj kivan repedezve. Üléssel nincs bajom, sportolok karatét heti 2x intenziven. Csak annyi a baj, hogy ez egy kicsit ijesztő :/
Spar-os WC- papirt használunk ami azért nem pont a legpuhább... Ki mit tanácsol ?
Köszönöm szépen a válaszokat.
Min 1 hétig nincs most tej, és valami hidratáló cuccal kenegetem majd és váltunk egy puhább papira....
Ha javulás lesz akkor jó, ha nem akkor orvos.... :/
(Ugye be nem nyúlnak a végbélbe mert ahhoz nagyon nincs kedven, hogy ott valaki bent matasson... Ez főleg #2 hez szolt, mit csináltak veled?)
Aranyered is lehet akár.Ha a végbél nyilásnál kisdudort találsz akkor erről van szó,reparon krém ajánlott.
Aranyere kb a lakosság 40%-ának van.Rozsban gazdag táplálkozás segíthet.
A tejet hagyd el mert a folyamatos hasmenés a beleidet is tönkre teszi.Lehet diprakrint vagy eszpumizán gyöngyöket kell majd szedni ezek az emésztést segítik,a gázokat,puffadást csökkentik.
Nedves popsi törlő is van,babáknál is használják ezt.
Óvatosan töröld ki nagy wc után a fenekedet és hogy tök tiszta legyen a végbêl nyílásod utána ezzel a törlőkendővel töröld még meg.
De a tejet végleg hagyd el,vagy laktoz mentest használj és jó 1-1,5 hétig figyeld van e váktozás.
Tükör segítségêvel nézd meg van e ott dudor!
Reparon krém jó ilyen sebekre!
Huh köszönöm szépen a válaszokat :)
Semmi dudor nincs ott. Tejet most semmilyen formában nem fogok fogyasztani. Egyenlőre várok és ezt a törlő kendőt majd kipróbálom :)
Ha elmúlt akkor megpróbálkozom a laktóz mentessel. Ha azzal is jó a dolog, akkor van az a gyógyszer ami segít lebontani a tejet (mostanában reklámozták) azt kipróbálom és/vagy elmegyek egy allergia tesztre hátha az orvos tud valami esetleg olcsóbb vagy test barátabb megoldást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!