Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Miért véres a WC papír? 18/F

Miért véres a WC papír? 18/F

Figyelt kérdés

Éveken át ittam a tejet, akár napi 1-1,5 l is. Nagyjaból 1 éve laktoz érzékeny lettem (dokinál nem voltam, de ha iszom akor sok a bélgáz és megy a hasam, elégé árulkodó jelek....)

Na most, imádom a tejet. Pontosabban a kakaot, de ez most részlet kérdése. Napi 2 bögre tejet megiszok esténként (suliba poén lenne ha rám jönne a hasmenés meg a sok puki...) Amióta van ez a tejjel valo probléma nagyon sokat megy a hasam (napközben jó estére meg a tejjel elrontom).

Észre vettem, hogy mint amikor az orrom folyik, úgy a fenekem is száraz lesz amikor nem megfeslő a széklet.

Mostanában gyakran van, hogy ha elmegyek WC-re akkor véres lesz a WC-papir. A székletem nem véres és amikor oda oda nyomom a WC-papirt akkor úgyan azt a mintát rajzolja ki. Ez engem arra enged következtetni, hogy az ánusz rózsám (vagy nem tudom, hogy hívják, talán végbél nyillás...) , hogy az repedezik fel a folytonos hasmenés miatt (meg tudtommal az savasabb is meg minden). Érzem, hogy miután kitöröltem úgy csip mint amikor a száj kivan repedezve. Üléssel nincs bajom, sportolok karatét heti 2x intenziven. Csak annyi a baj, hogy ez egy kicsit ijesztő :/

Spar-os WC- papirt használunk ami azért nem pont a legpuhább... Ki mit tanácsol ?

2015. márc. 21. 20:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
tukorbe nezd meg hogy van-e rajta lila dudor (a vegbelnyilasodon)
2015. márc. 21. 20:40
 2/15 anonim ***** válasza:
A híg széklet kimarta a végbeledet, ezt hívják végbélrepedésnek, nekem is van, mondjuk engem látott orvos, jobb lenne, ha te is megnézetnéd. Krémet tudsz venni rá a gyógyszertárban.
2015. márc. 21. 20:42
 3/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Min 1 hétig nincs most tej, és valami hidratáló cuccal kenegetem majd és váltunk egy puhább papira....

Ha javulás lesz akkor jó, ha nem akkor orvos.... :/

(Ugye be nem nyúlnak a végbélbe mert ahhoz nagyon nincs kedven, hogy ott valaki bent matasson... Ez főleg #2 hez szolt, mit csináltak veled?)

2015. márc. 21. 21:19
 4/15 anonim ***** válasza:
De igen benyúlnak, de csak egy ujjal és abszolút nem fáj, meg sem érzed.
2015. márc. 21. 22:37
 5/15 A kérdező kommentje:
Hááát XD Ha lehet akkor ink nem próbálom ki :3 Egyenlőre marad az 1 heted pihi utána majd meglátjuk :)
2015. márc. 21. 23:38
 6/15 anonim ***** válasza:
Nem ciki ez hidd el. :D Az orvosok már mindent láttak.
2015. márc. 21. 23:45
 7/15 anonim ***** válasza:

Aranyered is lehet akár.Ha a végbél nyilásnál kisdudort találsz akkor erről van szó,reparon krém ajánlott.

Aranyere kb a lakosság 40%-ának van.Rozsban gazdag táplálkozás segíthet.

A tejet hagyd el mert a folyamatos hasmenés a beleidet is tönkre teszi.Lehet diprakrint vagy eszpumizán gyöngyöket kell majd szedni ezek az emésztést segítik,a gázokat,puffadást csökkentik.

2015. márc. 22. 18:03
 8/15 anonim ***** válasza:

Nedves popsi törlő is van,babáknál is használják ezt.

Óvatosan töröld ki nagy wc után a fenekedet és hogy tök tiszta legyen a végbêl nyílásod utána ezzel a törlőkendővel töröld még meg.

De a tejet végleg hagyd el,vagy laktoz mentest használj és jó 1-1,5 hétig figyeld van e váktozás.

Tükör segítségêvel nézd meg van e ott dudor!

Reparon krém jó ilyen sebekre!

2015. márc. 22. 18:08
 9/15 A kérdező kommentje:

Huh köszönöm szépen a válaszokat :)

Semmi dudor nincs ott. Tejet most semmilyen formában nem fogok fogyasztani. Egyenlőre várok és ezt a törlő kendőt majd kipróbálom :)

Ha elmúlt akkor megpróbálkozom a laktóz mentessel. Ha azzal is jó a dolog, akkor van az a gyógyszer ami segít lebontani a tejet (mostanában reklámozták) azt kipróbálom és/vagy elmegyek egy allergia tesztre hátha az orvos tud valami esetleg olcsóbb vagy test barátabb megoldást :)

2015. márc. 22. 18:51
 10/15 anonim ***** válasza:
Jól teszed vannak valóban test barátabb megoldasok is,ahogy te mondod.Sok szerencsét!
2015. márc. 22. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!