Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Fitymaszűkületkor miért...

Fitymaszűkületkor miért ballonosodik fel a fityma? Ez miért baj? Lehet ezt dermovate krémmel kezelni? Kevés a vizelete egyébként, sokszor alig pisil valamennyit. Nagyon aggódok 4éves gyereknek van ez

Figyelt kérdés
2014. okt. 16. 21:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Kezdeném azzal,2.5 éves kor előtt nem is szabad a bőrt felhuzni,kedves 6 os . Olyan jól zárva van ,hogy baktérium nem is tud alá jutni .Valózinű ,hogy hosszabb a bőr,esetleg ormány szerű,és vizelet ezt egyből nem képes átnyomni .Azt kell a fiunak megmagyarázni,hogy pisilés előtt bőrt amennyire csak lehet húzza hátra .Némi szükület biztosan lehet,de erre vannak jó bőrlágyitó kenőcsök,ezzel kenegetve a bőr hátra mozgatásával ez jól korrigálható .És fürdésnél a meleg vizben ülve is .

Hallottam ilyen esetről évekkel ezelőtt,a doki nem a szikéhez nyúlt,és megoldódott a probléma .Ahogy a szüleitől megtudtam,voltak fájdalmas pillanatai a fiúnak ,nem nagyon engedte sokszor,de csak megoldódott.

2014. okt. 17. 10:40
 12/15 anonim ***** válasza:
A Dermovate is egy sztereoid kenőcs .Bőrbetegségekre használják ,mikor más kenőcsök nem segítenek .A nemi szervek sincsenek kizárva ,de konkrétan ilyen esetet nem jelöl meg .Vényköteles,Tb támogatás nincs rajt,837 ft
2014. okt. 17. 10:50
 13/15 A kérdező kommentje:

urologus írta fel!

10.40!milyen krémmel kellene kenjem ami lágyítaná?

2014. okt. 17. 22:27
 14/15 anonim ***** válasza:

de ha ilyen fokú az a szűkület, sztem kenőccsel nem fogjátok azt megoldani sajnos. Persze próbáljátok meg, de sok eredményt nem remélnék tőle. Az akkor jó, ha csak enyhe a szűkület és minimális mértékben lehet tágítani vele, de így ahogy leírtad, én nem hiszem, hogy létezne más megoldás, mint a sebészi, főleg hogy azért folyamatosan egy rizikó a fiúnak ez az állapot, hogy mikor éppen mi telepszik neki meg, és akkor lesz igazán nagy baj.

Hát nem tudom, de bőrgyógyász nyilván tud neked 50 féle lágyító kenőcsöt ajánlani.

2014. okt. 18. 06:55
 15/15 anonim ***** válasza:

Fitymaszűkületet sem csodakrémmel, sem babaolajjal, de még meleg vizes hozogatással sem lehet meggyógyítani. Ideig óráig lehet ezekkel elérni eredményt, de nagy valószínűséggel újból beszűkül.

A fitymaszűkület megoldása műtéti, de nem kell ettől rettegni, mert gyerekeknél altatásban csinálják fájdalommentesen. Felnőttek is alávetik magukat ennek, (helyi érzéstelenítésben) és nem csak azok akiknek szűkületük van, hiszen nagyon sok előnye van.

Ha a fitymaszűkület a vizelet ürítést is akadályozza, az semmiképpen nem szabad halogatni, mert súlyos vesegyulladás lehet belőle!

2014. okt. 20. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!