Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Pénteken körülmetélnek,...

Pénteken körülmetélnek, tényleg hétfőn már dolgozhatok is?

Figyelt kérdés
Súlyos fitymaszűkület miatt metélnek. Az orvos azt mondta semmiség nem nagy dolog pénteken megcsináljuk és hétfőn már dolgozhatok is. Nagyon remélem hogy mehetek munkába mert nem hiányozhatok, mert próbaidőn vagyok.
2014. aug. 31. 19:33
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
A dokinak semmiség,te meg majd meglátod ha lépni sem tudsz . 1 hetet szoktak erre adni .Saját felelősségedre persze mehetsz dolgozni is .Csak azt nem tudom,hol fogod fürdetgetni kamilla teában .
2014. aug. 31. 19:39
 2/26 A kérdező kommentje:

Fórumot nézegetem ott azért azt írják semmiség, szerencsére

[link]

"Műtét után másnap leszedték a kötést, utána akár mehettem is volna munkába (iroda), de aznap még otthon maradtam, csak a műtét utáni második napon mentem munkába. Doki javaslatára semmilyen kenőcs, borogatás nem volt a műtét után, csak napi kétszer Betadine, főleg a varrásoknál."

"márc.23.-án estem át egy fitymaszükület miatt a körülmetélésen. 30perces műtét volt , semmit nem éreztem , csak az érzéstelenítő tűszúrások voltak kellemetlenek.

előtte 2hétig majréztam a műtét miatt , de visszagondolva , semmiség volt.

másnap levettem a kötést , ahogy a doki mondta. azóta aloe vera first-el fujom be + betadine kenőcs. nem fáj se utána se a többi napon , 1hete."

2014. aug. 31. 19:47
 3/26 anonim ***** válasza:
48%

nem igaz,a teljes gyógyulás 4-6 hét,az első héten vérzik,gennyesedik,nedvedzik a seb,ami beleragadhat a gézbe,és amit ki kell onnan szedni,kamillás vízzel lemosni és betadinnal kenegetni.

Az első héten igen sok kényelmetlenség lehet,hiszen át kell kötözni a sebet,ami nem kellemes,nem könnyű és kényelmes átkötni és tiszítani a sebet.

Biztos hogy metélni kell?

Milyen mértékű a szűkületed?

Sok esetben más műtéttel is meg lehet oldani a fitymaszűkületet.

Én a helyedben több orvost is felkeresnék és megmondanám hogy ha lehet elkerülném a TKM-et.

Sok orvos metélés párti így nem közli a többi műtéti lehetőséget.Menjél el több orvoshoz szerintem és próbáld meg elkerülni a metélést,mert több hátránya is van.

2014. aug. 31. 19:47
 4/26 anonim ***** válasza:
59%

amit írt az nem jellemző,biztos a metélés mániás írta,aki mindenkit arra buzdít hogy metéltesse körül magát,és arról hazudozik hogy másnap már dolgozott.

Akik írták hogy körülmetélték leírták hogy az érzéstelenítő injekció is fájt,nem volt kellemes és volt aki beszámolt arról nem zsibbadt el rendese,amikor kiment az érzéstelenítő akkor meg nagyon fájt neki,nem bírt alsóneműt viselni.

Nem rég metéltek egy srácot és a 10. nap után is még véres volt a sebe.

2014. aug. 31. 19:49
 5/26 anonim ***** válasza:
54%

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__6..

10. nap után még véres a sebe és ödémája van a srácnak,aki a kérdést kiírta..

Amit írtál ez a metélés mániás szövege,ő írja le ezt ezerszer.

2014. aug. 31. 19:51
 6/26 anonim ***** válasza:
2014. aug. 31. 19:52
 7/26 A kérdező kommentje:

Biztos hogy metélni kell?

Milyen mértékű a szűkületed?

33 éves vagyok és soha nem láttam még a makkom. Több dokinál voltam, de csak TKM jöhet szóba, mert szerintük ez olyan szűkület, ami újraszűkülne, ha máshogy csinálná.

2014. aug. 31. 19:52
 8/26 A kérdező kommentje:
Viszont hétfőn már muszáj munkába mennem, szerintetek el lehet menni más munkába, irodai munka, de sokat kell menni.
2014. aug. 31. 19:57
 9/26 anonim ***** válasza:
59%

Hát te tudod mit csinálsz,én több orvoshoz is elmennék vele.

De 1 hétig szokott nagyon rossz lenni,gennyes,1 hétig biztos hogy nem lehet vele dolgozni,sőt általában az első 2 hét ami gáz.

De szinte mindegyik orvos enyhe szűkületnél is azt mondja hogy körülmetélés lenne jó,mert visszaszűkülhet,ennek esélye viszont nincs 10%ék sem,csak nem közlik.De aki utána néz az megússza a metélést és más választ.

Csak gyanús volt a kérdésed és az általad bemásolt korábbi kérdés is,mert túl sok metléses kérdés lett kiírva egy kérdezőtől.

2014. aug. 31. 19:58
 10/26 anonim ***** válasza:
59%

Hát nem tudom gondold végig gennyezni fog a sebed,azt valahogyan át kell kötözgetni,betadinnal kenni,mert az szárít,fertőtlenít..

Azt mondják nem kellemes az alsó viselése,és a gézt ha nagyon folyik a genny átütheti.Én csak az arcomról szedettem,égettettem le egy anyajegyet,meg a hátamról és heg nem maradt,de hiába volt a géz átütött a polón is.

Neked meg nagyobb lesz és kényes helyen a seb,tehát többször kellene átkötni,sötét nadrágot,vagy farmert hordani és a wc-be rendbe tenni napjába többször is magad,valami vízmentes gézt kellene vagy nagy ragtapaszt szerezni a gyógyszertárból mert akkor nem tud olyan könnyen a seb átnedvesedni és a wc-be megcsinálni az átkötözést,a seb ellenőrzését,mert azt magadra tudod zárni és meg tudod zavartalanul csinálni.

Én biztos hogy várnék 1 hetet legalább.

2014. aug. 31. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!