Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ha körülmetélnek, a fitymaféke...

Ha körülmetélnek, a fitymaféket is eltávolítják?

Figyelt kérdés
Most vagyok túl a fitymafékműtétemen, és sajnos megmaradt ugyanaz a probléma, sőt még rosszabb, hogy ha makk alá húzom a bőrt, akkor fáj. Tudtam, hogy nem biztos a műtét sikeressége, de nem akartam a körülmetélést, de úgy néz ki muszáj lesz. A kérdés adott, sajnos nem találtam máshol választ, köszönöm a segítséget. + Szexben mennyire zavarna?

2013. szept. 17. 19:03
 1/9 anonim ***** válasza:
69%

Körülmetélésnél mindig eltávolítják a féket is,hisz erre a

továbbiakban már nem lesz szűkség .Mintha már ezt a kérdést feltetted volna ,csak más formában .Ott is írtam,nálad nem lenne szükség teljes metélésre.A napokban írta egy fiú,azt gondolta jobb lesz metélten,de nem hozta az eredmény .Maga a műtét meg egy borzalom volt számára .

2013. szept. 17. 19:34
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, más kategóriában is feltettem, azt hittem itt több válasz érkezik majd. De köszönöm neked. De ha mégis fáj?
2013. szept. 17. 19:40
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Elsőnek üzenem, hogy nem feltétlen távolítják el. Nekem is megmaradt, pedig metélt vagyok. Van olyan doki, amelyik kapásból levágja, van amelyik csak kérésre. Én is azt hittem, hogy nekem is levágja, így nem is kértem meg külön, a műtét után csodálkoztam csak, hogy megmaradt. Egyébként nem zavar hogy meghagyta, de funkciója már nincs.
2013. szept. 18. 14:49
 4/9 anonim ***** válasza:
51%
"Most" <-- ez akkor mikort is jelent? Mert ha tényleg nemrég volt a műtét, akkor várjál, ne kapkodj, hagyd magadat rendesen felgyógyulni.
2013. szept. 19. 00:51
 5/9 A kérdező kommentje:
Aug 13-án
2013. szept. 19. 06:40
 6/9 A kérdező kommentje:
De engem a bőr nem zavarna, csak a fék, ami problémát okoz, de a frenulum műtét nem hozta a kívánt eredményt, szóval azt végkép eltávolítják?
2013. szept. 19. 06:40
 7/9 anonim ***** válasza:
46%
Nem látom, hogy egy KM-től mitől lenne jobb. Ha a fékkel van baj, akkor a féket szereltesd meg. Hiszen effektíve KM-nél a fék (vagy ami marad belőle) szempontjából mindig hátrahúzva leszel, úgyhogy ez max rontana a helyzeten. Ha meg a fék teljes eltávolítása megoldja a problémát, akkor meg tök felesleges még a fitymát is levágni...
2013. szept. 19. 09:46
 8/9 anonim ***** válasza:
70%

A fitymaszűkület gyakran társul a rövid fitymafékkel. Ezért van az, hogy sokszor csak a fitymafék átvágása nem oldja meg teljesen a problémát.

A körülmetélés során nem minden esetben vágják át a féket, van hogy teljesen meghagyják, van, hogy bemetszik, és van, hogy a fitymát is, és a fitymaféket is teljesen eltávolítják.

Ha körül vagy metélve, akkor a fitymaféknek valóban semmi szerepe nincs, nem kell, hogy fékezze a fitymát, hiszen az már nincs is ott. Ezért szerintem zavaró lehet, ha meghagyják a féket.

Mivel maga a körülmetélés kérdése is nagyon megosztó, a körülmetélés "stílusa" is az. Az én véleményem az, hogy a körülmetélés akkor jó, ha a teljes fitymát eltávolítják úgy, hogy a makk állandóan és teljesen szabadon van alap állapotban is. A féket is érdemes teljesen eltávolítani, esztétikusabb, szebb ha nincs ott semmi, funkciója nincs.

Az egészségügyi előnyök, amelyek a körülmetéléssel elérhetők akkor jelentkeznek, ha a belső fitymarész illetve a fék körüli bőrredők kerülnek eltávolításra.

2013. szept. 25. 09:02
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a segítségét, ha még valaki tud írni, nyugodtan írhat:)
2013. szept. 25. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!