Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Hogyan történik a vizsgálat?...

Hogyan történik a vizsgálat? (fitymaszűkület)

Figyelt kérdés

Fitymaszűkületem van. A kérdés azokhoz szól, akik már végigcsinálták az egészet.

Szóval... Még ebben a hónapban el akarok menni urológushoz, csak érdekelne egy-két dolog előtte.

Először a háziorvoshoz kell mennem, és ő ad beutalót a kórházba? Esetleg mehetek egyből az urológiára?

Aztán leírhatnátok az egész vizsgálat menetét is. Ilyenekre gondolok, hogy hogy vizsgál majd meg az orvos? Normál állapotban nézi meg a péniszemet először, aztán merevedés közben, vagy hogy?

17/F

2009. dec. 15. 07:33
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
52%

"Még mindig nem kaptam rá választ hogy jön összefuggésbe a makk fehéredése a metéléssel?"

Tudod, amikor nem jut a kis szádra nedvesség, mert valaki kitépi a kis nyelvedet kis barátom, akkor jön a szellő és kicserepesedik, erről beszéltem, ha figyeltél volna, leírtam.

Tehát, az, hogy a makk hogyan bírja a nedvesítés, védelem nélkül, egyéntől függ, ez meg persze utána derül ki.

Nálam kiderült, hogy nem bírom, de ha utánaolvasnál, láthatnál több más embert is, akinek csúnya, barázdált, kiszáradt, egyre fehéredő, kérges, hámló makkja van.

Dugd csak a fejedet a homokba, rázd a fejed életed végéig, ez akkor is így van.

Talákozzunk, megnézed? Hm?

"hogy a fenébe sikerult 20évig varratot tartanod a a vágásnál?"

Egy fürdés alkalmával jött ki, addig nem piszkáltam, mivel van pl mellette rögtön egy másik varrat, ami egészen bele van gyógyulva, kb úgy néz ki, mégse lehet kiszedni, az viszont kijött, nem is kellett neki sokat segíteni.

Megnézed, találkozzunk? Vagy csak oltogatásból kérdezgetsz? Hm?

"és végképp nem értem milyen kosz keletkezik a "lyukban""

Ó, megmutatom én, megnézheted, meg is szagolhatod. Találkozzunk? Beszéljük meg, benne vagyok. Én vállalom magam.

"És már ha ilyen panaszaid voltak műtét utan miért nem csináltattad meg dokival?"

Mert azt mondták, hogy ez nagyon szép, nincs mit vele csinálni és mivel még kisiskolás voltam, nem is volt szempont, hogy jókat tudjak vele dugni.

De ezt is elmondtam. Csak figyelned kéne, olvasni, nem csak írni.

"nem baj fiam majd felnőssz egyszer."

Ezt is élőben, kis barátom, élőben :)

Találkozzunk? Megnézed? Szemembe mondod? Nyitott vagyok, hajrá, találkozzunk.

2009. dec. 17. 14:12
 22/32 anonim ***** válasza:
43%

Neked egy pszihológushoz kéne elmenned. Nem volt még sose bajod a modorod miatt? Hirtelen a telefonosügyfél szolgálatosok jutnak eszembe, akik bizonyos helyeken (pl. bankoknál vagy szolgáltatóknál) látják az ügyfél adatait. Ott szoktak ilyenek megjelölve lenni, hogy "kezelhetetlen, idegbeteg".

Egyébként nem vágom akkor is, hogy ha kis korodban csinálták meg a műtétet és teszem azt 10 évvel később is benne volt a varrat, nem volt gyanús, hogy a doki e.lbaszott valamit? Minek vártál még 10 évet? Nem értem. Tényleg azalatt a 20 év alatt nem tudtál elmenni dokihoz? Fura az egész amit mondasz. Legalább írnád le részletesen, hogy megértsük mi a f.asz történt. Ehelyett itt l.ebaszol mindenkit és okoskodsz.

Azért mert a dokid elkúrt valamit a műtétnél neked, nem jelenti, azt hogy akkor most mindenkinél el fogják ezt kúrni.

De ha nem meséled el mi történt és támasztod alá az igazad, akkor persze, hogy mindenki lehurrog és azt feltételezi, hogy valamit nagyon elrontottál.

Így arra gyanakszom, hogy mivel kicsi voltál, megműtöttek és később kontrolok után, valami gebasz történhetett és te meg nem mertél szólni senkinek, vagy fel se fogadtad, hogy baj van. (lévén hogy pici voltál).

Egyébként ezek a példáid, hogy a felmérés szerint 30% nem elégedett, no meg, hogy a mandulát sem szabad kivenni, meg a szemölcsöt se ajánlott műteni csak ha nagyon zavaró.

Ennyi erővel kocsiba se üljünk be reggel, mert lehet, hogy halálos balesetet fogunk szenvedni.

2009. dec. 17. 17:35
 23/32 anonim ***** válasza:
41%

EMBEREK HÉÉÉKÁS!!!

ELÉG EBBŐL!!! >:O

KEZD ELFAJULNI A VESZEKEDÉSETEK! EZ MÁR ÍGY LASSAN NEM VITA! VEGYETEK VISSZA... legyetek szívesek!

Természetesen mindenkinek tiszteletben tartom a problémáit, mert hisz' bárkinek lehetnek rossz élményei a múltból, míg másoknak uerről jók. Okés! De most nem ez a téma!

Jelenleg itt van egy 17 éves fiatalember, aki segítséget kért tőlünk, ehelyett gyűlölködést, veszekedést lát tőletek! Vajon ő mit gondol rólatok? Elvileg azért szóltatok hozzá ehhez a fórumhoz, hogy segítsetek neki!

Ne marjátok már egymást, annak nem itt van a helye! Összpontosítsunk inkább őrá, meg a kérdésre, és próbáljunk meg ÉRDEMI válaszokat adni neki! A veszekedést pedig tegyétek át más fórumokra. OKÉS??

* * * * * * * * * *

Kedves Kérdező!

Nekem szerencsére nincs fimózisom hála' istennek. De azt tapasztalatból el tudom mondani, hogy egy komplett vizsgálat, hogy zajlik az esetek átlagos többségében.

1.) Bemész, Doki felveszi az adataidat, majd alaposan kikérdez, felveszi a kórelőzményt.

2.) A vizsgálat történhet állva, vagy asztalon fekve.

Miután levetkőztél trikóra vagy meztelenre, először megvizsgálja a problémát.

- Inspekcióval kezdi, tehát ránéz, megtekinti.

- Palpációval folytatja, ez az orvosi szaknyelvben tapintásos vizsgálatot jelent. Természetesen megfog6ja, megpróbál6ja ő is hátrahúzni, húzogatni, megnézni, mennyire működőképes. Előfordul6, hogy mindkét állapotában megvizsgálja a fütykösödet (petyhüdten is, mereven is). Ezután felállítja a diagnózist ami alapján eldönti, mit kell(ene) csinálni vele.

3.) Ha engedélyezed ill. szeretnéd, úgy ez egy le7őség arra, hogy megvizsgálja a többi nemi szerveidet (heréidet, ondózsinórodat, ágyékaidat, prosztatádat) is, esetleg kér7 vizeletmintát, kizárva ezzel újabb esetleges sérveket, kórtüneteket.

4.) Felkel7sz, felöltöz7sz. Elmondja a véleményét, meglátásait, a diagnózist és a kezelési lehetőségeket. Innentől már te válaszd ki, amiről úgy glod, hogy a számodra a legmegfelelőbb. A te döntésed, ha úgy gondolod, körülmetéltetnéd magad, azonban mindennek megvan a maga előnye, de megvan a hátránya is, ezek közül a veszekedők már jónéhányat részleteztek.

Annyit tennék hozzá, hogyha körülmetélteted magad, az annyiban lehet pozitív [+], hogy egyrészt, tűnhet nagyobbnak tűnhet a bránered, mert a fitymával jobban beleolvad a környezetébe, és amíg nem fedi semmi, kétségtelenül látványosabb a csajok számára, emellett a baktériumok és gombák nem nagyon telepednek meg rajta, annak ugyanis a (főleg a higiéniátlan) fityma a melegágya. Nem csoda pl. hogy a férfiak közül vannak akik nem is tudnak róla, de a fitymájuk alatt megbújt néhány baci, akár a méhnyakrákot is okozó HPV Humán Papillóma Vírus is, ha hordozó homo- ill. heteroszexuális közösülés útján szerezte.

De elsülhet rosszul is akár [--] (ez persze nem 100%, de megeshet)... orvos ill. komplikációfüggő, hogy utána milyen lesz. Ezen felül kiszáradhat, mivel a fityma már nem, vagy ha hagytak rajta vmennyit, akkor csak részlegesen fedi, s már nem tudja annyira egyenletesen eloszlatni a makkod árkában lévő milliónyi kis pici mirigy által termelt, a makk nyálkahártya-felszínét nedvesíteni hivatott fitymafaggyút, azaz szmegmát. Ezáltal a makkod kiszárad6, boxerben, gatyában dörzsölőd7, sérülhet, hisz nem fedi már szinte semmi. (cipzár ??? XF :D ) A makkfelszín akár meg is keményed7, vkinél érzéketlenebbé is válik, hosszabb idő kell az érzékenység visszanyeréséhez, meg persze sok síkosító.

Mielőtt döntenél, azt azért tudd, hogy vannak olyan megoldások amelyekkel érdemes kísérletezni, ilyen pl. az ún. incisió, azaz bemetszések ejtése, esetleg szteroidos kenőcs, emellett - nem tudom csináltad-e már, de - fitymanyújtó-gyakorlatok végzése, főleg fürdés közben ill. napközben is többször (persze, nem az egész nap... :) )...

A műtét tart6 úgy kb. 20-30 percig, helyi érzéstelenítéssel. Ha úgy döntesz, hogy műtteted, figyelj arra, hogy ne hagyd magad befolyásolni. Ha nem akarod, ill. nem muszáj, ne az egészet vágasd le, hanem CSAK ANNYIT, AMENNYIT FELTÉTLENÜL SZÜKSÉGES!

Teljes értékű mindenesetre csak legalább 1-másfél hónap után lesz, tehát önmegtartóztatás :( Műtött rész fürdetése sztem'z OP utáni 4-5 naptól, addig is kamillás áztatás ill. borogatás.

A témával kapcsolatban vannak még a FÉRFIAK EGÉSZSÉGE fórumtémakör első jónéhány oldalain számos kérdések feltéve, sztem sasold át őket.

Néhány Hozzád címzett kérdés:

- Nem tudom, milyen hosszú a fitymád makk előtti/fölötti szakasza, mennyire lóg a makkod elé, s azt sem, hogy teljesen hátra tudtad-e már eddig húzni a makkod mögé, s ha igen, fájdalommal-e, vagy sem.

- Családban, vmely szülőd ágán fordult elő vkinél hasonló probléma?

- E probléma mióta áll fenn nálad?

- Mennyire zavar ill. befolyásol tégedet a fitymaszűkület? Mindennapi dolgok, önkielégítés, szexuális élet... stb.)

- Ucsak érdekelne a testmagasságod, testsúlyod, alkatod, ill. még 1-2 dolog.

Ami engem illet, én inkább itt nem mondanám el, mitévő légy, nem szeretnék harmadikként uis belefolyni a veszekedésbe, netán újabb csetepaté kirobbanásában negatívumként közreműködni. Ha érdekel a véleményem, netán további kérdésed lenne akár a témával kapcsolatban, úgy a hozzászólásom alján az ún. [Privát e-mail a válasz írójának] c. linkre kattintva megkérdez7ed, ebben az esetben hagyd meg benne e-mail, vagy MSN-címedet, és szívesen megosztom veled további gondolataimat. Ha azonban úgy döntesz nem élsz ezzel a le7őséggel, úgy várom a fejleményeket a megoldással kapcs.

Üdv: EE

2009. dec. 18. 05:06
 24/32 anonim ***** válasza:
28%

Kedves kérdező!

Úgy látom, finomodnak a módszerek, én csak annyit szeretnék mondani neked és mindenkinek, akinek problémái vannak, hogy VIGYÁZZON MAGÁRA.

Vigyázz, hogy kiktől fogadsz el tanácsot. Vigyázz, hogy ha teljesen tiszában vagy vele, hogy léteznek tisztességes módszerek, amivel a lehető legtöbb fitymát meg lehet őrizni, hogy funkcionálni tudjon, akkor is simán megeshet, hogy az orvos a szemedbe mondja, hogy "ez a legbiztosabb végleges megoldás, egy csapásra, gyorsan", ami pont UGYANAZ AZ ESET, mint amikor a fogorvos a gyökérkezelésre szoruló fog esetén azonnal a foghúzást javasolja.

Ugyebár érzi minden normálisan gondolkodó emberi lény, hogy a fogból, bár több van, mint fitymából, mégis érdemes minél többet megtartani, akkor is, ha a eredeti nagyságának felét se éri el térfogatban, kipótolni kell, toldani.

Elképesztő, ami ezen a fórumon zajlik.

Kedves kérdező!

Ne higgy olyannak, aki élőben nem vállalja a véleményét!

2009. dec. 18. 08:34
 25/32 anonim ***** válasza:
47%

Én nekem Rövidfék problémám volt. De úgy voltam vele, hogyha már vágnak, akkor vágjanak nagyon.

Végülis ez a te döntésed, hogy hogyan akarod csinálni. Ha nagyon ragaszkodsz a fitymádhoz és ha van rá esély megpróbálhatod a krémekkel tágítani a fitymádat.

Az hogy melyik kuki a szebb, szerintem egyértelműen a fitymával rendelkező, de annyira megijedni se kell, szerintem a körülmetélt kuki se csúnya kifejezetten.

Viszont valahogy a körülmetélt kuki, olyan praktikusabb. Ezt nem tudom igazán megmagyarázni, de én egyszerűbbnek találom az életet nélküle. Ráadásul higénikusabb is. Ha valaki azt mondja, hogy a mai világban ez már nem számít az téved. Körülmetélt kukival jóval kisebb az esélye, hogy elkapsz gombás, bakteriális fertőzéseket. Persze ez is olyan, hogy alapjáraton kevés ember kap ilyen betegséget és ha kap is általában nem súlyosabbat. De aki hajlamos a fitymaszűkületre, azoknak ettől újra beszűkülhet a cucc.

Szerintem akkoris érdemes megcsinálni, ha esetleg olyan munkád lesz később, ami nem a higéniáról szól. Teszem azt nekem volt egy idegen légiós ismerősöm, aki ugye nem igazán tudott mindig fürdeni, ha épp bevetésen volt. Ezáltal mindig beszűkült neki a fitymája, de ha épp a civilizált világban tengődött, akkor krémekkel mindig kitágította. De aztán egy idő után megunta, hogy mindig ez van, ezért megcsináltatta a körülmetélést.

Amikor én mentem a dokihoz kb annyi volt, hogy elmeséltem, hogy rövid fékem van, aztán pedig mondta, hogy mutassam meg neki. Letöltem a gatyát, félig meddig, elővettem, megfogtam, megmutattam és ennyi volt. Ő hozzá se nyúlt.

2009. dec. 18. 13:53
 26/32 anonim ***** válasza:
31%

Kedves kérdező,

Nagyon vigyázz, kire hallgatsz.

Ne felejtsd el, hogy minden sebészi beavatkozás vágással kezdődik és heggel végződik.

Tévhit az, hogy csak egykét ember elégedetlen a körülmetélésével.

A szerencsések természetesen kellő tesztoszteronnal túlfűtve megmondják, hogy a körülmetélés is egy normális, érdemes "megoldás". Ez természetesen NEM ÍGY VAN.

Kedves kérdező, nézd végig a fórumot és meg fogod látni, hogy a fityma funkciójáról szóló hozzászólásokra érdemi reagálás NEM ÉRKEZIK.

A rengeteg, hozzám hasonló meg más egyéb probléma, ami előjön, ARRA SINCS VÁLASZ!

Nyugodtan végig lehet nézni, a fölvetésekre csak annyi válasz jön, hogy "hát, te így jártál", és az még a jobbik eset. SOkan eleve hazugságnak akarják beállítani, sőt, direkt provokálnak.

Persze, mindig kiderül, mi az igazság végül, hiszen a körülmetélős oldal kis sunyi üzemeltetői se vállalják magukat, ahogy a többi provokátor se.

Én élőben vállalom minden szavamat.

És most jöjjön a válasz a nagyon ügyes, kifinomult módszerű ügyeskedésre, ami megint csak arra irányul, hogy a teljes körülmetélést reklámozza, de ez is csak a szokásos olcsó és átlátszó csúsztatás (vagy legalábbis erősen annak tűnik):

"Én nekem Rövidfék problémám volt. De úgy voltam vele, hogyha már vágnak, akkor vágjanak nagyon."

Tetszenek érteni? Ha már vágnak, akkor aztán vágjanak mindent :D

Mennyire életszerű, hogy egy férfi azt várja, hogy a péniszéből az érző idegekkel teli funkcióval bíró részt amennyire lehet, levágják onnan?

"Végülis ez a te döntésed, hogy hogyan akarod csinálni. Ha nagyon ragaszkodsz a fitymádhoz és ha van rá esély megpróbálhatod a krémekkel tágítani a fitymádat."

Tetszik érteni: ha nem csináltatsz teljes körülmetélést, akkor nincs garancia semmire.

Valóban nincs: ahogy a gyökérkezelt fognál sincs, az ember visszamegy a dokihoz ötször, otthagy egy rakás pénzt és aztán fél év után mégiscsak ki kell húzni az egészet.

Valóban lazák lehetünk?

Fitymából kevesebb van, mint fogból...

Nem, a fitymát meg kell tudni a léphez, a fogainkoz és a körmeinkhez hasonlóan megőrizni, hogy funkcionálhasson.

"Az hogy melyik kuki a szebb, szerintem egyértelműen a fitymával rendelkező, de annyira megijedni se kell, szerintem a körülmetélt kuki se csúnya kifejezetten."

Főleg, ha jól sikerül a műtét.

Egy arctalan fórumon istenien el lehet bagatellizálni az egész témát és úgy lehet csinálni, mintha mindegyik körülmetélés jól sikerülne.

Jó, ha tudod, igen sok körülmetélés sikerül nagyon rondára.

"Viszont valahogy a körülmetélt kuki, olyan praktikusabb."

Ha jól sikerül a műtét és nem kezd száradni, ami persze csak utána derül ki, ha előtte nem hordtad évekig a fitymát lehúzva, hogy megtudd, hogy érzi magát a természetes védőbőr nélkül.

"Ezt nem tudom igazán megmagyarázni, de én egyszerűbbnek találom az életet nélküle. Ráadásul higénikusabb is. Ha valaki azt mondja, hogy a mai világban ez már nem számít az téved. Körülmetélt kukival jóval kisebb az esélye, hogy elkapsz gombás, bakteriális fertőzéseket."

Tetszenek érteni, tényleg nem fog fájni az a fog, amit kihúzunk! Felejtsük már el a gyökérkezelést, töméseket! Ha kihúzzuk, többet nem lesz ott semmilyen fertő. Elképesztő világlátás azért, nem?

"Persze ez is olyan, hogy alapjáraton kevés ember kap ilyen betegséget és ha kap is általában nem súlyosabbat. De aki hajlamos a fitymaszűkületre, azoknak ettől újra beszűkülhet a cucc."

Újabb fenyegetés, ismert játék: FÉLJ!

Félj, mert újra ki fog újulni, ha meg akartad a fitymádat őrizni, akkor tudd, hogy soha nem lesz biztonságban.

Érdekes lelkületre vall, egy hozzászólásban kétszer is följön a lehetőség arra, hogy ne kelljen teljes csonkolást végrehajtani, de mindig hozzá van téve valami, hogy ne érezd magad biztonságban. Elképesztő...

"Szerintem akkoris érdemes megcsinálni, ha esetleg olyan munkád lesz később, ami nem a higéniáról szól. Teszem azt nekem volt egy idegen légiós ismerősöm, aki ugye nem igazán tudott mindig fürdeni, ha épp bevetésen volt. Ezáltal mindig beszűkült neki a fitymája, de ha épp a civilizált világban tengődött, akkor krémekkel mindig kitágította. De aztán egy idő után megunta, hogy mindig ez van, ezért megcsináltatta a körülmetélést."

Ja, ha légiósnak mész egy sivatagi országba, akkor megcsináltathatod, nem tudom, az ide járó fórumozók hány százeléka akar később esetleg légióban harcolni... de van egy elképzelésem.

Nos, én is ismerek egy arcot, aki légiós volt, a francia légióban volt három évig, de neki semmi ilyen jellegű problémája nincs, mindene megvan, amúgy aztán aláírt még két évet, ha jól emlékszem, de ha esetleg csonkíttatta magát, ráadásul ha nem volt elég neki egy részleges metélés, bemetszés, egyéb, hanem teljes körülmetélést választott, akkor föltétlen visszajövök ide és elmesélem!

Kedves kérdező, nagyon nagy a nyomás, de a körülmetélésmániások saját magukat buktatják le a fenyegetésekkel és azzal, hogy élőben soha semmikor nem vállalja egyik se magát.

Vigyázz magadra, vigyázz minden testrészedre, főleg arra, ami nem nő vissza!!

Ne felejtsd el, nekem tönkrement a szexuális életem, ne felejtsd, hogy nem igaz, hogy praktikus és sokan vagyunk így.

Utólag egy teljes körülmetélés miatti iszonyú problémákat már NEM LEHET korrigálni. Ez a lényeg. Ehhez képest az, hogy nem elég a krémes tágítás és aztán fél év után kell egy bemetszés, többször kell visszamenni, ez nem legyen kín számodra, egy "gyors megoldás" sajnos túl gyors és elnagyolt eredményt hozhat, én már megszívtam, de nagyon.

Jobb előtte gondolkodni, mint utána keseregni, amikor már nincs mit tenni!

2009. dec. 18. 14:34
 27/32 anonim ***** válasza:
56%

@ 13:53-mas...

"De úgy voltam vele, hogyha már vágnak, akkor vágjanak nagyon. "

Ugye ezt magad sem glod komolyan??? :S

Ennyire mindegy lenne neked, mit csinálnak a testeddel??? :O!!!

"Végülis ez a te döntésed", ha csak a körmöd kell levágni, vágják már le az ujjad, sőt a csuklódat vagy a karodat is... -.-

2009. dec. 19. 01:40
 28/32 anonim ***** válasza:
0%
Nem a körülmetélést reklámozza itt senki. Az a helyzet hölgyeim hogy ha valakinek fitymaszűkülete van nem enyhére gondolok mert azokat általaban megoldják a krémek (nem mindig) , de közepes, súlyos szűkületnél semmilyen megoldás nem biztos csak a körülmetélés. Teccik érteni?
2009. dec. 20. 12:08
 29/32 anonim ***** válasza:
5%

Hali!

Amondó vagyok, hogy mindenki legyen tisztában a saját lehetőségeivel, azonban ne befolyásolják a szegény kérdezőt semerre sem úgy, hogy közben egymásnak esnek itt egyes fórumozók. Ne felejtsük el, és ennek nyugodtan nézzetek is utána visszafelé, de itt már a két jómadár konfliktusa felé kezdett elterelődni a téma. Jó, persze megértem mindkettejüket, de a veszekedés nem fórumra való, hanem privát chatszobában. Ezért is kellett őket valakinek szétszedni.

Mindössze szegény kérdezőt sajnálom, mert lehetne akár lelkiismeret-furdalása is, hogy egy 1xű kérdése ekkora vitát robbantott ki, és hiába minden segítő szándék, nem tudja, hogy kinek higgyen. Nem csoda, hogy azóta nem jelentkezik...pedig nem ő tehet róla.

Én elmondtam a véleményem, azt tartom is. Azt már a kérdezőre kell bízni, hogy mit tegyen. Lényeg, hogy elősegítsük, hogy helyesen döntsön, és feleslegesen ne csonkíttassa le saját magát, hanem először próbáljon meg alternatívákat, hátha azok megoldják. A vizsgálattól pedig sokan félünk mi férfiak pedig kibír6ó, és a saját érdekünkben történik, akkor is, ha az nem a legkellemesebb.

Kedves Kérdező!

Ha netán visszanézel erre a fórumra, örülnénk, hogyha leírnád tapasztalatodat, mi volt a dokinál, mennyi igazolódott be abból, amit előzőleg - mi, segítő szándékú emberek - leírtunk. Persze nem csodálkoznék, hogyha elveszítetted volna a bizalmad a fórumozókat illetően, de ha visszanézed az eddigi hozzászólásokat, szerintem abból el tudod dönteni, hogy ki és milyen szándékkal írt ide neked. Reméljük, megoldódik a problémád mihamarabb, és ha már nem is írsz ide, úgy megoldást, helyes döntést és további jó egészséget kívánunk!

Üdv: EE

2009. dec. 20. 15:43
 30/32 anonim ***** válasza:
67%

Én nem hiszem, hogy "két jómadárról" lenne szó!

Le van írva fehéren és feketén, hogy hogy járhat pórul valaki egy teljes körülmetéléssel, mert az egyik válaszoló póruljárt, ezzel segít a kérdezőn és bárkin, aki többet akar levágatni magából az indokoltnál, ennyi!

Azt a hülyeséget pedig hagyjuk már, hogy a "nagyobb szűkületnél úgyis teljes körülmetélés kell" mert létezik részleges metélés, ami lehet annyira részleges, hogy akár a háromnegyedét vágják le, de mégse az EGÉSZET, az, hogy a "teljes metélés hozhat csak igazán jó megoldást" az több, mint etikátlanság, több, mint csúnya csúsztatás.

Gondolkozzunk már, miért olyan hülyeség az, ha valaki minél kevesebbet akar magából, gyerekéből, vagy akár egy kérdezőből csonkítani?

Meg ne hülyüljünk már így karácsony előtt...

2009. dec. 21. 11:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!