Van itt olyan fiu aki nem parázik az iskolaorvostol? Ha teljesen megvizsgálja akkor se (fityma és here vizsgálat) az irjon akinek már volt ilyen vizsgálata.
jézusanyám, miket olvasok itt ....
kérdező írd már meg, mi a konkrét probléma!
És aki meg itt írogat hogy tagadják mert mert joguk van hozzá stb, na egyszerűen szóhoz se jutok. a mai tizenévesek annyira nyunyák, hogy az ész megáll.
Mi is annak idején 8-9-10-esével mentünk be (persze csak fiúk), és előtte le kellett vennünk a boxert is, és ott álltunk a doki előtt, igen, de most ezzel mi a baj? Csak fiúk voltunk egymás közt, mindenkinek volt lógója, na és nem mellesleg volt is akinek szűkületet gyanítottak, azaz volt értelme a vizsgálatnak! ezt úgy szeretik a mostani tizenévesek elfelejteni ... aztán meg majd huszonévesen jönnek pl ide is kérdezni, hogy mit is tegyenek a szűkületükkel ... én magam is ismerek olyan 25 éves srácot, aki még a mai nap is azon agyal, hogy hát körül kéne metéltetni, de ő fél tőle és ezért inkább távol tartja magát a szextől, az ismerkedéstől, kb mindentől .... most ez normális?
Úgyhogy az egy dolog h már a kérdésfeltevést se nagyon értem, de az itteni néhány válaszon is ledöbbentem. Igen, tagadd meg, legyél így fiúk közt, a saját osztálytársaid előtt is szégyenlős, aztán meg jöjjenek majd a bajok ... Tényleg nem értem.
Bár ahogy hallom, tényleg van egy ilyen tendencia, hogy pl még a huszonéves korosztály edzések után tusol normálisan ahogy kell, na a tizenévesek már ezt is fürdőnadrágban teszik, mert ugye nehogy az edzőtársuk meglássa a farkát, mert úr isten az mekkora szégyen ...
Komolyan nem értem, vki elmagyarázhatná, mi a fene folyik itt, de ez az orvosi vizsgálatos már tényleg durva. Tehát igenis told le nyugodtan, ne aggódj, nem fogja a doki letépni neked ... vagy mire gondoltál? Mi fog történni? Azt nem akarom elhinni h más fiúk előtt ilyen szégyenlős legyen valaki. De és a többi srácnak talán nincs kukaca? Vagy mi a probléma? Azért örömmel tölt el, hogy volt itt még normális válasz is, de sajnos egyre ritkább és én magam is tapasztalom a mostani tizenévesek extrém szégyenlősségét, de ez alatt azt az extremitást értem, hogy inkább képes a vizes farmerében is haza menni pl miután fürödtek a haverokkal, mint átöltözni, csak mert az amúgy jó haverjai nehogy meglássák amije van ... agyrém ez emberek.
Tényleg kicsit részletezhetnéd, mert egyszerűen nem tudom megérteni az okokat! Megteszed? már csak úgy pszichés szempontból kíváncsi lennék rá ...
Azért már bocs én értem miről írsz,de nem normális dolog,hogy már úgy menjél be az orvosi szobába hogy mindent vegyél le,szem vizsálathoz,vérnyomás méréshez,magasság,súly méréshez nem kell egy száll dákóban állni,nem is normális eljárás.Nemiszerv vizsgálatánál igen is egyenként kell megnézni a srácokat is,már csak fejlődésben is igen nagy eltérések vannak,és jöhet a beszólás,a másik cikizése.Az más hogy bemész alsógatyába,megcsinálják az alap vizsgálatokat és utána kell letolni a gatyát.
A másik meg teljesen más dolog,hogy te elmész úszodába és ott majd átölötzöl,ott senki sem tapogatja a heréd,húzza hátra a fitymád,vagy éppen nézi meg a húcső nyílásodat.Urológiai vizsgálaton sem hívnak még más illetőket be efajta vizsgálatra,ahogy nőknél sem hívnak be nőgyógyászati vizsgálatkor más nőt,hogy nézze már végig.
Egy úszodai átöltözést,zuhanyzást akár nem hasonlíts orvosi vizsgálathoz.A vizsgálat ezen része elég intim,ott ha másképp nem tudják megoldnai legyen jóval hátrébb a társa hogy ne lásson rá a vizsgálat félre.
Most azt gondod végig nők,lányok is normálisnak találnák ha iskola orvosi vizsgálatként szintén bevezetnék náluk is.
21/22 azt viszont nem tudhatod hogy nem volt köztetek olyan akinek ne lett volna ez kellemetlen érzés,vagy más isklásnak a te idődben,sokan fórumokon vállalják fel kinek mi volt a legcikibb élménye.
Katonaságnál is már ahol volt here,fityma vizsgálat,mert sok helyen ott sem volt,ott is csak a vizsgálatok legvégén kellett az alsóneműt lehúzni,nem a alapvizsgálatoknál.
Én megnézném hogy hány felnőtt férfi vállalná,vagy nő hogy a munkahelyeken így zajlódjon a vizsgálatuk,amikor valaki beszól nekik.Nem hinném túl sokan,soknak szája nagy.
De akármilyen orvos előtt(tapintatlan,bu nkó) én sem vetkőznék le teljesen,és akármilyen körülmény esetén sem,nem nomád őslakosok vagyunk,vagy állatok ahol ez megszokott.Kulturált körülmény,hozzáállás elvárható mindenféle nemű,korú embernél.
Persze hogy nagy az ellenérzés sokunkba,hiszen korábban nem volt ez szokás,hogy elmész egy sima vizsgálatra,általános vizsgálatra és a végén már meztelenül ácsorogj,akár többed magaddal.Ezt csinálja akinek ez bejön.
jó hát azért 15-16 éves kistökösökről van szó, nemtom ki szól be vagy ki nem, de legalább edződnek, ha mégis.
egyébként semmi szégyen nincs egy emberi testben, na meg a társának is hasonló lógója van, szal időmegtakarítás és egyebek miatt nyilván nem fog a doki ott várni, hogy egyesével minden srác tolja le.
Nálunk ez így volt, ahogy írtam, bementünk 8-10-esével, és bizony már a magasságmérés, látásvizsgálat is meztelenül volt, de senki nem háborgott. Miért is tette volna? Volt egy előtér, ott le kellett vetkőzni, és onnan már eleve ruha nélkül mentünk be az orvosiba, és így zajlott az egész vizsgálat.
De lehet h félreértettél, és CSAK fiúk voltunk!! lányok külön voltak !!
Akkor sem normális hogy látás és alap vizsgálatokhoz meztelenül menjen be az ember már bocs,15-16 éves már jó esetben nem kistökös.És értem hogy egyneműekről van szó,de nem állatokról,meg nomádokról ott ez megszokott,meg nudistáknál.
A vizsgálat menete ugyanúgy érinti a lányokat is és mért hiszed hogy egy felnőttnek több joga van,több diszkréció illeti meg mint egy fiatalt.Ha egy felnőtt háborogna,akkor egy gyerek,fiatal is megteheti azt.
Ha felnőttet ilyen esetben szakorvos vizsgálja négyszemközt,akkor a fiatalt is megilleti.
Azért vannak jogok,hogy azokkal éljünk,különben minden módon eltaposnak és kellemetlen helyzetbe kényszerítenek a z élet más területén is ha nem élünk azzal.
Mit gondolsz az orvos az orvos társai előtt megvizsgáltatná így magát?Szerintem nem,ha ő nem venne ebben részt,vagy egy felnőtt a munkatársak előtt akkor a fiatalt is megilleti a normális eljárás joga.
Attól hogy te ezt tartod normálisnak,nem az,akkor te így vizsgáltasd magad minden helyzetben nyugodtan,de mert neked ezzel nincs bajod másnak nem kell hogy állatok módjára bánjanak vele.
Most is sokan vannak akik nem mernek szólni,akkor nem lenne ennyi kérdés mind fiúknál,mind lányoknál.
Honnan tudod hogy örültem a kortársaid,a többi iskolás az ilyen vizsgálatnak,hogy nem volt nekik kellemetlen,vagy megalázó?
Elhiheted nem azért nem szólt senki a sulitokba mert mindenki ezzel egyetértettet,hanem mert nem is mert szólni.
Sok fiatal nem azért viccelődik ilyen helyzetbe mert nem kínos neki,hanem mert ezzel próbálja oldani a feszültségét,ahogy felnőtteknél sem azért vannak az ilyen ugratások.De ettől még kínos.
Szerintem amit te leírsz hogy minden vizsgálatot meztelenül végezzenek 10-esével,csoportosan már bocs de egyáltalán nem normális.Mért fogorvoshoz is meztelenül mész,vagy rendes szemész,fülész is úgy vizsgál.
Magad nevében beszélj.A lányok gátlásosabban mint a fiúk.
Itt a felfogásodban a baj,hogy a beteget is megilletik a jogok,a szemérézet,a diszkréció,a titoktartás joga,azért vannak jogaink hogy éljünk is vele,és nem azt kell nézni hogy az orvosnak mi a kényelmes,mi a gyors,ha ezt néznénk akkor minden orvosi vizsgálat elég durván zajlana.A saját érdekünket kell nézni és a jogunkkal kell élni.
Nem tart sokkal több időbe ha alsóneműbe megy be a fiatal,vagy felnőtt és az alap vizsgálat után kérik meg hogy húzza le,az orvosnak egy két keze van,egyszerre egy embert tud megvizsgálni,attól hogy egy csoportot bevezényel és megalázó helyzetbe hoz még nem fog a vizsgálat gyorsabban menni.Korábban és más helyeken is meg tudták oldani hogy egyik várakozott addig a másikat vizsgálták,de nem meztelenül.Vater 50-en felül van,városi suliba járt,alsóba falúsia és érdekes módon nem is találkozott ilyen vizsgálattal,főleg nem tömegesen végzettel.Ha a glott gatyásnál,mert ő is abban az időben született sem volt ez normális eljárás akkor a már modernebb világba sem az.Sőt elmondanám tesin nem tesizhettek középiskolába a lányokkal,közgázba járt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!