Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Fitymaszűkület, mit kezdjek vele?

Fitymaszűkület, mit kezdjek vele?

Figyelt kérdés
Szebúsztook'! Az lenne a problémám hogy 15 éves fiú vagyok (nem ez), és feltehetőleg fitymaszűkületben szenvedem :' (, mivel álló helyzetben nem tudom teljesen hátrahúzni. Tanácstalan vagyok, hogy mit kezdjek vele. Mivel van egy barátnőm, akivel lehet, hogy eljutunk odáig, hogy először úgy együtt legyünk úgy. De félek, hogy ezzel a kellemetlen dolog nem szeretkezhetünk. (vagy mégis?! ) mit tudok kezdeni vele? Orvoshoz nem nagyon (sőt eggyátalán) nem akarok menni :/
2013. aug. 19. 00:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
75%

Hello: én 18 éves vagyok hasonló gonddal. A szituáció nálam: makka alá már fájdalmas húzni, plusz a fékem is rövid, nekem is esedékes lenne má, barátnőm nagyon húz vele. A tanácsaim:

-szeretkezni tudsz, de fájni fog valoszinűleg és ha súlyos a szűkület, fel is repedhet a fityma, ami elég kellemetlen lehet.

-orvost nem fogod tudni megkerülni, én is most arra várok mikor hivnak be.

-mond el barátnődnek, ha szeret megérti.

2013. aug. 19. 00:34
 2/12 anonim ***** válasza:
36%
Pedig itt egyikünk sem orvos, és ő a szakavatott a témában.
2013. aug. 19. 08:25
 3/12 anonim ***** válasza:
45%

MIvel fiatal vagy,lehet hogy tudod még nyújtania fitymád,ez azt jelenti,hogy szépen kezd el meleg vízben a fitymád hátrahúzkodni minden nap,esténként,ez akkor a leghatásosabb ha már merev lett a péniszed,ettől idővel lazulhat a fityma és midnig hátrébb tudod majd húzni és kevésbbé fog fájni,a lényeg óvatosan kell csinálni,nem erőltetve.

Aztán simán egyedül is kérhetsz időpontot az urologustól és elmehetsz vizsgálatra a szükületet lehet simán fityma plasztikvál kezelni,ekkor egy vágással lazítanak a fitymán.

sok orvos a metélést javasolja úgy is hogy nem szükséges,így jobb akár több orvost felkeresni.De ha lanakdtan hátra tudod húznia fitymád és mereven is valamennyire hátra megy akkor erre nincs szükség metélésre.

Előbb a szükületed kezeld valahogy és ráérsz később is a sexel,még fiatal vagy,nem késtél le semmit sem.

2013. aug. 20. 13:49
 4/12 anonim ***** válasza:
7%
Menj el urulógushoz. Ne félj a metéléstől 2 hét után olyan mintha semmi sem történt volna és 1 életre megoldódnak az ilyesfajta próblémáid. A plasztikával lassabban gyógyul és újra beszűkülhet. Az ilyen nyújtások meg maga a vicc.Csak húzod vele az időt. Én azt mondom ne félj a metéléstől semmi extra nincs benne , rutin műtét. Sok szerencsét!
2013. aug. 20. 16:58
 5/12 anonim ***** válasza:
78%

...mondja ezt egy metéléspárti mániákus nő, mint az előző, akinek már számtalanszor be lett bizonyítva, hogy fitymanyújtás márpedig létezik, szóval tudja ezt a kisasszony, csak próbálja a dolgokat úgy formázni, hogy belásd, nincs más, mint a metélés, pedig van. Itt is fel vannak sorolva a módok, miket kezdhettek a szűkületeitekkel, (már ha tényleg szűkület az, és nem a fitymafék.):

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__1..

De először is tisztázd azt magadnak, mi miatt nem megy hátra a fitymád,és kérj segítséget!

Az elsőnek meg:

Ne nyaggasson a barátnőd ezzel, mert a szerszámod nem az övé, hanem a tiéd, és te szenvedsz meg azért, hogy jól működjön a saját férfiasságod. Tisztázd azt, ki miatt csináltatod meg azt a péniszt! Miatta, vagy magad miatt? Ha elcseszik és elhagy a pipi, akkor mi lesz, csak mert elsietted, mert a barátnőd nyaggatott? Pont az ilyen hülyeségekkel lehet könnyen a vesztedbe rohanni!A fenti topikot te is olvasd át, mert az neked is segíthet, és ne menj bele olyanba, amivel te nem értesz egyet, és ne hagyd, hogy a doki rád erőszakolja a saját elképzeléseit!

Nyaggatás ide vagy oda, inkább később a célba, mint korábban a halálba/vesztedbe!

2013. aug. 20. 18:10
 6/12 anonim ***** válasza:
76%

Előző hozzászólóval sokban egyetértek. Tényleg érdemes több orvoshoz elmenni és nem elhamarkodni mert akkor mindenképp megszívod.

Egyébként teljes körülmetélés (TKM) egyáltalán nem szükséges minden esetben. Sokan szeretik úgy beállítani mintha csak ez az egyetlen megoldás lenne...Részleges körülmetélés (RKM) szintén lehetséges, de plasztika is. Mindez a szűkület súlyosságától függ. Az orvosoknak az előbbi a legkényelmesebb, ezért is ajánlom, hogy több helyre menj el és kérd ki a véleményüket.

Szerintem a szex ilyen helyzetben elég veszélyes lehet. Hegek lehetnek a fitymán és még inkább beszűkül, ezenkívül kegyetlenül fájhat. Akár ha magadnak megpróbálod hátrahúzni a bőrt azt fogod tapasztalani hogy majd' behugyozol a fájdalomtól. Szex közben ugyanez lenne.

2013. aug. 20. 21:44
 7/12 anonim ***** válasza:
20%
4 es vagyok! Nem vagyok nő , sőt már én is átestem a műtéten. Én is évekig halogattam a műtétet pont az olyanok miatt mint te.Sokkal egyszerűbb bemenni 1 napra a kórházba megcsinálják (őt még áltatásba is) másnapra meg 1 kis kellemetlenség a 3. nap után meg már szinte semmi sem. Egyébként ha te nem vagy metélve hogy tudsz bármit is mondani a dolgokról , magyarzád már el nekem... Engem is megijesztettek itt a fórumon azok a torz emberek akik írták hogy 20 év után esett ki a varrat, hát könyörgöm 1 hónap után visszamegyek a kórházba. Meg érdekes a zsidók , arabok, meg akiknél általános a metélés boldogan élnek. De mind1 nem magyarázom neked te vagy itt a főorvos úr aki mindent tud , tapasztalat nélkül leírja hogy milyen szörnyű dolog ez a rutin műtét. Köszönöm neked meg az ilyen hasonlóan okos , tapasztalt embereknek hogy nem mertem elmenni megcsináltatni 4-5 évig.
2013. aug. 21. 09:48
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

:-) figyusz, szerintem a "metélés párti nő" én vagyok, és továbbra is azt mondom, hogy a meleg vizes huzivoni, a babaolaj, meg a többi ilyen hülyeség nem fog segíteni, illetve max ideig - óráig lesz egy kicsit jobb, aztán újra beszűkül. A fitymaszűkület megoldása az orvostudomány mai (több ezer éves tapasztalata szerint) a körülmetélés, mégpedig az amikor a teljes fitymát eltávolítják. Nincs ebbn semmi rossz, meg fogod szokni, nagyon egészséges, férfias dolog és valóban: női szemmel is sokkal jobb! :-)

Az előzőnek meg: köszi, hogy normálisan leírtad!

2013. aug. 23. 00:16
 9/12 anonim ***** válasza:
78%

Kedves 4-es!

Tévedni emberi dolog, de nem ez itt a lényeg. Az már inkább, hogy az az itt is csak hetvenkedő metéléspárti kopasz csajszibarack, aki alattad írt, és akiével a te írásod könnyen összekeverhető, azzal együtt túloztok és általánosítotok.

Az az ürge, aki itt ijesztgette a népet a maga rossz tapasztalatáról, hogy őt kisgyerekkorában akarata ellenére körülmetélték teljesen, és itt siránkozott a kérges makkja miatt, már rég nincs itt. Egyedi eset lehet gondolom, nyilván mással nem így történik, azonban egy műtét végeredménye lehet fel is út, le is út, ezért kell alaposan és logikusan átgondolni, és megszervezni ezt rendesen. Ha te inkább megijedtél, ahelyett, hogy utánanézel rendesen, és segítséget kérsz olyanoktól, akik értik is, amit írnak, és nemcsak beszélnek a semmibe, lehet nem vártál volna értelmetlenül 4-5 évet azzal, hogy foschol a műtéttől. Ez a te döntésed volt így, akkor is, ha a tisztánlátásodat egy ijesztéssel beszennyezték. (Egyébként a kérgesmakkú srác, aki itt siránkozott, 4-5 évesen hogyan mehetett volna vissza az 1980-as években a kórházba 1 hónappal a műtét után, azt elárulnád nekem? Mert bár nem értek én se egyet azzal, amit és ahogyan itt ő csinált, őt megerőszakolták, és ettől a lelki traumától szenved ő, amivel nem tud mit kezdeni, az állam pedig nem állt mellé sem akkor, sem később. Ha "torz" személyeket említesz, Ő lehet EGY! Ki még?)

A döntés a tiéd, nem másé! Nem 1 db véleményt kéne figyelembe venni, hanem utánakeresni, utánakutatni, és csak utána mérlegelni, és dönteni. Ne mást hibáztass azért, mert te ezt elmulasztottad!

A zsidókat, arabokat, muszlimokat ne keverjük ide, az másvilág, más éghajlat, más nevelés, mi pedig magyarok vagyunk, induljunk hát ki magunkból! Mert akkor most azt is ide lehetne keverni, hogy MIFÉLE EMBERTELEN MÓDSZEREKKEL végzik el ezeket a beavatkozásokat? Ahol a gyerek mindent érez, mert baszhnak érzésteleníteni, kesztyűt húzni,... satöbbi... Vagy neked nem így csinálták? Veled talán emberiesebben bánt a magyar mostoha egészségügy?

"Egyébként ha te nem vagy metélve hogy tudsz bármit is mondani a dolgokról , magyarzád már el nekem..." ... "De mind1 nem magyarázom neked te vagy itt a főorvos úr aki mindent tud , tapasztalat nélkül leírja hogy milyen szörnyű dolog ez a rutin műtét."

Nem magyarázom. Nem vagyok főorvos, de azért tudom, hogy milyen egy jól megcsinált fitymaplasztika, mert jó volt az orvosválasztás. E bekezdés legelején beszúrt két idézetet nem azért nyomtad ide, mert annyira érdekelne téged, hogy mit válaszol a másik, hanem hogy dühöngj egyet, ez a válaszodból világosan kiderül. Azért mert te ennyit vártál, és rajtad speciell nem segített a fitymaplasztika, amit vagy megpróbáltál előtte vagy nem, az nem más hibája. Különbözőek vagyunk, van akinél beválik, van akinél nem. Ha nálad meg se próbálták, nem biztos, hogy olyan beállítottságú volt az orvosod, hogy azt megcsinálta volna neked. Ez sem más hibája, hogy te éppen azt az orvost választottad, ahogy a 4-5 év félősködésed sem. Ne mást hibáztass azért, mert te így jártál, te döntöttél így, és nem más! Ha neked ennyi idő kellett ahhoz, hogy kiforrjon benned az elhatározás a körülmetélésre, akkor ennyi kellett ahhoz, hogy megérj rá! Nyilván nem a metélésmániákus kopaszcsajszi fogja élvezni utánad a műtéted előnyeit,nem őérte csináltattad meg, éppen ezért neki nem számít, mit választasz!? Ő nem lett volna ott egy papírzsebkendővel, hogy megvígasztaljon, ha a műtétedet neked is elcseszték volna, mint a kérgesmakkú srácnak.

Függetlenül a 7-es hozzászólásodból érezhető hangvételedtől, a 4-5 év késésed ellenére én azért örülök, hogy neked jól sikerült a műtéted, és jó döntést hoztál magadról, ha így érzed, de másnak azért add meg te is a választás jogát befolyásolásmentesen, ha már neked ez nem adatódhatott meg! Ne add tovább a negatívumokat, csak mert te így jártál, mert akkor semmivel nem leszel különb a kérgesmakkú srácnál!

A körülmetélés vs. fitymaplasztikáról itt helytelen lenne vitát vagy inkább vitatkozást nyitnunk, mert ez nem az a fórumtopik. Nem is ez a célom a válaszommal, ezt légy szíves te is tartsd tiszteletben, ahogy én is akceptálom a te véleményedet a KM-ről!

Rendben?

Továbbra is tartom azon álláspontomat, hogy ezt a döntést nem szabad elsietni, és a kérdező (akár az 1. hozzászóló is) ha teheti, kérjen segítséget olyan személytől, aki nemcsak okoskodik itt, de érti is, amit ír, ugyanakkor a különböző orvosi megoldások között pártatlan tud maradni! Ezért is linkeltem be a mellékelt topikot, mert én is ott találtam azt a valakit, aki képes egy ilyen kényes és alapos körültekintést igénylő dologban mások segítségére lenni úgy, hogy az ő érdekeit tartja szem előtt, akit ebből kifolyólag nyugodt szívvel ajánlok minden segélykérő figyelmébe!

2013. aug. 23. 04:19
 10/12 anonim ***** válasza:
24%
Igaz! Igazat adok neked így újra átolvasva. Csak én leírom hogy nekem segített a metélés. Az orvosom mondta ezeket a dolgokat egyébként hogy a plasztika nem minden esetben jó stb...Én is féltem a műtéttől de főleg hogy utána milyen lesz...de semmi hátrányt nem érzek belőle.Nem mondom ha lesz gyerekem rajta is megcsináltatom , csak ha szükséges.De csak azért úgy mellkékesen megkérdezném , mi baja származhatna belőle?
2013. aug. 23. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!