Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Fitymaszűkület. Megoldások?

Szepi575 kérdése:

Fitymaszűkület. Megoldások?

Figyelt kérdés
Tanácsra lenne szükségem. Nem a legsúlyosabb fajta szűkületem van, teljesen hátra tudom húzni, szex közben sincs vele komolyabb baj. Az első együttlétnél 3 éve berepedt, de csak akkor az egyszer, vérzett is. A berepedés után jobb lett, előtte még nem tudtam kényelmesen hátrahúzni, utána már minden gond nélkül. Semmi különös nem volt, leápoltam a sebet és pár nap alatt be is gyógyult. Mostanában inkább az esztétikai része zavar a dolognak. Voltam már vele urológusnál, de csak egynél és egyszer, mivel az volt a válasz, hogy TKM, amire persze egyből nemet mondtam. Igazából pontosan nem tudom megmondani, hogy mióta van ezzel probléma, igazából 14 éves korom előtt (az első szex) nem nagyon figyeltem fel rá. Valószínűleg olyan 11-12 éves korom körül alakulhatott ki, de az 14 éves korom óta stabilan elviselhető állapot áll fenn. Másik problémám, hogy kicsit el van görbülve balra, körülbelül 10 fokkal a matyi, de nem úgy, hogy a vége, hanem mintha ráfogtam volna eltekertem volna picit balra és úgy maradt volna. Erre megoldás? Esetleg összefüggésben lehet -e?

2013. aug. 15. 18:42
 1/4 anonim ***** válasza:
36%
Bocs,de csak privátban,ha valóban érdekel.Nem akarom én itt vitatkozni senkivel sem.
2013. aug. 15. 18:51
 2/4 anonim ***** válasza:
28%
Helyes döntés, egy hátrahúzható fitymára TKM-et javasolni több mint felelőtlenség a doki részéről.
2013. aug. 18. 01:07
 3/4 anonim ***** válasza:
27%

Most akkor meg akarod oldani a problémád vagy sem?

Ha igen, akkor csináltasd meg a műtétet. Ez a TKM, RKM, meg még ki tudja milyen rövidítésen lovagolni teljesen felesleges: ha a fitymád szűk, azaz merev állapotban nem húzható hátra könnyen, akkor azt meg kell oldani, mert magától jobb nem lesz, csak rosszabb.

2013. aug. 18. 03:07
 4/4 anonim ***** válasza:
18%

Érdemes elgondolkodni, hogy ki és milyen módszerre fogja megoldani a szűkületet. Nyilván az orvosnak a legegyszerűbb az, ha az egész fitymát levágja. Te viszont a legtöbbet ezzel veszítheted. Ezért ezt nem ajánlom.

Ha a fityma nem annyira szűk, akkor tényleg lehet részleges metéléssel megoldani. A lényeg, hogy minél több maradjon meg a fitymából. Érdemes előre ezt tisztázni.

Az orvosok között sajnos sok olyan van, aki kitalálja, hogy SZERINTE mi fontos és mi nem. Nemrégiben per lett abból, hogy egy 50valahány éves nőnek a sebész levágta az egész csiklóját, holott a rákosodás miatt amennyit le kellett valóban vágnia, az jóval kisebb volt, vagyis lett volna. Levágta az egészet.

Utólag már lehet perelni és botrányt csinálni, egészség attól sajnos nem lesz.

Nekem megcsinálták a teljes körülmetélést és nagyon elégedetlen vagyok vele. Javaslom, ha nem akarsz úgy járni, ahogy én, akkor jó előre tisztázd, hogy ki hogyan akar megoldást nyújtani, mennyit akar vágni és hogyan.

2013. aug. 24. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!