Mennyibe kerülne a körülmetélés vagy a másik beavatkozás?
Az a helyzet, hogy szerintem rövid a fitymafékem és a bőrt sem tudom úgy hátrahúzni, hogy ne szorítsa a péniszemet vagy ha sikerül akkor fáj egy kicsit. Emiatt úgy érzem, hogy nem bírok teljesen erektált állapotba sem kerülni. Mi a megoldás? Vajon elég csak a fitymafék problémát orvosolni, vagy mindkettőt megoldja a körülmetélés? Mennyibe kerülne ez az egész, vagy külön-külön?
Köszönöm
off: mennyi ostoba ember van ezen az oldalon "a körülmetélés vallási procedúra" falnak megyek az ilyenektől!
on: Többféle megoldás létezik a problémádra. A rövid fitymaféket is lehet orvosolni a kantár/fitymafék átvágásával. Nagyon kicsi beavatkozás, helyi érzéstelenítés. Előnye hogy nagyon gyorsan gyógyul, és megmarad a fitymád. Viszont ha szűkületed van arra ez nem megoldás. Ott is többféle dolog szóba jöhet. Egyik alternatíva ha nagyon enyhe a dolog akkor írnak fel szteroidos kenőcsöt ami megoldhatja a problémát. Ha az nem segít akkor műtéti beavatkozás jöhet szóba. Ebből is van többféle. Bemetszés, részleges körülmetélés, és teljes körülmetélés. De az lenne a legjobb ha elmennél egy urológushoz és beszélnél vele. Nekem is vannak személyes tapasztalataim ha érdekelnek írj privátot. Ja és van az oldalon egy EE nevezetű úriember aki szintén jártas ezekbe a dolgokba. Őt is megkeresheted, biztos szívesen segít.
A körülmetélés és a vallás messze nem ugyanaz. Nem minden körülmetélt zsidó és nagyon sok zsidó van, aki meg nem körülmetélt. A mohamedánoknál nagyon jellemző, de a keresztényeknél is gyakori. A hinduknál talán nem elterjedt indiában.
Ha körülmetélést végeznek, akkor nagyon sokszor a fitymaféket is eltávolítják. Nincs funkciója a féknek, ha már nincs előbőr. Érdemes egyszerre végezni, de nem a pénz miatt, hanem a műtét és a gyógyulás miatt.
A fitymaféknek a fityma visszahúzása a makkra volt a funkciója. De ha fitymaszűkületed van, arra valóban van több megoldás is, éppen ezért hallgass a #4-es hozzászólóra, mert mindent jól tud.
Te viszont alapból adhattál volna egy életkort is meg, Kérdező...
hehe, aki az életkort mindig EE kérdezgeti, de hogy miért???
szerintem ami fontos:
-orvos eldönti
-ha körülmetélést javasol, akkor legalább még egyet meg kell kérdezni. mert az nem azért nőtt oda, hogy levágják, ha nem muszáj. a sivatagban más a helyzet, itt kevesebb a homok és több a víz.
A körülmetélés nem drága és gyorsan megcsinálják, mert a dokiknak egy egyszerű rutin.
De pl én rosszul jártam vele, most megyek bőrpótlásra, hogy legyen előbőröm.
Kérdező, jól gondold meg, mit csináltatsz.
A féknek van haszna, mert sok rajta az idegvégződés, de ha probléma van vele, feszül, akkor át kell vágni, nincs mese. Viszont pont emiatt felértékelődik a fityma és főleg annak a belső érzékeny bőre, többezer idegvégződéssel. Egy szűkület megoldása 2013-ban egy tisztességes orvos által úgy néz ki, hogy (sorrendben mondom, a szűkület erősségének függvényében létezhet):
- tágítás, krémekkel segítve
- bemetszés
- plasztikák (z vagy t)
- végső esetben részleges metélés, amikor a beszűkült részt távolítják el, szóval maximum a fityma kétharmadát-háromnegyedét.
Ez utóbbi biztosan működik erős szűkület esetén is.
Ha nekem ezt csinálták volna, akkor most rengeteg baj nem létezne és nem rohannék bőrpótlásra méregdrágán - amit valószínűleg a here szöveteiből tudnak csak megoldani majd. Szóval, szép kis történet, szerintem senki ne akarja kipróbálni, milyen, ha nincs előbőre :(
Amennyit lehet, meg kell tartani belőle, hogy védjen. Nem mindenkinek válik be a fedetlen makk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!