Olyanok véleményére lennék kiv akik estére bepisil/tek/nek. Hány éves korotokig pelenkáztak a szüleitek? és hány éves korotoktol csináltátok magatoknak.14F
A bepisilést alaposan ki kell vizsgálni!! Nem elég a háziorvos, és az UH. Gyermek nephrológiára (vesegyógyászat) kell beutalót kérni, ahol kivizsgálják mi állhat a háttérben, és akár kezelni is lehet gyógyszeresen. Felvesznek egy alapos anamnézist (voltál-e valaha teljesen szobatiszta, csak éjjel pisilsz-e be, van- vizeletelcsepegés stb.), végeznek vérvételt (főként a veseműködés irányában), vizelet rutin,-bakteriológia,-fajsúly vizsgálatot, 24 órás vizeletgyűjtést, lesz hasi UH, ideggyógyászati vizsgálat, esetleg pszichológiai beszélgetés. Kb. 3 napi bennfekvéssel jár, és megfelelően kivizsgálnak, és orvosolják a problémádat. A háziorvosnak is tudnia kéne, hogy létezik ez a vizsgálatsorozat!!! 14 évesen ezt nem lenne szabad így elbagetalizálni, mert komoly lelki problémáid lehetnek ez miatt a későbbiekben.
Ami pedig magát a kérdésedet illeti! 14 évesen, már meg kéne tanulnod önállóan feltenni magadra a pelenkát. Meg tudod csinálni akár fekve, akár állva is, csak gyakorolni kell. Ha megfelelően, elég szorosan illeszkedik a combodnál, és a péniszedet középre és lefelé irányítod, akkor nem fog kifolyni a vizeleted. Már kamaszodsz, változik a tested, légy önálló e téren!
Az első fele a válasznak kb hijába való billkoptatás volt me be én tuti nem fekszem korházba, és az anyukám is így gobndolja. megbízható az orvosunk, inkább rá hallgatunk ebben a tekintetből mint rád, bocs.
tényleg megkéne amúgy tanulnom felvenni, de nem tudtam hogy ez ennyire gáz. nem éreztm anak.
+anyukám amúgy aztmondja ha valami bajom lenne, ami veszélyes rám, akkor az ultrahang, és a vérkép az kihozta volna.
15. vagyok!
Ápolónő vagyok bocs!! Olyan helyen dolgozom, ahol bepisilős gyerekeket is vizsgálnak, bocs!! Megfelelő kezeléssel ágytisztává válnak, bocs!!
Ja, és legfőképpen azért is bocs, hogy csak SEGÍTENI szerettem volna, hogy 14 évesen ne kelljen pelenka a fenekedre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
köszönjük a segítséget, de még mindig a mi orvosunknak van Doktoria, és diplomája, és sok gyerekkel foglalkozik, és nem neked. anyukám egyik testvére is ápoló, és ő is sokat dolgozik, sok sok pisis kakis pelenkát cserél naponta a betegeken...
majd kinövöm, vagy nem, nem érdekel. engem az érdekelt hogy gáz e ha anyukám csinálja, ezek szerint gáz, erre kaptam választ. megpróbálom megtanulni felvenni magam, addig meg anyukám segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!