A páromnál márciusban az egyik heréjében daganatot észleltek,miután eltávolították neki egy műtét során,azóta 4 kemoterápiás kezelést vészelt át,most az 5.kezelés 2.napjánál tart. Mielőtt elkezdődött a kemoterápia,azt mondták neki,3-4kezelésre szükség lesz. Most a 3.kezelés után viszont találtak nála egy nyirokcsomót a hasában,ettől kicsit megijjedtem :(
Most mi lesz?
A hererák 100%-ban gyógyítható?
Ez baj,hogy nyirokcsomó lett a hasában? Azt mondták nagyon jók az eredményei,csak még ezt el kell tüntetni. Ehhez mennyi kezelésre van még szükség?
Sajnos semmilyen rák nem gyógyítható 100 %-osan. A hasi nyirokcsomó pedig áttétre gyanús, mert a rákok a nyirokutakon keresztül is terjedhetnek. Én ismerek felgyógyult hererákos férfit, illetve ő 5 éve tünet, és tumormentes, azt mondták, minimális az esély, hogy baj lesz, ha 5 év alatt nem jött vissza a betegség.
2012. aug. 14. 21:15
2/12 anonim válasza:
A hererák NEM 100%-ban gyógyítható. A szembeszomszédom is ebben halt meg. Ha a kemók alatt hasi nyirokcsomó áttét "keletkezett" akkor igen komoly gond van. Mielőtt megkiabálnak az okosok engem 2010-ben műtöttek heredaganattal... A túlélés függ a szövettani daganat fajtától, karcinóma és choriokarcinóma a legdurvábbak.
Kérdezz, ha valamire kíváncsi vagy.
2012. aug. 14. 21:15
3/12 A kérdező kommentje:
Ez a nyirokcsomó kb.2-2,5mm-es. Mit gondoltok,műteni kell majd erre? :( Nem gyógyítja meg ez a kemoterápia ezt a csomót? A doktornő nem mondott semmi műtétet :(
2012. aug. 14. 21:34
4/12 anonim válasza:
Ha időben elkapják gyógyítható, viszont ha van áttét az nem túl jó....
2012. aug. 14. 21:35
5/12 A kérdező kommentje:
Időben észrevettük,a nyirokcsomó áttét az nemrég alakult neki ki,még a kemó alatt. :(
2012. aug. 14. 21:38
6/12 anonim válasza:
Én azt írtam, hogy az baj. Mert nem hat a kemó rendesen, ha a kezelés alatt áttét keletkezik. Lehet műtik majd. Vagy addig kemózzák szegényt, amíg bírja vagy eltűnik az áttét.
2012. aug. 14. 21:46
7/12 A kérdező kommentje:
én pedig abban bízom,hogy már műtétre nem kerül sor. És meg fog gyógyulni,biztos vagyok benne
2012. aug. 14. 21:50
8/12 anonim válasza:
El lehet zárkózni az igazság elől persze... Mindenki azt hisz amit akar. De neked lelki pátyolgatás kell inkább úgy látom. Nézd meg mi a szövettani eredménye a párodnak. Karcinóma és choriokarcinóma az nagyon komoly (mint fentebb írtam), a teratóma-> kemórezisztens stb... Utánaolvashatsz a neten, mindent megtalálsz még azt is, hogy milyen kemoterápiáknak mennyi a finanszírozása...
2012. aug. 14. 22:03
9/12 A kérdező kommentje:
megnézném hidd el ha itt lenne a papír a lakásban,ugyanis a párom éppen most a kórházban vészeli a kemós napjait és a papírok nála vannak. A TB finanszírozza a kemoterápiás kezeléseket,tehát ezért nem kell fizetnünk.
2012. aug. 14. 22:14
10/12 anonim válasza:
Nem érted ugye? Azért írtam, hogy még azt IS megtalálhatod a neten, hogyan finanszírozzák. Ez felesleges infó, de MÉG EZ IS FENT VAN. Tehát utána nézhetnél bárminek ezzel a betegséggel kapcsolatban ha akarnál vagy tudnál... Nekem sincs kezemben a papírom, de tudom, hogy milyen volt a szövettanom... De nem tudok segíteni (senki sem tud), ha nem keveredsz ki a kezdeti sokkból, arra nem is akarok gondolni, hogy ennyire buta lennél.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!