Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Részleges vagy teljes körülmet...

Részleges vagy teljes körülmetélés a javasoltabb?

Figyelt kérdés
Tapasztalatokra lennék kiváncsi ki melyiket csináltatta és, hogy jól döntött-e. Nyilván az urológus dönti majd el, de ha nem egyértelmű az, hogy teljes kell hanem esetleg választhatom azt, hogy csak annyit vágjanak le amennyi feltétlen szükséges, akkor ez jó döntés lehet, vagy mindenképp a teljes legyen? Egy fitymafék műtétem már volt sztk-ban, de nem segített. Fizetős magán rendelésre mennék, mert márciusra kaptam időpontot a vizitre Győrben. Magánba mondjuk nem tudom mekkora a várólista.

nov. 25. 20:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%

Részlegest választottam. Kevésbé színeződik el idővel a makk, mert el fog. Legalább részben védi a makkot, de nyújtással állítólag növelhető.

Évek óta volt a műtét, de nem tudom megszokni, az állandó ingerlést, ez lenne a fityma feladata a védelem mellett...

Ahol ez nemzeti szokás, ott csak kicsit vágnak le. A részleges is jóval nagyobb, nem hogy a teljes.

nov. 25. 20:47
 2/13 anonim ***** válasza:
87%
A féknek a szűkülethez semmi köze.
nov. 25. 21:02
 3/13 anonim ***** válasza:
64%
Én is utánanéztem előtte és bepróbálkoztam, hogy csak egy részét vágják le, de ment az egész, mert "annak van értelme ha állandóan kint van" :D Gondolom orvosa válogatja
nov. 26. 01:21
 4/13 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem semmiféle nem javasolt...
nov. 28. 13:01
 5/13 anonim ***** válasza:
60%
Részleges értelmetlen és sok esetben nem nyújt megoldást, mert visszaszűkül.
nov. 28. 17:38
 6/13 anonim ***** válasza:
60%
1 Ezek nem valódi okok a részlegesre amit írtál. Amúgy meg, hogy szabadon van a makk az elég hamar megszokható. Van aki 'azonnal' megszokja, mert nem zavaró, szűkületeseknél szokott zavaró lenni, ott ez 1 héttől max 1-2 hónapig tartó idő.
nov. 28. 17:41
 7/13 anonim ***** válasza:
60%
3. Jobban jártál mert nem mindenkinél megoldás a részleges. De hogy mikor van kinn a makk vagy nincs nagyon sok tényezőtől függ, nem attól hogy valami teljes vagy részleges. Ráadásul ez nem 2 állapot hanem egy tartomány. Részlegesnél kevesebbet vágnak, teljesnél többet de ez teljesen egyéni hogy kinek mekkora a méretváltozása. Másik dolog, hogy erről nem az orvos dönt metélésedről, annak stílusáról, hanem te. Ha ő dönt róla az már rég rossz.
nov. 28. 17:45
 8/13 A kérdező kommentje:

Volt egy email váltásom egy pesti magán dokival akinél ezt majd csináltatni szeretném. Nagyjából leírtam, hogy szeretném, hogy csak a fitymaszűkület miatti részt vágják le, mert törekednék a "hagyományos" állapothoz csak szűkület nélkül. Ezt a választ kaptam: A bőr műtét után általában hátra húzódik a makk mögé és később , kb.3 hónap múlva előre húzódik, rámegy majd a makkra nyugalomban.

Hogy műtét után meddig fog érni a bőr az nem attól függ mennyit vágunk le, hanem inkább attól, hogy önnél mennyire húzódik vissza a pénisz nyugalomban.

Viszont ebből nekem pontosan nem jött át az infó, hogy itt arról van szó, hogy lehet, hogy valakinek kisebbet vágnak le valakinek nagyobbat a fitymából? Mert számomra amikor azt mondják, hogy valakit körülmetélnek az egy előre meghatározott dolog, hogy a péniszen mit hol vágnak le, meg a neten talát képeken is mind, ugyan úgy rajzolja be. És akkor van a részleges körülmetélés amikor csak annyit vágnak le, hogy a szükület probléma megoldódjon ?

7: Azt nem tudom pontosan mennyire igaz ez, hogy én döntök nem az orvos. Az orvos tudja, hogy hol kell vágni ahhoz, hogy megszünjön a szűkület. Az igaz, hogy abban talán tudok dönteni, hogy ha van olyan vágás ahol marad fityma de a szűkület megszünik akkor ne a teljes körülmetélés történjen, hanem ez.

nov. 29. 19:12
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

8. Nem meghatározott mennyit vágnak. Részlegesnél mondjuk úgy a

minimálisra törekednek, próbálnak annyit amennyire 'kiterjedt' a szűkület ennél tényleg az orvos látja mennyit szükséges vágni. Itt lehet kisebb nagyon kiterjedése. Ha túl keveset vág mint amekkora része érintett akkor szokott visszaszűkülni, vagy sokaknál korral is szűkül (genetika). Ezért javasolják teljeset ahol annyit próbálnak vágni amennyit lehet. De ahogy írtam ez sok mindentől függ. Ahol nagyobb a méretváltozás egy teljes metélés is fedheti a makk egy részt lankadt állapotban. Én azt mondom hogy felesleges annyira ragaszkodni a fitymához, de persze kinek mi jön be. De nagyon ne gondold túl, nem fog zavarni ha nincs, semmiben nem lesz különbség...

nov. 30. 02:00
 10/13 anonim válasza:

Az elsőnek egyébként igaza van.

A rituális körülmetélés, amit mondjuk a zsidók is csinálnak, úgy néz ki, hogy a fityma túllógó részét két ujjal megfogják, előrehúzzák majd a makk előtt levágják egy egyenes metszéssel (nincs is körkörös mozdulat). Ezzel lényegében a felső előbőr kerül lemetszésre, (ez a milah nevű szakasz, vagyis a tulajdonképpeni metélés). Ezután a maradék alsó előbőrt (amely a legtöbb ideget tartalmazza) felvágják és visszatűrik a makk peremére, de, nem vágják le (ez a periah szakasz).

Érdekes módon egyébként sokáig (19.-20. század) az orvosi sebészetben is ezt a módszert alkalmazták, persze sterilebb módon mint a rituálé alatt, csak később lett divat hogy a teljes előbőrt (külső és belső részét is) eltávolítják.

dec. 17. 01:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!