Mit lehet tenni a pocakosodás ellen?
Sziasztok!
19 éves vagyok, és az utóbbi időben, mivel előtte taszítóan sovány voltam, elkezdtem tudatosan hízni. Ezzel párhuzamosan heti több alkalommal edzettem is. Mostanra 50-ről 62 kilóra (175 cm) feltornásztam a súlyomat, és az edzés eredménye is elkezdett meglátszani, viszont hasra egyre jobban hízok. Még nem vészes, a folyamat elején járok, viszont szeretnék tanácsot kérni, hogy hogyan lehetne elébe menni a pocaknak, és hogy pontosan milyen gyakorlatokat ajánlanátok.
Ui.: A futást épp most kezdtem újra egy év után, de nyilván ennél több kell.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Nincsenek gyakorlatok. A "pocak" a kelleténél több zsírt jelent, ami csak kalóriadeficittel csökkenthető.
Szerintem túl rövid idő alatt híztál, azaz több zsírt szedtél fel, mint izmot.
Kerülni kell az esti étkezést, leginkább a késő estit. Főleg a "jól teleeszem" magam étkezést kerüld, mindíg de főleg este, éjszakára.
Az evést időben hagyd abba, konkrétan amikor még kissé éhes vagy tudnál még enni de a megfelelő mennyiségű kalóriát már bevitted. Kellemes jóllakottság érzésed lesz 1/2 órán belül,nem telezabáltam maga érzés.
Sört mértékkel kell fogyasztani, evés közben főleg.
Zöldség és gyümölcs fogyasztás.
Fentek betartásához kell még nagy önfegyelem.
Azért van, mert túl sokat eszel. Ha csak tisztán izmot akarsz akkor számolni kell a kalóriát és makrotápanyagokat (fehérje, zsír, szénhidrát). Kis kalóriapluzs legyen, sok fehérje 1,5 g/testsúlykilogramm, 3-4 g szénhidrát/ttskg és zsírból 1 g/ttskg kb.
Ha nem akarsz számolni, akkor csak kicsit egyél kevesebbet és fuss.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!