Egész éltembe fog zúgni a fülem?
2020 október 24.-én kezdődött. Este 3-kor arra ébredtem, hogy iszonyatosan zúg a fülem, először a jobb aztán reggel 7-re már a bal is kezdte.
Három napig nagyon zúgott. Jelenleg elviselhető a zúgás.
A halásom ugyan olyan jó mint 24.-e előtt, csak néha nm hallok valakit rendesen a zúgás miatt.
Akinek fülzúgása van az mennyi ideje él vele együtt.
Akinek sikerült megszüntetnie a zúgását az, hogyan csinálta?
Kort és nemet is írjatok!
16/F
Nekem mindig elmúlt néhány órán belül. Lehet érdemes lenne elmenni egy fül-orr-gégészhez, mert ez már nem igazán normális, ha ennyi ideje baj van vele.
19/F
Voltam.
Azt mondta, hogy bas@hatom.
Lehet, hogy érzékeny vagy az infrahangokra. (Ahogy én is.)
Ha október 24-én kezdődött, és ezt így be tudod határolni, akkor lehet, hogy éppen beüzemeltek környezetedben egy Hűtő/fűtő készüléket, ami elég vacak hangot tud ám kiadni. (És mivel infrahang, a hangja messzire terjed, bár csak kevesen hallják, de azok elég nagyon szívnak miatta.)
Én sokszor ébredek arra éjjel, főleg, ha hideg van, hogy valami mély hangon pöfög, hogy vhumm-vhumm-vhumm. Pár lakásban elektromosan fűtenek a házban, az lehet az, de sajnos nekem ezzel együtt kell élnem.
"A halásom ugyan olyan jó mint 24.-e előtt, csak néha nm hallok valakit rendesen a zúgás miatt."
Némi ellentmondás vélek felfedezni ebben a mondatban.. Természetesen, akinek zúg/cseng a füle, annak a hallása ezzel párhuzamosan romlott, de hogy mennyit, azt csak audiológián tudják pontosan megmérni. Bár kérdés, mi értelme ennek a mérésnek, lévén az esetek túlnyomó részében a tinnitust nem tudják gyógyítani.
Nekem már évek óta zúg, és nem úgy tűnik mintha el akarna múlni. Igazság szerint inkább romlott.. igaz nálam fokozatosan jött elő a fülcsengés, nem egyik pillanatról a másikra.
Ha hirtelen jelentkezik, akkor lehetőleg pár napon belül meg kell kezdeni a kezelést, máskülönben megvan a kockázata, hogy a probléma állandósul. Persze nem lehet kizárni, hogy amilyen váratlanul jött, úgy abba is marad. Erre is van példa, és esély, igaz kevesebb.
Amit most tenni lehet, mások is írták: neurológia, nyaki erek ultrahangos vizsgálata, CT. Ezeket a vizsgálatokat persze a fülésznek kéne kiírnia..
Ami a puffogó, pöfögő hangot illeti, nem külső körülményeket kell keresni; ez tipikusan a carotis ütőér hangja, és - többek között - szívbillentyű probléma esetén is hallhatóvá válhat az éjszakai csendben.
Nekem infúziós kezelést követően elmúlt, bár én 3 nap után már orvoshoz mentem vele. Azóta csak ritkán, legfeljebb percekre jön elő, illetve azt vettem észre, hogy ha nem idegeskedem miatta, próbálok nem odafigyelni rá, akkor hamarabb elhalkul. Mondjuk, nálam valószínűleg pszichés eredetű volt.
Nyilván egy kivizsgálás mindenképpen kell, de sajnos, a fülzúgást általában nem tudják meggyógyítani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!