Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Apám rühes, mit csináljak?

Apám rühes, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Sziasztok,az a nagy problémám, hogy apám hónaponta fürdik, sehogy nem lehet rávenni, agresszív lesz olyankor, ordibal velem, hogy csak a hülyék fürdenek minden nap. és egy hete észrevettem, hogy rühes. (Kiütések stb) veszekedtem vele, hogy menjen el orvoshoz, nem ment, ezért kihívtam rá a háziorvost viszont nem engedte, hogy megvizsgálják. Azt mondta, ha nem tetszik nekem ez, akkor költözzek el, mert az nem rüh, csak kiütés. Ápoló vagyok, rögtön láttam, hogy rüh. Milyen lépéseket tehetek még

2020. jún. 1. 16:37
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Én esküszöm teljesen nem értem mi az istenről beszélsz, de légyszíves állj le és a barátaiddal beszélj így. Apám kórházban feküdt két hónapig (2 hetente felváltva sebészet és ápolási osztály) mert nem tudtam a vírus miatt hazajönni hozzá. Béna az egyik lába, régen sok alkoholt ivott és leesett az erkélyről, sajnos rosszul.. azóta nagyon erős gyógyszereket szed, nyugtató és olyan gyógy tapaszt, aminek hasonló a hatása, mint a kábítószernek. Néha tudja hol van, néha nem. Világ életében egy kedves, jószívű ember volt, ez az állapot is átmeneti. Szerettem volna tudni, hogy ezeken a lépéseken kívül tehetek e valamit, azóta beszéltem vele is, holnap kihívom az orvost újra és remélem olyan állapotban lesz, hogy megengedi a vizsgálatot. Kicsit képzeld magad a helyembe, bármit megtennék érte, de még a gyógyszertárig sem tudok elmenni. Nem elköltözni szeretnék, hozzá jöttem haza, illetve most szeretném rendezni, hogy magammal vihessem.
2020. jún. 1. 19:24
 12/21 A kérdező kommentje:
Nem ő az egyetlen, aki a kórházban kapta el, amit persze tagadnak, viszont itthon semmiképp nem kapta el azalatt a két hét alatt (se) ameddig egyedül volt, mivel nagybátyám besegített neki mindenben, ahogy csak tudott. Azzal is problémája van, hogy segítenem kell neki fürdeni, húzza ameddig tudja, kínosnak érzi, amit megértek persze az ő részéről.
2020. jún. 1. 19:30
 13/21 anonim ***** válasza:
Igy el fogod kapni. De semmi gond, ki lehet irtani..meg van kenőcs...valahogy mondd neki h legalabb ennyivel konnyitsetek a hekyzeten h a ruh ne legyen...
2020. jún. 1. 19:38
 14/21 A kérdező kommentje:
Már megbeszéltem vele, holnaptól kezdjük a kezelést. Nehéz menet volt, de megértette.
2020. jún. 1. 19:40
 15/21 anonim ***** válasza:
17%

Kérdező nekem azért égne a pofám a helyedben! Járóbeteghez nem hívunk orvost! Ápolóként egyrészt fel kell ismerned a rühességet másrészt tudnod kellene, hogy linimentum scabicidumot szoktunk rá írni.

Ez a kérdés úgy kamu, ahogy van, vagy a kérdező színvonala mint ápoló, kritikán aluli. Nekem legalábbis orvosként ez a véleményem.

2020. jún. 1. 21:00
 16/21 anonim ***** válasza:
83%

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

Szoval ezt a kerdest nem te irtad ki?

Akkor javaslom, hogy irj privat uzenetet ennek a kerdezonek.

Ugyanis tenyleg eleg sok kozos van bennetek:

-mindketten apolok vagytok

-mindkettotok apja ruhes

-mindkettotok apja elutasitja az orvosi vizsgalatot, ellenben megmondtak hogy koltozzetek el, ha nem tetszik az, ami van

-te azt irod a karod ket helyen eltort, a belinkelt kerdezonek az apja torte el a kezet

2020. jún. 1. 21:50
 17/21 A kérdező kommentje:
Ha orvos lennél, tudnál olvasni és rájöttél volna, hogy apám nem tud járni és zavart és folyamatos megfigyelésre szorul és édesapám nagyon jó barátja az orvos. Felismertem a rühességet,hívtam orvost. Minek írjam le szakszóval, hány átlagember ismeri? Nem is értem. Azt sem értem, hogy lehetek évek óta elismert ápoló. Azt meg mégjobban nem értem, hogy egy orvosnak, hogyan hiányozhat a szöveg értelmező képessége.
2020. jún. 1. 22:06
 18/21 A kérdező kommentje:
Elolvastam, nagyon szomorú lehet amit átél, bár nekem sántít a sztori. Tényleg sok a közös dolog, de nekem apám soha nem volt agresszív és ilyen szinten alkoholista, a balesete után lett ilyen. Apám egyébként egy tanult és intelligens ember, egészen a balesetéig épitészmérnökként dolgozott, azután kezdett el inni, hogy anya meghalt. Az én kezem görkorcsolyázás közben tört el, nem tudtam megállni és a vőlegényem sem érkezett megfogni, szóval 4 lépcsőfokot erőből zuhantan.
2020. jún. 1. 22:13
 19/21 anonim ***** válasza:
84%

Tényleg van közös pont a másik kérdésben, de nem teljesen ugyanaz.

Én is kaptam már meg hasonlót, mert random kérdéshez hasonlították a kérdésem,amit nem én tettem fel.

Az utolsó válaszodból derül csak ki, hogy lány vagy, szóval azért valamilyen szinten érthető, hogy kellemetlen neki a szitu.

Amit javaslok ülj le vele beszélgetni erről, mondd neki azt, hogy emiatt ne érezze magát kellemetlenül, ha te lennél hasonló helyzetben és az apád ápolna, fürdetne, eleinte neked is kellemetlen lenne, de mégis a gyereke vagy és gondoskodna rólad, úgy ahogy te is róla.

Látjátok ez az amikor én mint nudista hallok olyanokat, hogy milyen gáz mikor a szülők nudista strandra járnak a családdal, vagy otthon naturista életmódot élnek, ha nem kezelnék ezt a szitut tabuként, akkor ilyen helyzetben sem lenne az, hanem tök természetes lenne.

2020. jún. 1. 22:36
 20/21 anonim ***** válasza:
23%
Drága hölgyem azzal kezdted, hogy apád nem hajlandó orvoshoz menni, tehát tud járni. Itt te vagy az, aki egy történetet nem tud épkézláb leírni. A zavartság miatt valóban lehet orvost hívni, de te itt a scabbiessel bohóckodsz.
2020. jún. 2. 09:32
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!