Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Alkoholról lelehet így állni?

Alkoholról lelehet így állni?

Figyelt kérdés

Évek óta rendszeresen iszok. Kezdtem gyengébbel,likőrökkel,utána jött a bor,2-3 éve pálinka,whyskey,konyak,rum.Soha nem magában ittam,mindig kevertem,cola,gyümölcslé,kv vagy akár víz is.

Most ott tartok,heti 2,3üveg 7dcl-es fogy el.De már átfordult,nem tolerálom,már egy deci kiüt,aludnom kell tőle. Ráadásul érzem,nyilallgat szerintem a májaba.

Leakarok állni,de nem akarok segítséget kérni,környezetem nem tudja.

Kérdésem,napi cökkentéssel ,elvonási tünetek nélkül sikerülhet-e? Nem akarok hallucinálni,ettől félek a legjobban és ezért úgy akarom megoldani per pillanat,1dcl beosztok naponta.Ezt vagy két hétig,utána lejjebb viszem az "adagot".Valami gyógyszer,tea ,vitamin,ami segíthet?

Megoldható ez így szerintetek?Normális válaszokat várok,köszönöm.

2016. aug. 23. 14:21
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

Kb. minden csak akarat kérdése, szerintem amit leírtál az jó, HA BE TUDOD TARTANI!, egyébként próbálj meg egy májtisztító kúrát, az egyetlen szervünk, ami képes regenerálódni, csak hagyj neki időt. Ha annyira rá vagy szokva, hogy tényleg hallucinálsz attól, hogy nem iszol, az már elég komoly gond szerintem...

Csökkentsd az adagot, tartsd be a szabályt, sok sikert!

2016. aug. 23. 14:37
 2/22 donmogyoróscsirke ***** válasza:
Amondó vagyok hogy a fokozott leszokás bármiről, az csak egy önhitegetés hogy " ez az előrébb vagyok". Én dohányoztam bő 2 évig, és megutáltam, sárgultak tőle a fogaim, büdösek lettek a ruháim, és elhatároztam ( főleg hogy az edzés mellé sem passzol túlzottan) hogy leteszem. És azóta semmi. Max passzívan ha bárki körülöttem, de nem zavar. Akarat kérdése. Ha úgy érzed hogy úgy egyben leakarod tenni, akkor határozd el hogy többet nem. Sokkal jobb lesz, mert ha most pl kevesebbet kezdenél el inni, attól még a részed lenne. De ha egy az egyben elvágod az "útját" közted és közte, akkor nincs kísértés, stb. Persze ezt neked kell érezned hogy melyik módszer válik be nálad. Kitartást, és sok sikert kívánok!
2016. aug. 23. 14:37
 3/22 A kérdező kommentje:
Nem hallucinálok,az az elvonási tünet lenne,ha egyik napról a másikra letenném! Azért ez nem hasonlítható össze a cigarettával! Sajnos.
2016. aug. 23. 15:04
 4/22 anonim ***** válasza:
Pont ezt mondom, hogy ha hallucinálsz, amennyiben leállsz, akkor az már elég súlyos alkoholizmus. Ezért is írtam, hogy csökkentsd a dózist akkor és sok sikert, a hirtelen leállás ebben az esetben nem jó...
2016. aug. 23. 15:08
 5/22 A kérdező kommentje:

4.Köszi.

Nem tudom,hogy én hallucinálnék-e,csak ezt olvastam,hogy ilyen tünetek vannak! Én pont ezt nem akarom,szeretném elkerülni.

Van még a mai 1 dcl-ből,amit kiosztottam reggel magamnak,de nem hiányzik.

Megprobálom ezt a csökkentett módot.

Köszi a választ mindkettőtöknek.

2016. aug. 23. 18:07
 6/22 anonim ***** válasza:
A hallucináció csak súlyos alkoholizmusnál jelentkezik hirtelen elvonásnál, és csak rövid ideig. Amennyit te iszol, azt simán abba lehet hagyni teljesen, azonnal is. Az elvonási tünetektől való szenvedés nem elkerülhető semmilyen módszerrel. A fokozatos leszokásnál csak időben jobban szétosztva kapod meg ugyanazt, illetve még többet is, és nagyobb akaraterőre lesz szükséged, mint akkor, ha kitűzöl egy napot, és akkor leteszed. A 0 alkohol messze a legkönnyebben betartható.
2016. aug. 23. 18:27
 7/22 A kérdező kommentje:

6.Köszönöm.Szerinted ez nem nagy mennyiség amit én ittam naponta? Én nagyon soknak gondolom! :( Ráadásul vagy 8 éve minden nap. Szerintem annyira ráállt már a szervezetem,hogy fogalmam nincs milyen tünetek jönnek vagy ha simán letenném,milyenek jönnének!

Legszívesebben egyből letenném,de mint írtam,pont a tünetektől rettegek,ami kórházi kezelést igényel!

Megprobálom,akarom ...remélem sikerül!

2016. aug. 23. 22:01
 8/22 anonim ***** válasza:
Okay, akkor csináld egy-két decivel kevesebbet alkalmanként... Normâlis kaja nagyon fontos, egyél kiadosan, persze ezt is fokozatosan, mert legtöbb piás nem eszik csak iszik. B vitamin komplex, + lenkei vagy testépìtő vitamin, lényeg a nagy dózis, sok víz + Máriatövis tea, mézbe keverve egy kanállal naponta eszegess meg, kiváló májregeneráló. A mennyiséget hetente csökkentsd 1-2 decivel, ahogy tisztulsz egyre jobb lesz ìgy kb 4-6 hét alatt hagyod el a mennyiséget... Mindent lehet csak akarni kell ! Keress vmi sportolási lehetőséget azt az időt és feszültséget le kell mozogni, és a célodra koncentrálj, hova akarsz eljutni. Az hogy mi volt azzal ne foglalkozz, mi lesz ! Sztem megcsinálható ! Sok sikert.
2016. aug. 24. 07:34
 9/22 Phoney ***** válasza:

Heti 2-3×7dl (azaz napi 2-3 dl) még nem az a mennyiség, amit ne lehetne letenni elvonási tünetek nélkül. Hallucináció és más fizikai elvonási tünetek annál alakulnak ki, aki már nem szokott rendesen kijózanodni, és az idegrendszere a folyamatos ittassághoz alkalmazkodott. Persze, valszeg ingerült és nyűgös leszel,

A nehéz része a pszichés függőség lesz, azazhogy ne kezdj „véletlenül” megint inni. Éppen ezért sokkal könnyebb hirtelen lejönni, mint folyamatos csökkentéssel, mert akkor nem kell több napon át is kontrolláltan innod, hanem egyszerűen felé sem nézel – de ilyenkor is nagyon figyelni kell, hogy elkerüld a „csak egy poharat”. Alkoholistáknál sajnos hosszabb szünet után is gyakori, hogy valami okosnak tűnő (de utólag visszagondolva teljesen debil) kifogással hirtelen meg akarnak inni valamit.

2016. aug. 24. 07:46
 10/22 anonim ***** válasza:
67%
Ne rettegj a tünetektől és ne hallgass azokra, akik azt írják, hogy máris abba lehet hagyni. Ez túl komplex ahhoz. A lényeg az AKARAT. Csökkents és tartsd be és ne legyen olyan, hogy "no most egyefene belefér több". Ez egy cél, egy hozzáállás, meg tudod csinálni, olyan, mint aki fogyni akar, nem megy egyik napról a másikra, de a kitartás meghozza gyümölcsét. HAJRÁ!!!!
2016. aug. 24. 08:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!