Miért fontos wc-zés után kezet mosni?
Azért fontos kezet mosni mert a szappan és a meleg víz fertőtleníti a bacikat - ha nem is mindet. Egyébként azért van a kéztörlő, hogy az is levigye a bacikat. És emiatt fontos folyamatosan cserélni azt.
Igazából nem lehet jobban megmagyarázni, hogy jó és kész. Persze ha neki van gusztusa pl székelés után asztalhoz ülni, ám egészégére. :S
en ugy szoktam,lehet hulyeseg,hogy wc-zes utan megnyitom a csapot,megmosom a kezem,leontozom vizzel a csapot,es elzarom
vagy ugy is lehet,hogy bemegyek a furdoszobaba,es nyitva hagyom a csapot mig wc-n vagyok..
A csapot is ugyebár kell takarítani, akár a kádat, akár a wc-t! Tehát időnként ott is leírtjuk a bacikat.
S szerintem fontos a kéz mosás: így csak-csak kevesebb baci marad a kezeden amit odanyomsz a nemiszervedhez dolog intézés után.S a baci terjesztés csökkentése, a mindenféle betegségek terjedésének elkerülése végett kell.
s tapasztalatból: szerintem előtte sokkal fontosabb kezet mosni, mint utána. Valamiért csak az utána való kézmosást hangsúlyozzák, pedit ellőtte is fontos. Egy időben pénzzel dolgoztam egy postán, s hihetetlen milyen piszkos lett a kezem, s eddig csak utána mostam kezet, de most már előtte is figyelek rá, mert én így kaptam bacit.(lány)
otthon?
Nagyanyám mindig azt mondta hogy náluk aztán nincs szúnyog egyse-dehogynem volt.
A vizelet , a wc széle, sőt a mások által csomagolt wc papír is tartalmaz bacikat, ami akaratlanul is rákerül a kézre..
Ezért kell megmosni, és ha rendszeresen takarítva, fertőtlenítve van a csap, akkor ott sem lesz gond, mert alapvetően védekezik a szervezet,valamennyi bacit kibír, na de mennyit?
Ezért fontos..az is fontos, hogy a wc-zés utáni kézmosást a fürdőszobában végezzük, hogy utána a konyhaicsapot biztosan tiszta kézzel fogjuk meg!!!
Ugye vannak olyan társadalmak, ahol a kézmosás alapvetően fontos, mert a bal kezüket használják a wc papír helyett. Véleményem szerint a wc-zés utáni kézmosás valahonnan innen ered. Náluk elkerülhetetlen ez a művelet, hiszen közvetlenül érintkezik a kezük a széklettel.
Azonban én is azt mondom, hogy sokkal fontosabb a wchasználat előtt kezet mosni, mint utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!